Storhöjdsgatan 12

Strömmensberg | 1944

En mycket väl omhändertagen gaveltvåa som upplevs betydligt rymligare än vad antalet kvadratmetrar anger. Detta är ett mycket komplett och välskött hem, med fräscha ytskikt, fina detaljer, och inglasad balkong som under sommarhalvåret är soldränkt från lunchtid till sen kväll. Föreningen är en av områdets bästa, med mycket låg belåningsgrad och ett hus som tas väl om hand. Hjärtligt välkommen på visning!

 • Pris: 2 295 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 42,9 kvm
 • Areakälla: Säljarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Strömmensberg
 • Månadsavgift: 2 356 kr inkl. värme, VA, kabel-tv, bredband (100 Mbit/s).
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 62 171 kr
 • Byggnadstyp: Funkishus
 • Byggår: 1944
 • Våning: 2 av 5
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 06 / 1104
 • Andel i föreningen: 4,43%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Ja. Föreningen hyr ut ett antal platser. Separat kö till dessa.
 • Ventilation: Självdrag
 • Fastighetsbeteckning: Bagaregården 40:3

Visning

onsdag 6 december 19:0019:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@staging.alvhem.com

Byggnadsstilen

Funkis, 1930-tal

Få arkitektoniska stilar har fått ett sådant genomslag som funktionalismen. Även om flera inriktningar återspeglades inom konsten och…

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Strömmensberg är ett lugnt och trevligt område som ligger alldeles lagom centralt. Buss 62 stannar precis i närheten, och några hundra meter bort ligger Stockholmsgatans spårvagnshållplats (ta trappan ned till Bagaregården). På bara sisådär 13 minuter är man vid centralstationen. Den stora behållningen med Strömmensberg är utan tvekan det oslagbara utsiktsläget, och på en av de bästa platserna längst fram på berget ligger Storhöjdsgatan 12.

Här väntar nu en ytterst mysig tvåa på sin nästa ägare. Bostadens höjdpunkter är utan tvekan den väl tilltagna sociala ytan, den inglasade balkongen med sina nästintill oändliga soltimmar, och gavelläget med fönster i två väderstreck som gör att lägenheten är särskilt ljus. Hemmet har fått mycket kärlek de senaste åren, och är i ett utmärkt skick. Till de renoveringar som genomförts hör nytt garderobsystem från Elfa med skjutdörrar, slipning och hårdvaxoljning av fiskbensparkett, ljusinsläpp mellan hall och vardagsrum, byte av alla innerdörrar, grundlig förbättring av alla ytskikt (väggar och tak), nya foder och lister i alla rum, målning av fönster i alla rum, och specialbeställda elementskydd. Därtill nya persienner, inglasning av balkong, nytt trallgolv på balkongen, nya duschväggar, toalettstol, och ny duschblandare. Köket har uppdaterats med ny spis, fläkt, och ekparkett så sent som 2022. Lägenheten är tillgänglig för inflytt från januari 2024.

Hall

Redan här i bostadens entré sätts tonen för lägenheten. Fiskbensparketten (slipad och oljad 2015) flyter vidare in i vardagsrum och sovrum. I hallen finns plats för avhängning, och bakom skjutdörrar (den ena med spegel) döljer sig ett garderobssystem från Elfa. Därtill finns plats för att ha en byrå eller annan förvaringsmöbel om så önskas. Väggarna är vita, med tapeten "Herba" från Boråstapeter som fond. En rund öppning har tagits upp i väggen mot vardagsrummet, för att göra hallen mer ljus och välkomnande.

Vardagsrum

Ett mycket väl tilltaget som rymmer såväl en ordentlig soffgrupp som matsalsbord. Det stora fönstret fyller rummet med ljus, som tas väl emot av de vita väggarna. Notera särskilt detaljerna som ger rummet dess stiliga inramning: elementskyddet, fönsterbänken i sten, frånluftsventilen som sandblästrats och målats, och det vackra listverket.

Sovrum

Det är ett kompakt sovrum, men du som gillar att breda ut dig i sängen blir säkerligen glad att höra att det ändå ryms en dubbelsäng härinne. Sovrummet har ljusinsläpp från två väderstreck, och härifrån nås även balkongen. Fiskbensparkett, och väggar i vitt.

Inglasad balkong

Under sommarhalvåret badar balkongen i sol från lunchtid fram tills solen går ned i horisonten runt kl 22. Utsikten är vidsträckt, och du tittar till exempel på Liseberg, Karlatornet, och älven. Inglasningen förlänger balkongsäsongen avsevärt. Här ryms ett bord och ett par stolar, och även krukor för lummig blomsterprakt. Trallen är ny från 2021.

Kök

Ett mycket välplanerat kök med mycket skåpsförvaring, gott om bänkyta, och även en liten sittplats som är perfekt för frukosten eller för sällskap under matlagningen. Luckorna målades om 2016, och fick då även nya knoppar. Spisen och fläkten är ny från 2022. Kyl/frys samt bänkdiskmaskin (gömmer sig i högskåpet bredvid diskhon) är av äldre modeller, men välfungerande. Parkettgolvet lades in 2022, och samma år målades även fönster. Väggarna är vita.

Badrum

Fräscht badrum som renoverades i föreningens regi i samband med stambytet år 2000. Ljust klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Toalettstolen är ny från 2022 liksom de invikbara glasdörrarna, och duschblandaren är utbytt 2023.

Övrigt

Bostadsrättsinnehavaren nyttjar två förråd, varav ett på vinden, och ett i källaren.

Tillträde

Januari, eller enligt överenskommelse.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.