Mobilbild

Kastellgatan 15A

Linnéstaden | 1908

Minutiöst renoverad (2021) och mycket exklusiv sekelskiftestvåa med våningkänsla på attraktiva Kastellgatan. Solig smidesbalkong i rakt västerläge, rymligt socialt kök med köksö i fil med vardagsrummet, genomgående stavparkett i chevronläggning, stuckaturer, takrosetter, pardörrar och ny appstyrd el. Goda förvaringsmöjligheter i form av walk-in closet och platsbyggda garderober. Exklusivt badrum med tvättmaskin. Mycket stabil och välskött förening med goda hyresintäkter och nyinsatta fönster i äldre stil. Bredband ingår i avgiften. Hiss finns!

 • Pris: 5 550 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 62 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 3 547 kr inkl värme, VA, kabel-tv, bredband, IP-telefoni. Balkongtillägg om 75 kr tillkommer.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 286 070 kr (Baserat på årsredovisningen för 2022 men med en kassa på 4 351 928 kr)
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1908
 • Våning: 1 av 5
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 01502
 • Andel i föreningen: 2,248%
 • Andel av årsavgift: 2,248%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: Kopplade 2-glas (isoler)
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Kommendantsängen 5:6, 5:5

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Sandra Guerrero

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 11 | sandra@staging.alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Sekelskiftestvåan som vi stolt presenterar är ett hem för dig som ställer höga krav på ditt boende och som endast nöjer dig med det absolut bästa. Få är de tillfällen där vi kan säga att varenda millimeter har genomgått en total förvandling och där resultatet är så lyckat att det platsar i vilket inredningsmagasin som helst av internationell klass. I samband med renoveringen valde man att byta plats på det dåvarande köket och vardagsrummet för en socialare öppnare planlösning. Samtidigt har man på så vis fått ett knäpptyst sovrum med walk in closet mot den lummiga gården. Som om detta inte vore nog kan detta hem skryta med en solig smidesbalkong i rakt soligt västerläge och en mängd sekelskiftesdetaljer så som stuckaturer, takrosetter, pardörrar, generös takhöjd, djupa fönsternischer, treluftsfönster med överljus och vackra listverk. Föreningen är mycket välskött med en stabil ekonomi och ett ovanligt välskött hus där bredband ingår i månadsavgiften.

Kastellgatan är för många göteborgare en favoritgata. Gatan löper några få kvarter från Skansbergets fot och jämsides med Linnégatan. Gatan är till för att fingå, strosa eller spatsera. För dig som gillar arkitektur och äldre byggnadsverk är en promenad i det absoluta närområdet full av intressanta stopp. Eller varför inte ta en promenad till Änggårdsbergen, Haga, ta en kaffe på någon av de alla uteserveringar som just öppnat.

ENTRÉ/HALL

Efter att ha passerat föreningens entré kan man skymta innergården som om sommaren är grön och lummig med grill och utemöbler. Trapphuset som leder upp till lägenhetens entré är målat i tidstypiska färger som harmonierar med det massiva stengolvet. Huset är utrustat med hiss så som går från entréplanet till lägenhetsdörren. Väl inne i hallen möts man av ljus från två håll och takhöjden ger tillsammans med den monokromt gråa tonen och den massiva stavparketten i chevronmönster, ett mycket positivt första intryck. Hallen är belägen i mitten av detta hem och blir lite av lägenhetens nav med vy in till både köket och sovrummet. Listverk och ytskikt är i perfekt skick. Taket ramas in av stuckatur och all el är nydragen och appstyrd. Alla strömbrytare/uttag från Eljo Renova. Två inbyggda garderober erbjuder goda förvaringsmöjligheter. En stor integrerad spegel ger hallen en gedigen rymd ihop med den tilltagna takhöjden

KÖK

Med fokus på socialt umgänge och matlagning på hög erbjuds här ett rymligt platsbyggt kök som likväl känns som en möbel. Själva stommen kommer från Ikea med specialtillverkade lådfronter och skåpsluckor som går hela vägen upp till tak. Den maskinella utrustningen är snyggt integrerad och har finesser utöver det vanliga. I mitten finns en stor köksö som klätts in med Carraramarmorskivor. Runt om finns sittplatser i form av barstolar. Köksön erbjuder god arbetsyta med en bred induktionshäll med inbyggd fläkt från Bosch, en inbyggd diskmaskin samt en ho med blandare från Nivito. På motsatt sida finns skåp med gott om förvaringsmöjligheter och en inbyggd ugn i praktisk brösthöjd. Som bevis på att inget har lämnats åt slumpen finns också inbyggda hyllor med infälld belysning och eluttag (perfekt för kaffemaskinen). Taket ramas in av vacker stuckatur och takrosett. På utvalda ställen har snygga riktbara spotlights monterats och bakom gardinerna finns belysning som ger ett stämningsfullt ljus. Två höga fönster med extra breda fönsternischer ger generöst med ljusinsläpp. Även i fönstren har man anpassade lösningar för elen så att lampsladdarna inte ska synas och platsbyggda elementskydd döljer elementen snyggt. Maffiga profilerade pardörrar öppnar upp mot vardagsrummet. Dörröppningen mot hallen har breddats och höjts för ännu mer rymd och ljus.

VARDAGSRUM

I fil med köket ligger vardagsrummet som även det är rymligt och ljust. Ett stort treluftsfönster med extra djupa fönsterbrädor och överljus släpper in förmiddagssolen och ger solkatter på stavparketten som även här har ett vackert chevronmönster. Väggar och lister är målade i samma monokroma gråa ton som i övriga rum och taket ramas in av vacker stuckatur och takrosett. I taket sitter snygg belysning. Även bakom gardinerna finns belysning infälld och smarta skenor löper hela vägen för att gardinerna ska smälta in på ett naturligt sätt. I fönstren sitter måttanpassade rullgardiner och även här har fönsternischen breddats och elementet byggts in. Vardagsrummet och köket blir som en enda social del där man gärna hänger spenderar tid med vänner och familj. Vid större tillställningar finns gott plats för alla gäster att slå sig ner och vill man så ryms här också ett middagsbord. På en av väggarna sitter en stor måttbeställd spegel som integrerats och ingår i köpet av lägenheten.

SOVRUM

Med knäpptyst läge mot föreningens gröna innergård sover man ostört om natten. Sovrummet rymmer gott och väl en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och idag är det svårt att tro att köket från början låg här. En lyxig walk in - closet med lådor och stänger erbjuder goda förvaringsmöjligheter för både en och två personer. Väggarna är målade i samma nyans som i övriga rum och på golvet ligger en ljus heltäckningsmatta. Taket pryds även här av stuckatur och takrosett, men också snyggt monterad belysning. Tidsenliga strömbrytare i svart från Eljo Renova, ett platsbyggt skåp och dekorativa listverk ger visar åter igen på vilken kvalitet detta hem erbjuder.

BALKONG

Från sovrummet öppnar glasade dörrar i par upp till en drömlik nybyggd västerbalkong. Gränsen mellan ute och inne suddas effektivt ut och balkongen blir utan tvekan en förlängning av sovrummet. Med sitt fria och lugna västläge är detta ett extrarum där både frukost, middag och kvällsmat intas. Bara att kunna öppna upp och sätta sig med en bra bok är en vardagslyx som är svår att finna i en storstad.

BADRUM

I anslutning till hallen ligger det smakfulla badrummet som är renoverat enligt konstens alla regler (våtrumsintyg finns). Väggar och golv har klätts med en ljusgrå platta (granitkeramik) från Bricmate - Norrvange Light Grey och i en smart nisch med infällda spotlights har en lite bredare kommod sin givna plats. På kommoden vilar ett runt handfat med blandare från Tapwell en översittande spegel. I ett av hörnen finns en takdusch (Tapwell) som ramas in av glasväggar med svarta kantprofil. Intill duschen finns en wc-stol och i taket sitter infällda spotlights. Självklart finns här också golvvärme och handdukstork. En tvättmaskin från Electrolux gör att man inte behöver nyttja föreningens två gemensamma tvättstugor utan kan tvätta när lusten faller på.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.