Mobilbild

Kastellgatan 8A

1905

Svårslagen sekelskiftestrea med stor balkong i väst och luftiga rum i fil mot gröna Skansberget. Helt fritt belägen med sol hela dagen. Rymligt nyrenoverat kök med plats för många gäster och renoverat stort badrum med tvättpelare. Genomgående massiva parkettgolv, stuckaturer och högt i tak. Goda förvaringsmöjligheter i form av garderober och walk-in closet. Mycket stabil förening med god ekonomi och välskött fastighet. Bredband ingår i avgiften (500 Mbit).

 • Pris: 6 950 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 98 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 021054
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 4 509 kr inkl värme, VA, kabel-tv & 500 Mbit bredband
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 369 335 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1905
 • Våning: 5 av 5
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 00019
 • Andel i föreningen: 3,04%
 • Andel av årsavgift: 3,10402%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas isoler
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Kommendantsängen 7:21

Visning

söndag 1 oktober 13:0013:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Sandra Guerrero

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 11 | sandra@staging.alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

På våning fem i vacker sekelskiftesfastighet, fri från insyn och med grönskan utanför fönstren, ligger denna renoverade sekelskiftestrea med ovanliga tre rum i fil. Alvhem Mäkleri har nöjet att erbjuda ett hem som överträffar det mesta. Ett hem som bör tilltala dig med högt ställda krav på ditt boende. För det måste anses som ovanligt att husera på närstan 100 kvm fördelade på tre renoverade rum med renoverat kök helt utan insyn. Som om detta inte vore nog, kan detta hem dessutom skryta med en härlig balkong om 7 kvm i rakt västerläge med sol från lunch till sen kväll och utsikt över Skansbergets grönska och Göteborgs hamninlopp. Samtliga ytskikt är renoverade med stuckaturer, pardörrar och genomgående ekparkettgolv. Den genomgående planlösningen med höga fönster åt två väderstreck och den tilltagna takhöjden om dryga 3 m gör sammantaget att lägenheten upplevs som ovanligt ljus. Dessutom erbjuder detta hem väldigt bra förvaringsmöjligheter. Det stora renoverade köket med plats för många middagsgäster och det rymliga badrummet med tvättpelare lämnar inget att önska.

Brf Kastellet är en mycket välskött förening med god ekonomi och stort engagemang. Fastigheten på populära Kastellgatan stod färdig 1905 då Oscar II var kung över Sverige och Norge - och en liter mjölk kostade 15 öre. Vid den tiden var det nästan bara betesmark i omgivningarna och även om det i dag är en del av storstaden Göteborg, så slås man av lugnet på denna gata. Med Skansbergets grönska i bakgrunden och kulturminnet Skansen Kronan som högsta topp, är det svårt att tro att man befinner sig i rikets andra stad. Den sparsamma trafiken på den enkelriktade gatan gör att man kan öppna fönstren utan att det stör. Skulle du mot alla odds tröttna på Linné så tar det inte många minuter att promenera till Haga och Vasastaden. Bara några kvarter bort erbjuder Slottsskogen och Änggårdsbergen rekreation i fin natur.

Hall

Ena stunden befinner man sig bland Linnégatans alla uteserveringar, folkvimmel och kvartersbutiker, men så snart föreningens massiva ekport slagits igen så känns storstadsbruset långt borta. Porten öppnas automatiskt för de boende med en smart tag, praktiskt när man kommer med matkassar. På vägen upp till lägenheten slås man av hur välskött allt är. Trapphusets färger går i tidstypiska toner och en gedigen säkerhetsdörr öppnar upp till lägenhetens hall som är renoverad och luftig med ljusmålade väggar. Golvet pryds av ett massivt parkettgolv. I taket sitter infällda spotlights som ger en bra belysning. En igensatt gammal ingång in till sovrummet, har i samband med renoveringen omvandlats till en praktisk och snygg nisch för ytterkläder. Ljusinsläppet från de olika rummen ger en trivsam känsla och gör hallen till navet i lägenheten. Man känner genast att man vill se mer!

Vardagsrum

I fil med det rum som idag används som matsal och med öppning mot balkongen ligger vardagsrummet. Ett högt fönster med eftermiddagssol mot Skansberget samt öppningen mot balkongen gör att solens strålar letar sig in nästan hela dagen. Få är de hem som kan skryta med en fri vy mot grönskan mitt i centrala Göteborg. Sitt i soffan och följ hur löven på träden utanför skiftar färg. En takhöjd om ca 3 meter, stuckatur, höga fotlister, profilerade spegeldörrar och stuckatur, ger detta rum den efterlängtade sekelskifteskänslan som man förväntar sig i ett hus från år 1905. Efter middagen så känns det som en självklarhet att avsluta kvällen på balkongen i väster. Det fria insynsskyddade läget gör att balkongen sommartid blir som ett extrarum. Solen är närvarande från lunch till sen kväll och man kan faktiskt se ända ner till Göteborgs Hamninlopp. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och golvet pryds av massiv ekparkett.

Matsal/Sovrum

Ljust och luftigt rum med två höga fönster mot Skansberget i väster. Rummet används idag som matsal, men kan med fördel också göras om till sovrum för den som vill. Vardagsrummet ligger intill och de båda rummen avskiljs via massiva spegeldörrar i original. Eftermiddagssolen letar sig in över det massiva brädgolvet och rummet upplevs ovanligt ljust tack vare det fria läget utan byggnad mittemot. Väggarna är målade i en ljus ton och taket ramas in av en diskret stuckatur. Höga fotlister och djupa fönsternischer ger tillsammans med den tilltagna takhöjden en trivsam känsla. Golvet pryds av samma parkett som i övriga rum.

Sovrum

Avskilt från de sociala delarna ligger det andra rummet som idag används som master bedroom. Här ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Ett brett fönster mot Skansberget släpper in rikligt med ljus och ger en fin grön inramning åt rummet tack vare lummigheten utanför. Kastellgatan är en enkelriktad, mycket lugn gata och man störs inte av någon trafik. Rummets väggar är målade i en ljus behaglig ton och på golvet ligger samma massiva ekparkett som i övriga rum. Längs ena väggen finns vita profilerade garderober. Som om detta inte vore nog nås också en lyxig walk- in closet från detta rum. Denna leder i sin tur vidare in till badrummet.

Badrum

Badrummet är ovanligt stort för att inrymmas i en äldre fastighet. Renoverat med mycket genomtänkta och påkostade material och faktum är att man får lite känslan av att vara på ett hotell. Om det är att det är så stort, de lyxiga materialen eller att det ligger ensuite med sovrummet få du som spekulant avgöra. När man renoverade som valde man att bygga om den gamla planlösningen för att optimera ytan och skapa ett badrum som uppfyller dagens krav på estetik och funktion. Väggarna är vitmålade och väggen som vetter åt själva duschdelen har man valt en mindre mörkbrun mosaik som matchar det valnötsliknande klinkerplattorna på golvet. Självklart finns golvvärme. Badrummet nås från både hallen och sovrummet via klädkammaren. Naturligt dagsljus silas in via en glasbetongvägg och i taket sitter infällda spotlights med dimmer. På en bänk av Corian vilar ett rund handfat och över handfatet sitter en bred spegel med två väggfasta lampor. Intill handfatet finns en vägghängd toalett och längst in en dusch som avskiljs med en glasvägg. En tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare gör att man sällan behöver nyttja föreningens gemensamma tvättstuga.

Kök

Med högt fönster mot innergården i öster ligger det renoverade och påkostade köket. Byggt i vinkel med vita släta luckor och en del i mörkt trä som ger fin kontrast. Bänkskivan består av tålig Corian och samtliga maskiner är inbyggda. En rund fläktkåpa i borstat stål visar att man tänkt till för att matcha den övriga köksinredningen. Här finns en planlimmad induktionshäll, en försänkt diskho, diskmaskin, integrerad kyl/frys samt inbyggd ugn och micro i praktisk brösthöjd. Intill matplatsen vid fönstret ryms ett matbord för 6 - 8 personer. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och på golvet ligger en ekparkett. I taket finns infällda spotlights. Under överskåpen finns också infällda downlights. I anslutning till köket finns ett grunt skåp som lämpar sig utmärkt som städskåp.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.