Wrangelsgatan 3B

Stor gaveltrea som är lätt att älska. Här uppfylls många önskemål: öppen och sällskapsvänlig planlösning, hörnbalkong som är solig hela dagen, ljust och fritt läge högst upp i huset, badrum med egen tvättmaskin, förvaringsmöjligheter utöver det vanliga, möjlighet till hemmakontor... Dessutom är hela lägenheten i ett mycket fint skick, med gott om charmiga originaldetaljer bevarade, och ett kök som är nyrenoverat. Välskött förening med stor omtanke om sitt hus. Läget i Lunden är lugnt och ostört, men med behändig närhet till det mesta.

 • Pris: 4 675 000 kr (accepterat pris)
 • Antal rum: 3.5 rum och kök
 • Boarea: 77 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Lunden
 • Månadsavgift: 5 113 kr inkl. värme, VA, kabel-tv, och bredband.
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 333 090 kr
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Våning: 4 av 4
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 6/1401
 • Andel i föreningen: 7,2917%
 • Andel av årsavgift: 7,29143%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@staging.alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Högst upp i huset, på våning fyra av fyra, ligger den här ovanligt trevliga bostaden. Det är en väl tilltagen trea, med ljusa och luftiga ytor. Lägenheten ligger på husets gavel, med stora fönster i två väderstreck. Tack vare den trevliga öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum är det lätt att föreställa sig hur härligt det är att ha middagsbjudningar här. Köket har renoverats 2021, så den som flyttar in här kan se fram emot att slänga ihp kulinariska mästerverk i en trivsam miljö. Resten av hemmet har också fått mycket kärlek, och är genomgående i väldigt fint skick med ljusa ytskikt och bevarade originaldetaljer såsom brädgolv, gjutjärnsradiatorer och takrosetter. Tack vare de många kvadratmetrarna i den här lägenheten finns det flera bra lösningar för att kunna inreda hemmakontor. Dessutom är förvaringsmöjligheterna här ovanligt goda, med stora garderober och en lyxig walk-in closet. En trappa upp finns två stora vindsförråd för de grejer man vill stuva undan.

Hall

Direkt när man stiger på känns de fyra trapporna väl värda - redan här i hallen möts man av det härliga ljusflödet. Strax innanför dörren finns plats för både avhängning, och förvaring i en klädkammare. Klädkammaren har fått ett litet spröjsat fönster som både är en fin detalj, och som fyller garderoben med ljus och gör förvaringen lättöverskådlig. Några steg in nås den rymliga inre hallen, som knyter samman lägenheten. Det här utrymmet är stort nog för att kunna inredas som ett bra hemmakontor, eller ytterligare garderober. Det framtagna brädgolvet är behandlat med vitpigmenterad hårdvaxolja, och rinner vidare ut i lägenhetens alla rum.

Vardagsrum

Den stora behållningen med den här bostaden är den härliga sociala ytan som finns i lägenhetens bästa hörn: vardagsrum och kök i öppen planlösning med stort ljusinsläpp från fönster i två väderstreck, och därtill utgången till balkongen som följer runt hörnet och är soldränkt hela dagen. Det är ett ljuvligt rum, och här finns gott om plats för livet att hända och bre ut sig. En soffa av modell större ryms, och tv:n har sin naturliga plats utan att behöva bli rummets centrum. Ljusa brädgolv, och väggar målade i vitt.

Balkong

Från vardagsrummet nås balkongen, som tack vare att den byggts runt husets hörn är solig från morgon till kväll. Under sommarhalvåret blir detta en underbar förlängning av bostaden, och den lättillgängliga placeringen gör att balkongen används så fort vädret lockar.

Kök

I öppet samband med vardagsrummet ligger köket, och de båda utrymmena knyts samman med en stor matplats som ledigt rymmer ett matbord för 8 personer. Köksinredningen har fått en uppdatering i år, och pryder verkligen sin plats. Stommarna har försetts med nya speglade luckor i en varmgrå nyans, och ny bänkskiva i ek som behandlats med vitpigmenterad hårdvaxolja. Blandare från Tapwell, och underlimmad diskho förstärker det snygga intrycket. Det är gott om både arbetsyta och skåpsförvaring, och dessutom öppna hyllplan för favoritsakerna. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys och fläkt från Electrolux (2021), och spis/ugn samt diskmaskin från Bosch (2022). Framtaget brädgolv, och vita väggar.

Sovrum 1

Ett riktigt väl tilltaget sovrum som känns lyxigt. Rummet rymmer ledigt den fullstora dubbelsängen, och ger ändå plats för ytterligare möblemang såsom byråer eller kanske en arbetsplats. Förutom de tre garderoberna finns här också en riktigt stor klädkammare, tjusigt inredd med smart förvaringssystem och fluffig heltäckningsmatta som lades in 2020.

Väggarna i sovrummet är målade i en vilsam dovt grön nyans som går fint ihop med det ljusa, barfotavänliga brädgolvet.

Sovrum 2

Det mindre sovrummet lämpar sig perfekt som barnrum, kontor, eller gästrum. Här är väggarna ljusgrå, och brädgolvet framtaget precis som i övriga lägenheten.

Badrum

Fräscht badrum med helkaklade väggar i två olika grå nyanser. Golvet är belagt med klinkers, även det grått, och uppvärmt med golvvärme. Handfat, blandare, kommod och spegelskåp sattes in 2020. Fullstor tvättmaskin (Samsung, 2013) underlättar vardagen.

Övrigt

Bostadsrättsinnehavaren nyttjar två vindsförråd belägna en trappa upp från lägenheten (ca 10 respektive 5 kvm, under snedtak).

Lägenheten är registrerad som 3 rum och kök i lägenhetsregistret.

Område

Örgryte med omnejd

Örgryte med omnejd består till största delen av flerfamiljshus, radhus och villor uppförda mellan 1920 och 1950. Sankt Sigfridsgatan kantas av vackra trähus i 20-talsklassicism, ett resultat av stadsarkitekt Albert Lilienberg.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.