Solrosgatan 2A

Kålltorp | 1929

Gaveltvåa högst upp i klassiskt landshövdingehus. Många bevarade ursprungdetaljer och årsringar skapar ett hem som är charmigt och unikt. Lägenheten är genomgående i gott skick, så här går det utmärkt att flytta rakt in och börja trivas. Det höga läget tillsammans med gavelplaceringen ger både ett fantastiskt ljusinsläpp hela dagen, och en vidsträckt utsikt över det fina närområdet. Föreningen är välskött, och läget i mysiga Kålltorp är toppen. Varmt välkommen på visning!

 • Pris: 2 550 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 54 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Kålltorp
 • Månadsavgift: 4 452 kr inkl. värme, VA, kabel-tv
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 334 763 kr
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1929
 • Våning: 3 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 15 (LM1201)
 • Andel i föreningen: 7,18%
 • Andel av årsavgift: 7,18%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Fastighetsbeteckning: Kålltorp 37:12

Visning

söndag 25 februari 12:0012:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@staging.alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Kålltorp är en lummig och ljus stadsdel som präglas av en familjär och gemytlig känsla. Här är bebyggelsen blandad, med såväl villor, radhus, klassiska landshövdingehus, och funkisbyggnader vilket ger ett charmigt och ombytligt intryck.

Det är en omtyckt plats att bo på, och anledningarna till det är många. Området är lättillgängligt oavsett om du färdas med bil, cykel eller spårvagn, och närheten till all önskvärd service är omedelbar. Under de senaste åren har Kålltorp verkligen blivit en egen liten ”stad i staden”, där små verksamheter som sätter guldkant på vardagen poppat upp både här och där. Missa till exempel inte Café Oizo, Portens Bageri, Ölstugan Tullen, surdegsbageriet Lilla Sur eller restaurang Intill. Vill du hellre laga mat och baka hemma storhandlar du smidigt på ICA Kvantum Munkebäck, som är en av Göteborgs bästa matbutiker. Björcksgatans fina lekplats är omåttligt populär bland Kålltorps yngsta invånare. För dig som uppskattar motion och friluftsliv finns Skatås och Delsjöns vidsträckta naturområde på behändigt avstånd.

Högst upp i huset på Solrosgatan 2A väntar nu den här tvåan på sin nya ägare. Det är ett ljuvligt hem som erbjuds. Här är rummen stora, ljusinsläppet generöst tack vare hörnläget, och utsikten över det fina närområdet är vidsträckt. De mjuka, vitoljade brädgolven och den behagliga färgsättningen samspelar på ett harmoniskt vis och ger bostaden en skandinaviskt sval, men samtidigt ombonad, känsla. Alltihop är charmigt inramat av de många originaldetaljerna som bevarats, såsom listverk, spegeldörrar, takrosetter och gjutjärnsradiatorer. Lägenheten är välhållen och genomgående i fint skick, så här går utmärkt att flytta in direkt.

Hall

Det första man slås av när man stiger in genom ytterdörren är ljuset som flödar fritt genom lägenheten. Siktlinjerna åt två håll skapar en inbjudande känsla, och det blir direkt tydligt att man kommit till ett hem som sticker ut ur mängden. Lutat och vitoljat brädgolv flyter vidare in i vardagsrum och sovrum. Väggarna är målade i en senapsgul ton som låter de fina snickerierna framträda.

Vardagsrum

Vardagsrummet är rymligt, och låter sig ledigt möbleras med både soffgrupp och matbord om man vill. Från fönstret sträcker sig utsikten bort mot Lundens höjder, över Kålltorps charmiga villaområde, Härlanda fängelse och ändå upp mot Strömmensbergs topp, och i skymningen bjuder solens sista strålar på ett magiskt skådespel på väggarna. Den höga takhöjden förstärker känslan av rymd, och den som lyfter blicken noterar den bevarade takrosetten. Vitoljat brädgolv, och ljust grå väggar.

Sovrum

Ett sällsamt fint rum med fönster åt två håll som låter solen stråla in från förmiddag till kväll. Från ena fönstret har man gemytlig utsikt ner mot Solrosgatan (kika ut på morgonen och förundras över den ringlande kön av folk som är sugna på att knipa en av de eftertraktade kremlorna från Lilla Sur), och från det andra har man samma vidsträckta utsikt som från vardagsrumsfönstret. Ytan är väl tilltagen, och förutom dubbelsäng finns plats för ytterligare möblemang om man vill. Tre garderober löser förvaringen. Rummet ligger vägg i vägg med köket. Det är spännande att leka med tanken på att låta sovrum och kök byta plats, och skapa ett sällskapsvänligt öppet samband mellan kök och vardagsrum. Eller hur? Vitoljat brädgolv (ett perfekt barfotagolv som känns både varmt och mjukt mot morgontrötta fötter), och dovt gröna väggar.

Kök

Supercharmigt kök som bevarats som en tydlig årsring. De ljusblå luckorna är försedda med klassiska Stil 555-handtag, vilket går väl ihop med den rostfria diskbänken från Ramnäs, Perstorpsbänkskivan och kvadratiskt kakel i raka förband. Schackrutigt golv (den som kikar under det hittar sannolikt samma sorts brädgolv som i resten av lägenheten, kontakta mäklaren för mer information), och varmgrå väggar. Köket har gott om både bänkyta och skåp, och därtill sväljer det bevarade kallskafferiet det mesta. Den maskinella utrustningen består av en induktionsspis från Smeg som är ny från november 2020, kyl/frys från ElektroHelios, och kolfilterfläkt, samt diskmaskin från 2021. Fönstret vetter mot Solrosgatan.

Badrum

Fräscht badrum som inrymmer badkar, WC, handfat, och eluppvärmd handdukstork. Våtrumsmatta och helkaklade väggar i vitt, med svart detalj. Den som kan tänka sig att offra badkaret skulle utan problem få plats med tvättmaskin.

Tillträde

1 april, eller enligt överenskommelse

Övrigt

Bostadsrättsinnehavaren nyttjar ett vindsförråd, beläget en trappa upp från lägenheten.

Område

Kålltorp

Kålltorp är en lummig och ljus stadsdel som präglas av en familjär och gemytlig stämning. Området består av blandad bebyggelse med såväl villor, radhus, klassiska landshövdingehus, och funkisbyggnader vilket ger området en charmig och ombytlig karaktär.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.