Mobilbild

Kastellgatan 17B

Linnéstaden | 1908

Oerhört välplanerad ”minitvåa” med härlig smidesbalkong, högst upp i vackert sekelskifteshus på en av Linnés bästa adresser. Rymliga rum och kök med plats för stort matbord. Bevarade originalbrädgolv, stuckaturer och höga fönster med utsikt över föreningens lummiga innergård. Smart sovloft och goda förvaringsmöjligheter. stabil och välskött förening med god ekonomi där bredband ingår i avgiften.

Högsta bud: 3 550 000 kr

Budhistorik

Bud
Budgivare
Datum
3 550 000 kr
Budgivare 4
16/04 13:17
3 500 000 kr
Budgivare 3
15/04 20:32
3 400 000 kr
Budgivare 1
15/04 18:58
3 300 000 kr
Budgivare 2
15/04 18:49
3 250 000 kr
Budgivare 1
15/04 16:31
 • Pris: 3 250 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 1.5 rum och kök
 • Boarea: 41 kvm
 • Areakälla: Ritningsuppmätn norm SS 021054
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 2 586 kr inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband + IP-telefoni. 75 kr för balkongtillägg tillkommer.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 208 542 kr (Baserat på årsredovisningen för 2022 men med en kassa på 4 351 928 kr)
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1908
 • Våning: 5 av 5
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 1722 / 1402
 • Andel i föreningen: 1,63877%
 • Andel av årsavgift: 1,63877%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Kommendantsängen 5:6, 5:5

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Sandra Guerrero

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 11 | sandra@staging.alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Söker du ett hem som känns större än vad det faktiskt är på pappret? Vill du bo tyst mot föreningens lummiga innergård men ändå ha Kastellgatans gemytliga atmosfär utanför porten? Är balkong ett ett krav eller en planlösning som går att öppna upp?

Sekelskifteslägenheten som vi stolt presenterar är ett hem som bör tilltala dig som söker ett hem med det lilla extra. Perfekt belägen på våning fem med smidesbalkong mot en tyst innergård i ett av Kastellgatans vackra sekelskifteshus. Luftiga rum där både en och två kan bo utan att det känns trångt. Höga treluftsfönster med djupa fönsterbrädor och bevarade sekelskiftesdetaljer utgör tillsammans med modern design och innovativa lösningar en finstämd mix mellan gammalt och nytt. Stuckatur, treluftsfönster med överljus, höga fotlister och genomgående brädgolv ger en känsla av att tidsandan lever. Att föreningen dessutom är oerhört välskött och stabil är ett stort plus!

Hall

Ena stunden befinner du dig i vimlet av människor, restauranger och uteserveringar. Nästa slås du av lugnet som råder på föreningens grönskande och välskötta innergård. Styr du stegen mot porten till vänster och följer den massiva trappan av sten välkomnar en renoverad hall med avhängningsmöjligheter till vänster. Den generösa takhöjden är påtaglig och de vitmålade väggarna kontrasterar fint mot de grafitgråa klinkerplattorna med underliggande golvvärme som pryder golvet. Från hallen når man badrummet men man kan också skymta in till det rymliga renoverade köket och bort till vardagsrummet. Häng av dig och stig på - detta är ett hem att förälska sig i!

Kök

Linnéstaden med sina många små specialbutiker gör att du alltid kan ha fina, färska råvaror hemma. Detta är bra, då detta kök är rymligt och ovanligt trivsamt. Runt matbordet intill de glasade balkongdörrarna ryms många middagsgäster och för den som vill kan man göra som grannen har gjort - slå ut väggen mellan köket och vardagsrummet och på så sätt skapa en öppen planlösning. Själva köksinredningen har vita släta luckor och förvaring i form av över- och underskåp. Bänkskivan består av grafitgrå laminat och ovanför har man valt ett ljusgrå mosaikkakel i gråa toner - allt upplyst av downlights. Den maskinella utrustningen består av en ny induktionshäll från 2023 med undersittande varmluftsugn. Ovanför spishällen sitter en diskret fläkt och till höger om den runda diskhon finns en kyl/frys i borstat stål. Som om detta inte vore nog är köket också utrustat med en ny diskmaskin (2023) som bekvämt tar hand om disken efter middagarna. Samtliga maskiner är av rostfritt utförande. Längs väggen som vetter åt vardagsrummet finns i dagsläget ytterligare förvaring och avställningsytor i form av öppna hyllplan. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och golvet pryds av massivt brädgolv som slipats och vitbehandlats.

Balkong

2017 valde föreningen att bygga smidesbalkonger mot gården, då fick lägenheten också sin absolut bästa plats. Slå upp de glasade dörrarna och inta både morgonkaffet och kvällsmaten här! Smidesbalkongen blir utan tvekan en förlängning av köket och som ett extra rum under den varmare delen av året.

Vardagsrum

Efter middagen känns det naturligt att slå sig ner i vardagsrummet som är både ljust och rymligt trots den vägg som satts upp för att skapa sovloftet. Raka väggar och generös takhöjd gör det enkelt att möblera. Taket ramas fint in av en bevarad stuckatur. De nymålade väggarna i Alcros nyans "Santal" ger tillsammans med höga fotlister, djupa fönsterbrädor, ett brett treluftsfönster med överljus och massivt brädgolv den känsla man eftersträvar i ett hus från 1908. Det höga breda fönstret mot den öppna innergården ger en fri vy mot himlen och släpper in rikligt med ljus.

Sovloft med walk-in closet

Ursprungligen bestod denna lägenhet av ett rum och kök. Vid en genomtänkt renovering valde man att sätta upp en vägg och av det ursprungliga vardagsrummet har ett mysigt "sovrum" och ett smart sovloft med plats för dubbelsäng. Under sovloftet finns ett utrymme som idag används som en snygg öppen walk-in closet. Det nyskapade "sovrummet" har också plats för en arbetsplats och två inbyggda garderober för ytterligare förvaring. I höjd med taket har ett fönster satts in för att på så vis få in det generösa ljusinsläpp som resten av lägenheten badar i. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av en skön vit heltäckningsmatta som ger en lyxig och mjuk känsla. Taket pryds delvis av samma stuckatur som finns i vardagsrummet intill.

Badrum

I anslutning till hallen ligger det renoverade badrummet som är relativt rymligt med separat nisch för duschen. Väggarna är kaklade med vitt kakel och i nischen där duschen är har man valt att bryta av med ett mindre mosaikkakel i en ljus grågrön nyans. Golvet består av gråa klinkerplattor i två olika storlekar med underliggande golvvärme. Badrummet är också utrustat med en vit kommod med handfat, en wc-stol, och ett väggfast spegelskåp.

Övrigt

Föreningen delar en trivsam renoverad innergård där de boende kan träffas och umgås. På gården finns grönskande planteringar, en upphöjd pergola med grillmöjligheter och utemöbler. I föreningen finns ett soprum med källsortering. I markplan finns två välutrustade tvättstugor. Här är det lätt att få tider då de flesta har tvättmöjligheter i sina lägenheter.

Till lägenheten medföljer ett vindsförråd beläget i samma trappuppgång.

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet att köpa boendeparkering i området (www.trafikkontoret.goteborg.se). Det finns också möjlighet att också möjlighet att söka garageplats i området i de intilliggande garagen (separat kö).

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.