Nordhemsgatan 72A

Linnéstaden | 1905

Högt uppe bland Nordhemsbackens takåsar finns nu en fantastiskt ljus fyra om 92 väldisponerade kvadrat med österbalkong och utsikt ända bort till Guldheden. Två vita kakelugnar, brädgolv och stuckatur är några av detaljerna som bevarats från 1905. Brf med välskött fastighet och 3 hyresrätter kvar. Hiss finns i granntrapphuset.

 • Pris: 6 400 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 4 rum och kök
 • Boarea: 92 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 5 950 kr inkl värme, VA, kabel-tv och balkongtillägg
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 454 355 kr (Baserat på årsredovisningen för 2022)
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1905
 • Våning: 4 av 5
 • Hiss: Nej, Tillgång till hiss i granntrapphuset via vån 5
 • Lägenhetsnummer: 7207
 • Andel i föreningen: 2,93%
 • Andel av årsavgift: 3,23%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Olivedalsgatan 13:12

Visning

onsdag 19 juni 16:3017:00

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden, Lorensberg och Nedre Johanneberg

0766-44 66 15 | sara@staging.alvhem.com

Extra kontakt

Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Vilken gata i Linnéstaden har en obruten rad av stenfastigheter från förra sekelskiftet? Svar: Nordhemsgatan! Här står välbevarade hus i långa led från hamnen ända upp till Slottsskogen. I den övre änden har vi nu nöjet att visa en fyra (nuvarande ägare har skapat två sovrum av ett tidigare rum) på 92 oerhört trivsamma kvadratmeter med ett av stadsdelens allra bästa lägen. Ett vackert hem där karaktären från förra sekelskiftet sätter sin tydliga prägel, såsom brädgolv i original, höga fotlister, takrosetter, stuckatur och två vita kakelugnar. Lägenheten ligger dessutom på högsta ordinarie våningsplan med fri utsikt bort mot Guldheden i öster och ut över takåsarna i väster. Det höga läget gör även att hela lägenheten fullkomligt badar i ljus. Från det rymliga köket nås lägenhetens balkong med sol från tidig morgon till eftermiddag. Här kan man njuta av en lugn stund i solen tack vare det privata gårdsläget. Den genomgående planlösningen ger möjlighet till tre utmärkta sovrum, varav ett i knäpptyst gårdsläge. Hiss finns i granntrapphuset och tar dig hela vägen upp till vinden, varifrån man får gå en trappa ner. Alternativt njuter man av det tidstypiska trapphuset och får lite vardagsmotion på köpet.

Läget är centralt i Linné och godbitarna finns inom promenadavstånd: saluhallen Briggen med delikatesser från jordens alla hörn, Linnégatan med dess enorma utbud av krog- och kaféliv, och Slottsskogen med möjligheter till rekreation. Behöver man fylla på matförrådet finns en välutrustad Hemköpbutik med generösa öppettider och bemannad delidisk bara några steg nerför backen.

Till lägenheten hör ett förråd beläget i källaren.

Hall

Hallen är ljus och inbjudande, mycket tack vare öppningarna till rummen ut mot gatan där ljuset letar sig in. Här finns gott om avhängningsmöjligheter för hela familjen. Golvet pryds av ett massivt brädgolv och väggarna är i entrén målade i en vacker grön kulör medan färgen är dovt duvblå i andra änden mot det stora sovrummet. Hallen fungerar som lägenhetens nav där du når lägenhetens samtliga rum.

Sovrum 1 och 2

Rakt fram från hallen sett finns två av lägenhetens tre sovrum. Dessa var tidigare ett stort rum som nuvarande ägare delat av på mitten för att skapa två sovrum åt barnen. För den som så önskar är det enkelt att ta ner denna vägg igen. Det ena sovrummet har en bevarad kakelugn (ej i bruk) och båda har stuckatur bortsett från längs den nyuppsatta väggen. Ett stort fönster med överljus ger eftermiddagssolen fritt spelrum. Ljusa väggar och vackert bevarat brädgolv i original.

Vardagsrum

Även vardagsrummet bjuder på fint bevarade sekelskiftesdetaljer, brädgolv i original och en vacker vit kakelugn (ej i bruk). Två höga fönster med överljus vetter ut mot Nordhemsgatan och ger en fin vy ut över takåsarna på husen som klättrar ner för backen på andra sidan gatan. Härifrån ser man även ut i köket på andra sidan hallen.

Kök

Trivsamt, rymligt och oerhört ljust är ord som väl beskriver köket i detta hem. En hel familj kan samlas kring matbordet utan att det känns trångt och helglasade balkongdörrar gör att solkatterna letar sig in lagom till frukost. Ett charmigt skafferi med pärlspont erbjuder plats för alla torrvaror och hushållsmaskiner och i övrigt finns här gott om förvaring och arbetsyta. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis med induktionshäll och ovansittande fläkt samt en inbyggd diskmaskin.

Balkong

Kryp upp med en filt intill den varma huskroppen och njut av morgonkaffet och utsikten ända bort mot Guldheden som nu bäddas in av grönska. Husets höga läge mitt i sista branten ner mot Nordenskiöldsgatan ger en kittlande "herre på täppan"-känsla och en fin vy över intilliggande huskroppar och ner över föreningens ena gård. Som högst belägna balkong och dessutom i höjd med vindslägenheterna som ligger i vinkel med gatuhuset, ges betydligt fler soltimmar än vad man vanligtvis får i österläge. Balkongen ger utrymme för både möblemang och odlingar och blir om sommarhalvåret ett fantastiskt extrarum. Det svarta smidesräcket ger en tidsenlig inramning och trätrallen en ombonad känsla.

Sovrum

Väl avskilt från lägenhetens sociala delar ligger ännu ett sovrum. Här finns gott om plats för både dubbelsäng, arbetsplats och förslagsvis en fåtölj. Längs två väggar ryms även flertalet garderober. Ett rejält fönsterparti vetter ut mot en av föreningens lugna innergårdar och golvet består av furutiljor i original.

Badrum

I anslutning till sovrummet, längst in i hallen, ligger badrummet. Helkaklat med badkar, vägghängd wc, handfat och ovansittande spegelskåp.

Lägenheten är registrerad som 3 rum och kök i lägenhetsregistret.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.