En passion för hem med liv, patina & själ

Vi är mäklarbyrån som ända sedan starten strävat efter det genuina, nischade och personliga. I dag har vi tre kontor, en inredningsbutik och drygt 20 medarbetare i Göteborg. Vi har främst nischat oss på bostäder byggda mellan 1850 och 1960-talet. Och det är inte utan stolthet som vi kan konstatera att vi, under de snart två decennier vi har funnits, har varit med och förnyat mäklaryrket och branschen.

Historien om Alvhem

Alvhem startades 2007 av Nils Jacobsson och Sandra Guerrero. De båda mäklarna och kollegorna hade då, efter flera år hos en av de större mäklarfirmorna, en längtan efter något annorlunda, genuint och personligt.

Branschen var under den tiden mest fokuserad på ökad volym, där antalet försäljningar var det viktiga. De delar som ligger oss varmast om hjärtat – modern byggnadsvård, arkitektur, interiör, långsiktighet och framförallt människorna – glömdes många gånger helt bort. Med drömmen om ett mer genuint sätt att förmedla hem, och ur den gemensamma kärleken till Göteborgs äldre fastigheter, föddes Alvhem.

Vårt första kontor öppnades i Linnéstaden, och det är ingen slump att det blev just där. Vi ville helt enkelt sitta i de kvarter där vi verkade och där sitter vi kvar än idag. Sedan dess har vi utökat med ytterligare två kontor och har gått från fyra medarbetare till ett stort kreativt team med mäklare, kreatörer, fotografer och inredare.

Vi har valt att nischa oss till stadsdelar i centrala Göteborg med omnejd där fastigheterna under en lång tid patinerats och nötts. När vi får glädjen att besöka dessa hem, och ser spåren av liv i originaldetaljer, trapphus eller snickerier, då trivs vi som bäst. I våra ögon är nämligen alla dessa vackra bostäder ett arv att vårda och förvalta. För framtiden. För nästa person, familj och generation.

våra tre passioner

Mäkleriet

En passion för hem med liv, patina & själ

Vi brinner för vackra, äldre hem. Hem där historian lever i originaldetaljerna. Där själen omfamnar varje rum. Där varje människa som bott i det, lämnat spår av sitt liv till kommande generationer.

Hem till salu

Butiken

Handplockad inredning & inspiration

Med en genuin passion för inredning handplockar vi produkter som blir en naturlig del av ditt hem och historierna som skapas där. Få inredningstips och bli inspirerad i vår fina butik.

Butiken

Inredning

rum där liv & drömmar får ta plats

Vårt hjärta klappar för alla delar av hemmet. Färger, detaljer, inredning och belysning. Vi hjälper dig med alla delar som gör fyra väggar till ett riktigt hem fyllt av liv och drömmar.

Inredning

Kontakt

Vårt kreativa team hjälper dig med bostadsaffären

Möt våra medarbetare