Nordhemsgatan 27A

Linnéstaden | 1903

Smakfullt renoverad och pampig sekelskiftestrea med stilmedvetna färg- och materialval. Här erbjuds ett exklusivt kök och köksö, runtgående planlösning, vackra brädgolv, pampig stuckatur, takrosetter, höga fotlister, infräst elektricitet med porslinsuttag, platsbyggd förvaring och stilsäkert renoverat badrum med marmor i fiskbensmosaik. Belägen mitt i centrala Linnéstaden med bagerier, restauranger och caféer på bekvämt gångavstånd. Väletablerad bostadsrättsförening med en hyresrätt kvar i sina ägor, de två andra såldes 2021 respektive 2022 och gav föreningen bra tillskott i kassan. Tidigare fanns bygglov för en fransk balkong med utgång från köket. Detta skulle man kunna ansöka om behov finns för detta. Detta är en kommande försäljning men ni är välkomna att anmäla ert intresse till ansvarig mäklare redan idag.

 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 91 kvm
 • Areakälla: Ritningsuppmätn norm SS 021054
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 4 130 kr inkl värme, VA. 171kr för bredband och 107kr för Kabel-TV tillkommer.
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1903
 • Våning: 1 av 4
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 60020B / 1001
 • Andel i föreningen: 3,497%
 • Andel av årsavgift: 3,39%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Masthugget 1:14

Visning

måndag 17 juni 17:3018:15

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Sugen på en sekelskiftestrea med långa brädgolv, ett sällsynt inbjudande kök och tre meters takhöjd?

Vår lägenhet ligger i en av Linnéstadens allra vackraste fastigheter och idag, drygt 100 år senare, mår huset påtagligt bra. De tidigare fastighetsägarna och nuvarande bostadsrättsförening har varit noga med att behålla husets karaktär och renoveringarna har skett med varsam hand. Detta hem präglas av vackra snickerier, höga fönster, originalgolv och platsbyggda garderober.

Allra bäst är det som inte syns vid en första anblick: nämligen elsystemet som är infräst i de vackra väggarna. Jordfelsbrytare är installerad, elkablarna är nydragna och belysningen dimbar. Alla vägguttag vid golvet är i porslin, snäppet elegantare, och betydligt dyrare, än de vanligare Renovakontakterna. Höj blicken upp mot taket och få ännu ett bevis på noggrannheten i detaljerna. Här finns nämligen alldeles nya friskluftventiler från Byggfabriken installerade, fullt reglerbara och i allra finaste gjutjärn. Rummen är genomgående inramade med vacker struckatur och höga socklar.

Hall

Hallen har bra avhängningsmöjligheter och binder ihop hela lägenheten med sina nylagda, slipade och såpade plankgolv. Väggarna är släta, bredspacklade och elegant ljusgrå. Bakom de obehandlade, men desto snyggare, pardörrarna döljer sig en klädkammare med generösa förvaringsutrymmen för skor och ytterjackor.

Vardagsrum

Här ligger brädgolvet från 1905, nyslipat och i allra bästa skick. Spegeldörrar med överstycke skiljer av mot sovrummet. Längs ena väggen löper en platsbyggd förvaring som dessutom är inmålad i väggfärgen. Takhöjd om cirka tre meter och allt ramas in av stuckatur samt hög sockel.

Stora sovrummet

Samma känsla av snickeri på allra högsta nivå som i vardagsrummet. Också här är brädgolvet i original, de platsbyggda garderoberna både praktiska och snygga, stuckaturen perfekt. Väggarna är noggrant spacklade och målade i en grå nyans.

Kök

För er som ofta lagar mat och gillar att umgås i köket är detta en sann dröm. Så sällsynt, så praktiskt, så väl genomtänkt in i minsta detalj - men måste upplevas på plats för att göras rättvisa. Köket är lägenhetens givna medelpunkt och här får alla plats runt matbordet - eller vid köksön för den delen.

Allt totalrenoverades under 2019. Ljusgrå skåpsinredning, bänkskiva i marmor från italienska Carrara, mässingsblandare från Tapwell, integrerade vitvaror, platsbyggt vinställ och en fläkt från Bora som är integrerad i arbetsbänken för att bibehålla den otroliga rymden i köket.

Lilla sovrummet

Lägenhetens mindre sovrum ligger mot innergården, men är stort nog att användas som master bedroom för den som föredrar det. Det höga fönstret gör rummet ljust och här finns platsbyggd förvaring med överskåp. På golvet ligger en mjuk heltäckningsmatta, under den finns bevarat brädgolv.

Badrum

Den goda känslan infinner sig även i badrummet som är tidlöst inrett i marmor och mässingskranar från Tapwell, handfat med undersittande kommod, spegelskåp, ett högskåp, handduksvärmare, golvvärme och vikbara duschväggar. Här är dessutom förberett för tvättmaskin. Längs den inre väggen löper marmoren i vacker fiskbensmosaik.

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd,. Ett obligatoriskt tillägg på 278 kr/månad för basutbud på kabel-tv och 100 Mbit bredband från Bredbandsbolaget tillkommer utöver månadsavgiften. Boarean 91 kvm är baserad på faktisk uppmätning SS21054:2009. Mätprotokoll finns. I föreningens förteckning är lägenheten registrerad som 87 kvm.

Det finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp - allt i fint skick. Cykelrum finns i källaren. Föreningen har även ett välutrustat snickarrum. Barnvagnsförråd finns också. Nyligen installerades också solcellspaneler på husets tak.

Föreningens gemensamma gård är nyligen upprustad, trivsam med kullersten, växtlighet och sandlåda för de små. Perfekt för hela familjen att slå sig ner och njuta en stund.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.