Hand­plockad inredning & inspiration i vår butik

I vår butik på Södra Vägen i Göteborg blir du väl omhändertagen av engagerad personal som gärna bjuder på tips och råd om inredning. Vi har noggrant valt ut våra varumärken och handplockat produkterna som finns i butiken — allt för att hjälpa dig hitta de allra finaste till ditt hem.

Öppettider

Måndag – fredag 10:00 – 18:00
Lördagar 11:00 – 15:00

Du hittar oss på Södra Vägen 51 i Lorensberg, Göteborg. Hitta hit
Du når oss även på telefonnummer 031-757 06 21

Våra varumärken

Audo Copenhagen

Audo Copenhagen är resultatet av varumärkena Menu och By Lassen som slagits samman och som fortsätter att verka för förvaltandet av det danska möbelarvet. Sortimentet består av möbler, belysning och inredning och kombinerar modern minimalism med skandinaviska designklassiker.

Dualit

Serien ”Classic” från Dualit är inte bara köksmaskiner av absoluta toppkvalitet, det ger också ditt kök den där extra lilla touchen av elegans och lyx.

Gysinge

1990 startade Gysinge sin verksamhet. ”Som en sorts motrörelse mot nedrustningen av Sveriges gamla bebyggelse”, som de själva uttrycker det. I sortimentet hittar du bland annat byggvårdsmaterial så som linoljesåpa, färg, tapeter, beslag och allt som hör till tidstypisk renovering av gamla hus och lägenheter.

Valerie Object

Från Belgien kommer varumärket Valerie Objects. Det är grundat av Axel van den Bossche, vars namn ni kanske känner igen från varumärket Serax där han också är grundare och Veerle Wenes, ägare av det ikoniska design- och konstgalleriet ”Valerie traan”. Under Valerie Object-taket finns en mängd olika formgivare, bland annat duon Muller Van Severen som skapat lamporna Ceiling Lamp, Hanging Lamp och Standing Lamp.

Santa & Cole

Santa & Cole är ett spanskt företag som samlat fler än åttio kreatörer och designers för att ta fram deras sortiment. Förutom belysning, du känner säkert igen deras klassiska lampa Cesta, så består det även av möbler, konst, böcker och – trot’ eller ej – instrument!

Fermob

Tänk dig en parisisk uteservering i det femte arrondissementet, visst är det de kulörta utemöblerna från Fermob som du ser framför dig!? Möblerna är tillverkade i aluminium och stål och går att få i regnbågens alla färger. Dessutom är många av stolarna och borden fällbara och passar perfekt på mindre balkonger eller terrasser.

Bergs Potter

Har du någon gång varit på jakt efter fina blomkrukor har du med största sannolikhet stött på företaget Bergs Potter. Det grundades 1942 i Köpenhamn av Victor Berg och består av de finaste terrakottakrukorna, både glaserade och oglaserade, du kan tänka dig!

Bruno Mathsson

Bruno Mathsson föddes 1907 i Värnamo och är en av Sveriges mest kända formgivare. Han är pappa till bland annat fåtöljerna Jetson, Karin och Pernilla och har dessutom ritat ett flertal hus. Många känner säkert även igen hans praktiska utfällbara matbord där känslan är att de kan bli hur långa som helst. Perfekt för stora fester!

Bruno Mathsson
Ferm Living

Danska varumärket Ferm Livings resa startade 2005 med tapeter. Grundaren Trine Andersen hade precis flyttat in i sitt nya hus och kunde helt enkelt inte hitta en tapet som hon gillade. Därför bestämde hon sig för att designa en egen och Ferm Living var fött! Det tog inte lång tid innan fler och fler produkter tillkom och nu kan du hitta allt från möbler och textilier till belysning och produkter för det dukade bordet. Allt i den härligt danska, enkla stilen vi älskar.

Garbo & friends

Garbo & friends grundades 2012 i Stockholm och riktar sig till familjens yngsta medlemmar. Deras ljuvliga textilmönster, inspirerade av skog och natur, återfinns på allt från sängkläder, filtar, kläder och handdukar, men även på leksaker och produkter för matbordet så som skedar och haklappar.

Serax

Serge och Axel Van Den Bossche (SERge och AXel) är de belgiska bröderna som driver designföretaget Serax. Från början bestod utbudet av en liten kollektion av krukor med efter att bröderna tog över företaget efter sin mor, har de utvecklat sortimentet och har nu både vaser, möbler och allt däremellan, i sin repertoar. Serax samarbetar med både välkända och inte lika kända designers, men det är Marie, Axels fru, som är bolagets främste formgivare.

HAY

”Bra design till bra priser”, det är filosofin hos varumärkets grundare Mette och Rolf Hay. Genom sitt moderna och sofistikerade uttryckssätt, och flertalet samarbeten med både etablerade formgivare och unga nykomlingar, så har HAY skapat en helt egen look med sina möbler, accessoarer och textilier.

&Tradition

Våra rödvita grannar i väster (danskarna alltså) är bra på mycket men frågan är om det inte är design som är deras absolut främsta expertis.
&Tradition är alltså ett danskt företag som skapar möbler, belysning och inredningsdetaljer i spännande material, minimalistisk design och tidlösa material.
Samarbetena med våra främsta formgivare som Verner Panton och Sami Kallio har resulterat i klassiker så som lampan ”Flowerpot” och matgruppen ”In Between”.

Tell me More

Vi på Alvhem har, som så många andra, fallit handlöst för Tell Me Mores koncept med funktionella produkter i naturnära färger och former. Textilier i mjukt, lite skrynkligt linne, vackra mattor i hampa och bruksföremål och inredningsdetaljer i skandinavisk, tidlös design. Företaget grundades 2012 av paret AnnaLena och Marcus som båda delar en passion för det textila och för genuint hantverk. Huvudkontoret inklusive showroom ligger dessutom här i Göteborg.

Örsjö Belysning

Kvist, Star, Baklava och Tratten är några av våra favoriter bland Örsjö Belysnings fantastiska utbud av lampor. I Smålands sydöstra hörn ligger det över 70 år gamla företaget, som när det grundades 1948, hade tillverkning av UNI-rödfärg samt metalldetaljer som huvudverksamhet. Nu skapar de istället världskända lampor tillsammans med några av Skandinaviens ledande designers. Fokusen ligger på funktion, innovation och personlighet.

Inred ditt drömhem

Skapa ditt drömhem tillsammans med våra kreativa inredare. Vid vårt första möte, hemma hos dig, berättar du om dina önskemål, tankar och visioner. Ett par dagar senare träffas vi i vår butik där vi presenterar ett förslag på allt från möbler, belysning, detaljer, textilier, väggfärg och tapeter.

Inspiration & kunskap

Inredning

Nytt hem, ny trädgård

Inredning

Våra bästa matbordstips

Renovering

Flytta ett kök – så går du tillväga

Mäkleriet

en passion för hem med liv, patina & själ

Hem till salu