Mobilbild

Plantagegatan 13

Linnéstaden | 1906 | Arkitekt Johan A Andersson

Drömlik 4:a med två soliga balkonger varav en med kvällssol. Vacker fastighet med utsikt mot Oscar Fredriks kyrka. Luftigt renoverade rum i fil och möjlighet till tre bra sovrum. Genomgående brädgolv, nymålade ytskikt, originalfönster, stuckaturer, pardörrar och planlösning med fönster åt söder och väster. Renoverat rymligt kök från 2022 och lyxigt badrum från 2020. Mycket stabil och välskött förening med fastighet i toppskick. Hiss i ingången på nummer 15 via sjätte våningen.

 • Pris: 8 950 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 4 rum och kök
 • Boarea: 117 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 6 322 kr inkl värme, vatten & kabel-tv. Obligatoriskt tillägg för balkong om 70 kr tillkommer.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 968 059 kr (Långfristiga plus kortfristiga räntebärande skulder minus omsättningstillgångar x andelstal, enl årsred 2022.)
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1906
 • Våning: 4 av 6
 • Hiss: Ja, Den nyrenoverade hissen tas via porten på våning 15 via våning sex
 • Lägenhetsnummer: 107 / 1401
 • Andel i föreningen: 5,2641%
 • Andel av årsavgift: 5,3201%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2-glas delvis lågemission
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Fastighetsbeteckning: Masthugget 1:4

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Sandra Guerrero

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 11 | sandra@staging.alvhem.com

Extra kontakt

Tony Henschel

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 13 | tony@staging.alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Modern fingerfärdighet möter sekelskiftesandan. Med finess och utan att tappa fokus på de vackra detaljer som hörde vårt förra århundrade till, har Alvhem nöjet att presentera denna drömlika 4:a om närmare 120 kvm med två soliga balkonger i rätt väderstreck (syd och väst). Perfekt för dig med önskemål om många rum och ett boende som passar allt från den stora familjen till dig som kanske jobbar hemma, har mycket besök, eller bara helt enkelt söker en vacker lägenhet med ett extremt fint läge i Linné. Luftiga och ljusa rum i fil med stora originalfönster släpper in rikligt med sol från söder och det höga läget är en garanti för ett oslagbart ljusinsläpp. Den tilltagna takhöjden och de bevarade sekelskiftesdetaljerna gör att man förälskar sig i detta hem så fort man satt sin fot i hallen. Hela lägenheten har genomgått en totalrenovering och fokus har lagts på att bevara originalcharmen utan att gå miste om dagens krav på funktion. Både köket och badrummet är nyligen renoverade och den genomgående "rundgående" planlösningen gör detta hem oerhört socialt. För den stora familjen kan ytterligare ett sovrum skapas genom att enkelt sätta upp en vägg och för den som gillar kakelugnar finns det möjlighet att sätta in det med.

Läget på Plantagegatan kan knappast bli bättre. I slutet av gatan där den är som bredast och ljuset är som rikligast bor man med ett av Göteborgs vackraste landmärken som blickfång - Oscar Fredriks Kyrka. Föreningen har precis avslutat ett mycket stort projekt som har berört i stort sett allt i de två vackra sekelskiftesfastigheterna. Fyra nya lägenheter har byggts och försålts och hiss har satts in i nummer 15. Fasaderna har renoverats, fönster målats, nytt tak har lagts, nya källarförråd har installerats. Näst på tur står att göra innergården trivsam och som grädde på moset ska trapphusen renoveras antikvariskt.

Järntorget, Kungshöjd och Vasastan ligger bara ett par kvarter bort och hela området är lite som en "stad i staden", där man i matväg kan gå jorden runt på fyra kvarter. Den fina torghandeln i Saluhallen Briggen bildar tillsammans med allt runt omkring en magisk atmosfär.

Hall

Redan i trappan på väg upp förstår man att detta är ett gammalt välbevarat hus från det förra seklet. Vackra tidstypiska smidesräcken leder upp till två massiva pardörrar med glasade partier, spröjs och profilerade snickerier. Väl inne i lägenhetens hall möts man av högt i tak och nymålade väggar i en bruten vit nyans (NCS 1502-y). Klinkergolvet från Marrakech Design i milda naturnära toner är utan tvekan ett vinnande koncept. Mycket tid och kraft har lagts ned i form av en totalrenovering och detta märks onekligen i alla detaljer. Hallen är uppdelad i två sektioner, den första sektionen är perfekt för avhängning i form av två garderober. Den inre hallen med det ljusa brädgolvet binder samman stora delar av lägenheten med ingång till både sovrum, vardagsrum, badrum och matsal.

Sovrum

Till höger från hallen nås det rum som idag används som master bedroom. Det man direkt slås av är det obeskrivliga ljuset. Fönsterpartiet med överljus och spröjs, täcker i stort sett hela kortsidan av rummet och gör att sovrummet fullkomligt strålar. Föreningen avslutade för en tid sedan en omfattande fönsterrenovering, där mycket energi lades på att bevara originalkaraktären i form av beslag, spröjs mm. De ljusbehandlade brädgolven och de nymålade väggarna i Jotuns "Washed Linen" framhäver fint alla de bevarade detaljerna. Låt blicken vandra mot taket och njut av den vackra stuckaturen och takrosetten. Massiva pardörrar avskiljer sovrummet från vardagsrummet. Förvaringsmöjligheter finns i form av fyra stående garderober. I ena hörnet har det stått en kakelugn en gång i tiden. Rökkanalerna finns kvar och möjlighet finns att sätta in en kakelugn.

Balkong

Sovrummet leder ut till en av lägenhetens två balkonger. Härifrån kan man följa hur södersolen förflyttar sig mot väst och hur fasaden på Oscar Fredriks Kyrka skiftar i färg beroende på solens styrka. På den mörka tiden på dygnet är kyrkan underbart upplyst, detta kan för den tålmodiga bli ett dag- och natt- långt skådespel. Därnere på gatan ser man också hur cafégästerna solar sig på populära Café con Leches uteservering. Eftersom balkongen ligger i ett nästintill rakt söderläge kan solen åtnjutas stora delar av dagen och kvällen. Det höga läget och öppningen mot väster borgar för sol hela dagen. Karaktären på balkongen är som i övriga huset, fint bevarad med smidesjärn som är målat och renoverat.

Vardagsrum

Klassiskt i fil med sovrummet ligger vardagsrummet som även detta ett ljusets rum, med två stora fönsterpartier med överljus i söderläge - renoverade med originalkaraktär. De nymålade väggarna i Jotuns "Varmgrå" och de slipade brädgolven ger tillsammans med söderläget en underbar rymd. Rummet är rymligt, här får både en stor sittgrupp plats men även en läshörna och tv-möbel. Sekelskiftesdetaljer som stuckatur, takrosett och höga fotlister är fint bevarade. Det höga läget gör att solen lyser upp rummet på ett underbart sätt. Precis som i sovrummet har det stått en kakelugn i ena hörnet och vill man så kan man även här sätta in en på nytt. kvar och vill man så skall det gå att sätta in en kakelugn på nytt.

Badrum

Lyxigt, smakfullt, påkostat och stort. Badrummet renoverades 2020 och resultatet är perfektion. Helkaklade väggar i vitt med en grön marmorliknande klinkerplatta på golvet, golvvärme och infällda dimbara spotlights. Smarta detaljer så som inbyggda hyllor och två lyxiga duschar mittemot varandra är bevis på att man verkligen har tänkt till. Duschdelen är rymlig och skyddad med en kaklad halvvägg och glas. Intill duschen finns en kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt ett runt handfat som vilar på en carraramarmorskiva. Ett mörkgrönt underskåp erbjuder tillsammans med ett översittande spegelskåp gott om förvaring. En vägghängd wc-stol frilägger golvytan och gör det enkelt att hålla rent.

Matsal/sovrum

Till vänster sett från den inre hallen ligger ett stort rum som idag används som matsal eftersom det ligger i fil med köket. Här ryms ett stort matbord för många gäster och kontakten med både kök och vardagsrum gör denna lägenhet perfekt för social samvaro i goda vänners lag. Ett brett fönster mot innergården släpper in rikligt med ljus och faktum är att rummet år så stort att det går att dela av. En granne i huset har låtit dela av rummet genom att sätta upp en vägg. Väggarna är målade i Jotuns "Lagerträd" och taket ramas in av vacker stuckatur med takrosett. På golvet ligger samma massiva slipade brädgolv som i övriga rum. Den tredje kakelugnen stod i detta rum när huset byggdes och precis som i vardagsrummet och sovrummet går det att sätta in en här med.

Kök

Ett ovanligt stort och välplanerat sällskapskök som inbjuder till matlagning och socialt umgänge. Köket totalrenoverades så sent som 2022 med ljusgråa profilerade luckor, bänkskivor av Granit och köksö med vinkyl. Fokus har lagts på att skapa en miljö där det praktiska hushållsarbetet och en social samvaro kombineras. Allt är genomtänkt med dubbelho i porslin och maskinell utrustning från Siemens i form av induktionshäll och översittande fläkt, diskmaskin, inbyggd kyl/frys, inbyggnadsugn och micro. I köksön finns en smakfull vinkyl. I taket sitter infällda downlights som är dimbara och under överskåpen sitter downlights som ger en fin arbetsbelysning. Spishällen som finns i köksön erbjuder god arbetsyta men gör också det möjligt att umgås i köket medan maten tillagas. Glasade balkongdörrar släpper tillsammans med två fönster in rikligt med kvällssol. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och golvet pryds av vitbehandlade massiva brädor. En rymlig matplats gör att hela familjen kan sitta i köket och äta utan att en matsal egentligen behövs.

Balkong

Via glasade pardörrar nås lägenhetens andra balkong som verkligen utnyttjas till max. Det raka skyddade västerläget mot gården ger en lugn och solig miljö samt en fin kontrast till den andra balkongen som erbjuder en vy mot gatan och stadsbilden. Denna balkong byggdes relativt nyligen och har bidragit till att gränsen mellan ute och inne effektivt suddats ut.

Sovrum/Arbetsrum

Intill köket finns ett rum med många möjligheter. Idag används det som tonårsrum och vill man så kan ene bredare säng sättas in. Väggarna är nymålade i en bruten vit nyans och golvet består även här av ett nyinlagt vitpigmenterat brädgolv. Ett trevligt, stort fönsterparti in mot gården ger en fin vy och ger ett lugn soligt läge. En nyrenoverad äldre fin dörr stänger fint mot köket.

Övrigt

Föreningen har en gemensam innergård med grill och utemöbler samt cykelförvaring. Intill har grannföreningen en lekplats, boulebana , vinterträdgård mm som också går att nyttja/boka. Via innergården nås den lättbokade tvättstugan som är fräscht renoverad. I denna lägenhet finns en tvättmaskin vilket gör att man kan tvätta dygnet runt om man vill. För den som önskar så har föreningen tillgång att hyra en festlokal av grannföreningen för en mindre kostnad. Kabel-tv från Com Hem ingår i avgiften och bredband finns att tillgå via Com Hem. Till lägenheten hör ett förråd beläget på vinden om ca 9 kvm. I området gäller boendeparkering (boendekort M, se www.trafikkontoret.goteborg.se) eller så får man ställa sig i kö till p-plats i närliggande garage (som kostar från ca 750 kr och uppåt).

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.