Vingagatan 6B

Majorna | 1933 | Arkitekt H. Larsson

På lugna Vingagatan, högst upp i huset finns en rymlig och välplanerad tvåa i det ljusgula landshövdingehuset, anno 1933. Vackra originaldetaljer finns bevarade som genomgående brädgolv, högt i tak och fönster i två väderstreck med lummig utsikt mot föreningens innergård. Mycket stabil förening med egna parkeringsplatser och kabel-tv ingår i avgiften. Dessutom kan det finnas möjlighet att bygga upp till etage!

 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 54 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Majorna
 • Månadsavgift: 4 321 kr inkl värme, VA och Kabel-TV
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1933
 • Våning: 3 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 234137001-0010
 • Andel i föreningen: 8,65159%
 • Andel av årsavgift: 9,484%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Fastighetsbeteckning: Majorna 327:2

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Nina Bergh

Fastighetsmäklare i Änggården, Majorna, Kungsladugård och i Gamla Masthugget

0760-05 11 20 | nina@staging.alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

På en tvärgata från Såggatan hittar vi Vingagatan 6 där solens strålar letar sig ner bland trädens grenar och sprider ljus över den omslutna innergården som kännetecknar landshövdingehusen. Läget är underbart och i grannskapet myllrar det av caféer och restauranger med många härliga uteserveringar i bästa solläge. Dessutom är Slottsskogens härliga natur bara några meter bort och spårvagnen tar dig både till innerstan och till salta dopp i havet på kort tid.

Gå in genom föreningens röda port och vidare in på gården för att sedan ta tre trappor upp där du välkomnas in i bostaden Vingagatan 6 B. Mysig, välplanerad och genuin är tre ord säljarna väljer att beskriva den med. Originalcharmen finns kvar med vackra trägolv, garderob, mjuk övergång mellan vägg och tak och såklart takrosetterna i sov- och vardagsrum. Här bor du med stora rum och mycket yta, har himlen och takåsarna som granne och vacker vy ut över föreningens lummiga innergård.

Hall

Kliv in i hallen som är av ordentlig storlek och möts av en platsbyggd förvaringslösning med både sko- och hatthylla och som sväljer det mesta i klädväg. Tack vare hallens placering i bostaden känns bostaden ljus och välplanerad och de målade väggarna möter det vackra originalgolvet och i övrigt kan man möblera hallen med ytterligare en spegel och avlastningsbänk.

Kök

Med samma originalgolv och sandfärgade väggar som hallen möter ett trevligt kök med utsikt mot den gröna prunkande innergården och himlens färger. Köket är placerat i vinkel vilket både ger gott om arbetsyta på bänk i trä men också plats för ett större matbord. Bakom vita luckor finns självklart bra plats för porslin, glas och annat i köksväg. Förmiddagssolen silar in genom gårdens lövverk och ingiver ett härligt lugn och blir en plats som ger en god start på dagen.

Vardagsrum

Mitt över köket, genom hallen har vi lägenhetens vardagsrum som är luftigt och stort med ljusa väggar och fint ljusinsläpp. Rummet ger plats åt både soffa och matsalsbord och bjuder in till umgänge på ett lättsamt sätt. Det är cirka 2,70 meter i takhöjd med rund övergång mellan tak och vägg, precis som det ska vara i ett landshövdingehus och gardinskenorna som tidigare ägare satt upp hjälper till att förstärka känslan av takhöjden. Den oändligt skiftande himlen och grannarnas takåsar är utsikten du ser från detta rum.

Sovrum

Vägg i vägg med vardagsrummet har vi sovrummet där det finns mer än gott om utrymme för att sova! Rummet är stort nog att rymma en 180 cm säng med tillhörande sängbord och byrå och är färgsatt i en harmonisk kulör. I övrigt erbjuder hela fyra garderober. Fönstret släpper in bra med ljus och eftermiddagssolen. Även här finns gardinskenor i taket och invid garderoberna finns en smalare inbyggd garderob med hyllplan för extra förvaring.

Badrum

Med ingång från hallen når man lägenhetens badrum med helkaklade väggar i vitt och golv i beigt. Rummet är utrustat med stor duschörna, tidsenligt spegelskåp från Byggfabriken, handfat med kommod och självklart wc.

Övrigt

Till lägenheten hör två vindsförråd.

Tvättstugan finns nere i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns även möjlighet att hänga upp plagg på torklina.

Föreningens gård är mycket uppskattad bland de boende och här finns en stor gräsmatta för picknick men även en altan med utomhusmöbler och grill som medlemmarna får nyttja.

I källaren i B-trappuppgången finns det som tidigare användes som cykelförråd, samt redskapsbod och pannrum.

Föreningen har sex parkeringsplatser i direkt anslutning till entréporten som går att hyra av föreningen. Just nu är det ingen som står i kö. Dessutom finns två garageplatser och två ytterligare förråd som även de går att hyra.

Möjlig vindsuppbyggnad

I föreningen har några medlemmar börjat undersöka om möjlighet finns för att köpa loss vindsytan ovanför för att bygga upp till etage.

Frågan ska ställas till styrelsen och godkännas och därefter ska bygglovshandlingar lämnas till Stadsbyggnadskontoret. Samtliga kostnader (ritningar, besiktningar, arbetskostnader, material, ställningar mm) bekostas av medlemmen.

Några av säljarnas smultronställen i området:

•Diket, en av Göteborgs bästa restauranger med härlig kvarterskrogskänsla i inredningen och Guide Michelin-känsla i matlagningen, ligger bara ett stenkast från lägenheten. Fantastiskt gott och trevligt!

•Dalens utegym. Ungefär en och en halv kilometer från lägenheten ligger ett utegym där du kan träna alla muskelgrupper. Du kan springa intervaller på grusplanen och lyfta bänkpress eller göra pull-ups på kommunens redskap. Helt gratis alltihop.

•Kafé gapet. Vid Mariaplan hittar du den godaste frukosten du kan tänka dig. Inne på norra Europas minsta och mysigaste kafé. Avokado-macka så som avokado-macka ska göras, eller yoghurt med hemmagjord granola och nektarin. Inte helt gratis, men heller inte helt svindyrt.

•Kafé marmelad. Institutionen på Mariaplan levererar alltid goda bullar och smörrebröd. Här är det god frukost med. Men även härlig lunch, härlig fika och härlig öl.

•Hasselsson. Fish n’ chips som håller på att ta över världen. Eller åtminstone Sverige. Ett par Majorna-pojkar har startat ett mysigt litet hål i väggen som nu har växt till sig. Fullständiga rättigheter, uteplats och den bästa, parmesandränkta friterade fisken och potatisen du kan tänka dig möts i perfekt symbios.

•Red Lion. Får inte missas när det kommer till Majorna-klassiker. Här sitter flashback forever-gänget och dricker bärs nästan varenda kväll. Och jag blir inte förvånad om du snart gör det med.

Smultronställena tar egentligen aldrig slut!

Område

Majorna och Kungsladugård

I förlängningen av Göteborgs innerstad, mot stadens västra delar, breder Majorna och Kungsladugård ut sig. Området avgränsas av Masthugget, Slottsskogen och Göta älvs hamninlopp och bebyggelsen består till stor del av de karaktäristiska landshövdingehusen i tre våningar; en i sten och två i trä.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.