Skanstorget 3A

Linnéstaden | 1887-1907

Sekelskiftestvåa om 51 ytterst väldisponerade kvadrat, fritt belägen på våning 3 med utsikt mot Skansen kronan i väster och sovrum med utgång till österbalkongen i knäpptyst gårdsläge. Nytt kök från 2022 med plats för ett rejält matbord och fräscht badrum som delvis renoverats 2022 - här är det bara att flytta in. Stora ljusa rum & charmiga sekelskiftesdetaljer bevarade i form av generös takhöjd om ca 3,10 meter, stuckatur, originalbrädgolv och kakelugn. Allt detta i en välskött förening med stora hyresintäkter, råvind och 2 hyresrätter kvar. Hiss finns.

Högsta bud: 4 250 000 kr

Budhistorik

Bud
Budgivare
Datum
4 250 000 kr
Budgivare 2
23/05 13:20
4 200 000 kr
Budgivare 3
23/05 13:16
4 100 000 kr
Budgivare 2
16/05 17:45
4 000 000 kr
Budgivare 1
15/05 11:32
 • Pris: 4 250 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 51 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 3 735 kr inkl värme, VA och kabel-tv. Ett obligatoriskt tillägg om 100 kr/mån för 1000 mb/s fiber tillkommer.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 281 881 kr (Baserat på årsredovisningen för 2022)
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1887-1907
 • Våning: 3 av 5, En hel trappa upp
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 65
 • Andel i föreningen: 1,2507%
 • Andel av årsavgift: 1,2507%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Annedal 23:28

Visning

onsdag 29 maj 17:3018:00

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden, Lorensberg och Nedre Johanneberg

0766-44 66 15 | sara@staging.alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Få platser i Göteborg är så starkt förknippade med historia som området vid Skanstorget. Med rötter från 1600-talet och ståtliga kulturminnet Skansen Kronan i blickfånget, är området en välkänd plats för alla göteborgare. Torget binder samman stadsdelarna Linné, Haga och Vasastaden, och de som bor längs Skanstorget har nära till restauranger, inredningsbutiker och blomsterhandel. Utanför porten finns pasta-krypinet Benne och Burgersson med ambitiöst tillagade hamburgare. Några snabba steg bort ligger Skanshof och på andra sidan gatan omåttligt populära Mestiza - för att bara nämna några av gatans trevliga restaurangutbud.

Mitt i allt detta har vi nu nöjet att presentera en både pampig och ytterst yteffektiv sekelskiftestvåa om 51 kvm med trivsam genomgående planlösning, fritt soligt läge mot Skansberget, österbalkong, kakelugn och en mängd vackra sekelskiftesdetaljer. Detta hem fullkomligt badar i ljus tack vare sitt fria läge åt både gård och gata - dessutom helt fritt från insyn åt båda håll, vilket inte är helt vanligt i innerstan. Nuvarande ägare har gjort en grundlig renovering så sent som 2022 då lägenheten fick ett helt nytt kök, fint renoverade ytskikt då man även rev de sänkta innertaken, slipade brädgolvet och uppdaterade det befintliga badrummet med helt ny inredning. Kort och gott - här kan man bara flytta in och njuta!

Hall

Två trappor upp, via det vackra trapphuset som även har en snabbgående hiss, välkomnar en ljus hall med plats för avhängning somt ytterligare förvaring i en angränsande klädkammare. Ljuset letar sig in från både vardagsrummet i väster och köket i öster och första intrycket är mycket trivsamt. Ljust målade väggar, vitlaserat brädgolv i original och tak som över 3 meter upp ramas in av en stuckatur. Välkommen in!

Kök

Ta till höger i hallen och vi hamnar i köket - helrenoverat så sent som 2022 enligt konstens alla regler och i fin harmoni med husets ursprung från tidigt 1900-tal. Vit klassisk inredning i vinkel och plats för ett rejält matbord för 8 (!) personer intill de höga fönstren mot innergården. Arbetsytor bestående av mörk träfanér bryter fint av mot allt det ljusa. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll med ovansittande självdragsfläkt, integrerad diskmaskin, klassisk porslinsho i vitt, inbyggnadsugn och mikro i bekväm höjd samt integrerad kyl/frys.

Sovrum med utgång till balkong

Innanför köket hittar vi lägenhetens sovrum, privat beläget in mot den tysta gården. Här ifrån nås även balkongen i skyddat österläge - perfekt för frukostkaffet i solen. Balkongen rymmer flera sittplatser och sovrummet naturligtvis en dubbelsäng. Förvaring av kläder har man löst bakom ett draperi där det döljer sig en liten klädkammare eller en liten arbetsplats för den som så önskar. Takhöjden om ca 3,10 meter gör att sovrummet känns luftigt och en grön fondvägg ger en ombonad känsla till rummet. På tal om grön fondvägg så är snart sluttningen upp mot Nilssonsberg i full blom utanför fönstret.

Vardagsrum

Det första man slås av när man kliver in i vardagsrummet är det fria läget med den spektakulära vyn ut över Skanstorget och Skansberget med dess grönska och kronan på toppen. Vyn upptar näst intill hela kortväggen tack vare två rejält tilltagna fönster. Som en kontrast till allt det gröna utanför är insidan snarare en mjuk gräddbakelse av sekelskiftescharm i form av snirklig stuckatur, takrosett, en vit kakelugn (fn ej i bruk) höga fotlister samt fint vitpigmenterat brädgolv. Ljust målade väggar och en takhöjd om än en gång ca 3,10 meter ger en neutral och spatiös bas att inreda.

Badrum

I anslutning till hallen ligger badrummet, klassiskt stilrent med vita helkaklade väggar och grått klinker. All inredning är ny från 2022 medan tät- och ytskikt fått vara kvar sedan tidigare renovering. En rymlig duschhörna skärmas av med hjälp av en stilren glasvägg och förvaring erbjuds i klassisk kommod med ovansittande spegelskåp. Spottar i taket ger bra belysning.

Övrigt

Till lägenheten medföljer ett rymligt vindsförråd i samma trapphus (hissen går till högsta ordinarie våningsplan).

Gemensam tvättstuga finns i gårdshuset på gården intill (nr 4/5). Där finns fyra tvättmaskiner, två torktumlare och två torkskåp.

Föreningen har också ett eget återvinningsrum för återvinning av tidningar, flaskor, batterier med mera.

Fastigheten har tillgång till kabel-tv genom Canal Digital. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften.

Föreningen har ett eget fibernätverk för bredband som levereras av Ownit. För ett obligatoriskt avgiftstillägg om 100 kronor per månad har alla medlemmar tillgång till 1000 mb/s. Föreningen har också ett förmånligt avtal med Ownit gällande IP-telefoni.

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet att ansöka om boendekort (M5), för mer information se; www.goteborg.se/trafikkontoret. Skanstorget mittemot huvudentrén erbjuder bra parkeringsmöjligheter.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.