Sofiagatan 54I

Strömmensberg | 1930 | Arkitekt Ingrid Wallberg och Alfred Roth

En mycket trivsam tvåa belägen på Strömmensbergs favoritgata. Lägenheten är i fint skick efter att både kök och ytskikt renoverats nyligen. Genomgående luftig planlösning och social planlösning med högt i tak (ca 2.7 m), och goda förvaringsutrymmen. Ut mot Sofiagatan vetter ett stort, socialt vardagsrum med gott om utrymme för både soffgrupp, matplats och hemmakontor. Generös balkong i soligt väderstreck. Föreningen är välskött och förvaltas av HSB. Läget är lugnt och tryggt, och med bekväm närhet till spårvagn, buss, och service (genvägen tar dig till Ica Kvantum på några minuter). Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för bokning av visning!

 • Pris: 2 650 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 42,5 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Strömmensberg
 • Månadsavgift: 3 885 kr inkl. värme, VA. Obligatoriskt tillägg om 88 kr/månad för kollektivt bredband.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 232 731 kr
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1930
 • Våning: 1 av 4
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 51
 • Andel i föreningen: 1,2381%
 • Andel av årsavgift: 1,2381%
 • Balkong/Uteplats: Ja. Gemensamma uteplatser på innergården.
 • P-plats/parkering: Nej. Gratis parkering på gatorna i området. En av grannföreningarna har ofta tomma parkeringsplatser som går att hyra.
 • Uppvärmning: Fjärrvärme

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@staging.alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Strömmensberg är ett tryggt område där man trivs bra och gärna bor länge. Sofiagatan är en alldeles särskilt mysig gata kantad av prydliga landshövdingehus på ena sidan, och ljuvligt söta radhus på den andra. En tyst och lugn idyll, där det är svårt att tänka sig att man befinner sig i en storstad. Men faktum är att man här uppe på höjden har en svårslagen närhet till det mesta - spårvagnen är några minuters promenad bort, likaså en av Göteborgs bästa matbutiker (om man tar genvägen). För den som längtar efter att stoppa fingrarna i jorden finns kolonilottsområdet Kristinedals odlarförening alldeles intill, och när friluftsliv lockar är det lätt att ta sig till Skatås och Delsjöområdet, där motionsspår, badplatser, vacker natur och mycket annat väntar.

Med ett lugnt och ostört läge en halvtrappa upp ligger den här mysiga tvåan. Här tas ljusinsläppet från två väderstreck väl emot av ljusa väggar och vitmålat brädgolv. Köket är nyligen renoverat i ett smart utförande, och alla ytskikt är i fräscht och fint skick. En stor balkong i soligt väderstreck blir en underbar förlängning av bostaden under sommarhalvåret.

HALL

Hallen är rymlig och välkomnande, med förvaring för ytterkläder i inbyggd originalgarderob precis innanför dörren, och utöver det i fristående garderob vars spegeldörrar gör att ytan upplevs större. Det veta brädgolvet som möter en här är genomgående för alla rum. Väggarna är målade i ljus grå nyans, som låter snickerierna framträda.

VARDAGSRUM

Ett mycket väl tilltaget rum som med lätthet låter sig möbleras med såväl en ordentlig soffa som matbord. Därutöver finns naturlig yta för en arbetsplats eller förvaringsmöbel om så önskas. Det är ett härligt ljust rum med trivsam och lummig utsikt mot Sofiagatan. Dubbeldörrar öppnar upp mot den stora balkongen. Vitmålat brädgolv, och väggar målade i en ljust beige nyans.

BALKONG

Balkongen ligger högt mot gatan, och föreningens förträdgård gör att läget upplevs privat och lugnt. Det är en stor balkong, som badar i sol från tidig morgon till sen eftermiddag, och under sommarhalvåret blir detta en ljuvlig förlängning av bostaden.

KÖK

I köket har ytan utnyttjats maximalt, och tack vare att det det genomgått en totalrenovering under 2024 har utformningen helt kunnat anpassas utifrån den spännande formen. Det är ett komplett utrustat kök med diskmaskin, och gott om såväl arbetsyta som skåpsförvaring. Vitvarorna är i svart utförande (förutom kyl/frys samt diskmaskin som är integrerade), vilket går snyggt ihop med handtagen som är i svart. Bänkskivan i ek kombineras med släta luckor i beige ton, och vitt fasat kakel i halvförband som sträcker sig hela vägen upp till taket. Fönstret har utsikt mot innergården.

SOVRUM

Det mysiga sovrummet ligger invid köket, och går utmärkt att möblera med både dubbelsäng. Stor plats finns för att sätta in garderober eller annat möblemang. Rummet vetter lugnt och helt ostört mot den lummiga innergården, så här sover man gärna med fönstret öppet och låter fågelkvitter vara väckarklockan.

BADRUM

Badrummet har ljusblått klinkergolv, och väggar delvis kaklade i vitt. Här ryms handfat, duschhörna, och WC.

FÖRRÅD: Bostadsrättsinnehavaren nyttjar 2 förråd, ett på vinden och ett i källaren.

TILLTRÄDE: Slutet av augusti, eller enligt överenskommelse.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.