Richertsgatan 12

Johanneberg | 1939 | Arkitekt Gotthard Gillermo

Välbevarad och ytterst välplanerad funkisetta i ett högt och fritt läge med soldränkt balkong. Stabil förening med låg belåning och fastighet i fint skick. Nära Chalmers. Vind- och källarförråd. Detta är en kommande försäljning, varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

 • Antal rum: 1 rum och kök
 • Boarea: 36 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Johanneberg
 • Månadsavgift: 2 862 kr inklusive värme, vatten, kabel-tv samt bredband
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 116 413 kr (Baserat på årsredovisningen för 2022)
 • Byggnadstyp: Funkishus
 • Byggår: 1939
 • Våning: 3 av 7
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 10
 • Andel i föreningen: 2,68515%
 • Andel av årsavgift: 2,68512%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Johanneberg 22:2

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Eva Öman Kopp

Fastighetsmäklare i Johanneberg, Landala Egnahem och Guldheden

0766-44 02 09 | eva@staging.alvhem.com

Byggnadsstilen

Funkis

Få arkitektoniska stilar har fått ett sådant genomslag som funktionalismen. Även om flera inriktningar återspeglades inom konsten och…

Läs mer
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

I Johanneberg råder en avslappnad och rogivande atmosfär med omgivningar som har allt du kan önska dig. Trevliga kaféer, mysiga butiker och kvarterskrogar varvas med alla de härliga grönområden som kännetecknar stadsdelen. Här bor man nära Chalmers och flera av universitetets institutioner, rakt över gatan ligger Johannebergs kyrkopark och en snabb promenad bort finns Carlanderska parken och grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen.

Inom bekvämt avstånd finns Södra Vägen och Göteborgs paradgata Avenyn som rymmer allt från shopping till nöjes- och kulturliv, men också restauranger, hotell och salonger, evenemangstråket med Liseberg, Svenska mässan, Scandinavium, biografen Bergakungen och sist men absolut inte minst Ullevi. Korsvägen som är en stor knytpunkt för kollektivtrafiken där man med buss och spårvagn kan ta sig till Göteborgs alla hörn och kranskommuner nås efter en kort promenad. Här går dessutom flygbussen direkt till Landvetter flygplats för resor vidare ut i Sverige och världen. Tar du dig runt med bil når du leden både södergående och norrgående på bara ett par minuter. Kommunikationerna i närområdet är utmärkta och hållplatserna nära lägenheten trafikeras av linje 18, 19 och 52 med täta turer.

Mitt i denna härliga stadsdel, inbäddad i grönska, i det ljust putsade funkishuset på Richertsgatan 12 finner vi denna välbevarade och mycket välplanerade etta med många kvalitéer. Ett mycket levande och trivsamt hem, där man kan vara social och ha middagar men också varva ner och bara njuta av lugnet och det fantastiska ljuset. Läget är högt och fritt och med mycket bevarad charm från byggåret. Som arkitektstilens namn skvallrar om så präglas bostaden av ett funktionalistiskt tänkande som raka linjer, stora fönster med rikligt ljusinsläpp och takhöjd om 2,70 meter. Lägenheten bjuder på mycket välplanerade ytor, socialt allrum och välutrustat kök i halvöppen planlösning, en stor härlig balkong i sydvästläge som bjuder på sol från tidig lunch till sen kväll. Allt detta i en stabil, inarbetad förening med låg belåning och en väl underhållen fastighet.

Entré

Trapphuset på Richertsgatan 12 är välkomnande och väl omhändertaget. Ta hissen eller följ de välbevarade fina trapporna upp till våning två och stig på. Hallen är rymlig och inbjudande, redan här får man en god överblick över lägenheten. Här finns förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob i original med överskåp. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett laminatgolv.

Allrum

Vidare från hallen når vi lägenhetens allrum som ligger i ett fritt, högt och insynsskyddat läge ut mot grönskan och Richertsgatan. Rummet har ett generöst ljusinsläpp genom stora fönster och härifrån nås den soldränkta balkongen i härligt sydvästerläge. Detta är ett ljust och trivsamt rum som är rymligt och lättmöblerat, här finns plats för både soffgrupp, arbetshörna och sovdel. I rummets ena del finns plats för en 140 säng och för den som önskar mer avskildhet går det enkelt att använda sig av en vikvägg eller ett draperi för att skärma av de olika delarna från varandra. Golvet pryds av en vacker fiskbensparkett från byggåret och väggarna går i en ljus ton.

Kök

Den runtgående planlösningen gör att vi når köket från både allrum och hall. Ett stort fönster bjuder på både utsikt och ljusinsläpp, framför ryms en matplats med plats för 4-6 stycken. Köket har ljusa luckor och en bänkskiva i rostfritt, samt ett vitt kakel ovan bänkskivan. På motsatt sida finns goda förvaringsmöjligheter i många skåp samt kyl och frys. Köket är utrustat med kyl, frys, fläkt samt spis. Kökets golv pryds av ett laminatgolv och väggarna är målade i en ljus nyans.

Badrum

Lägenhetens badrum som nås från hallen är helkaklat, på golvet ligger en sandfärgad klinker och väggarna är vita. Här inryms duschhörna med infällbara glasväggar, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork samt WC.

Till lägenheten hör både ett vind- och källarförråd.

Område

Johanneberg

Johanneberg har kommit att bli en av Göteborgs absolut mest populära stadsdelar och det är inte svårt att förstå varför. Här bor man lugnt och bekväm i en avslappnad och rogivande atmosfär med omgivningar som har det mesta man kan önska sig.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.