Kastellgatan 15A

Linnéstaden | 1912

Pampig sekelskiftesfyra med två balkonger och fungerande kakelugn! 114 kvm på populära Kastellgatan fördelade på tre bra sovrum och ett rymligt kök med matplats. En mängd vackra sekelskiftesdetaljer bevarade i form av brädgolv, stuckaturer, pardörrar, generös takhöjd, stavparkett och fina listverk. Mycket stabil och välskött förening med goda hyresintäkter och nyinsatta fönster i äldre stil. Bredband ingår i avgiften.

 • Antal rum: 4 rum och kök
 • Boarea: 114 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 4 741 kr inkl värme,vatten, kabel-tv, bredband & IP-telefoni
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1912
 • Våning: 3 av 5, + vindsplan
 • Hiss: Ja, Från entréplanet till lägenhetsdörren
 • Lägenhetsnummer: 1505/1301
 • Andel i föreningen: 3,686%
 • Andel av årsavgift: 3,68614%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Kommendantsängen 5:6, 5:5

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Sandra Guerrero

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 11 | sandra@staging.alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

PLANERAD SÄLJSTART 1/1-2024

I vacker välrenoverad sekelskiftesfastighet med hiss, ligger detta charmiga hem med ovanliga fyra rum och kök. Alvhem har nöjet att erbjuda ett hem som överträffar det mesta. Ett hem som bör tilltala dig med högt ställda krav på ditt boende. För det måste anses som ovanligt att husera på 114 kvm fördelade på fyra rum med tre bra sovrum och renoverat rymligt kök. Som om detta inte vore nog, kan denna våning dessutom skryta med två smidesbalkonger i bästa sollägen. En balkong vetter åt populära Kastellgatan med utsikt mot Skansen Kronan och den andra är belägen mot föreningens soliga öppna innergård. Takhöjden är slående, bevarade stuckaturer och takrosetter i näst intill samtliga rum, originalbrädgolv, fönsterbrädor av marmor, stavparkett med fiskbensläggning och vackra spegeldörrar. Dessutom finns en fungerande kakelugn! Du som har letat efter ett kvalitativt boende med en mängd möjligheter i ett gammalt hus, inser nog hur unikt detta tillfälle är. Den genomgående planlösningen med höga fönster åt två väderstreck gör att lägenheten upplevs som osedvanligt ljus. Föreningen är mycket välskött med en stabil ekonomi och ett ovanligt välskött hus där bredband ingår i månadsavgiften.

Hall

Efter att ha passerat föreningens välskötta entré och på vägen skymtat innergården som om sommaren är grön och lummig, inser man att detta är en mycket välskött förening. Sedan föreningen köpte fastigheten har allt renoverats och inget är lämnat åt slumpen. Trapphuset som leder upp till lägenhetens entré är målade i tidstypiska färger som harmonierar med det massiva stengolvet. Huset är utrustat med hiss och intill den finns ett barnvagnsrum för småbarnsfamiljen. Lägenheten är belägen på våning tre men det känns nästan som fjärde våningen då markplanet utgörs av diverse lokaler. Väl inne i detta hem välkomnar en pampig hall som övergår i en bevarad serveringsgång. En generös takhöjd om dryga 3 meter ger en härlig rymd. Innanför själva entrén ligger ett polerat marmorgolv som sedan övergår i ett slipat och vitbehandlat brädgolv. Avhängningsmöjligheter finns på höger sida om entrén. Två garderober med spegeldörrar förvarar allt man inte vill ska synas. Intill dessa finns även platsbyggda hyllplan. Lite längre in i hallen finns en rundad nisch som skänker charm. Här stod tidigare än kamin. Hallen ger många möjligheter till möblering efter behov. Häng av dig jackan och stig på - detta är ett hem som man snabbt inser inte hör till det vardagliga utbudet i Linné.

Vardagsrum

Pampigt och maffigt rum med högt till tak, vackra pardörrar, stuckatur, takrosett och ett högt fönster samt utgång till en härlig smidesbalkong. Här ryms gott och väl en stor soffa med fåtölj, soffbord, tv med tv-möbel och förslagsvis en bokhylla. Ena hörnet pryds av en vacker kakelugn som dessutom är fungerande. Om sommaren blir ljusen en fin stämningshöjare men om vintern eldas det flitigt och det är oerhört trivsamt att sitta i soffan och lyssna till eldens sprakande lågor. Väggarna är målade i en bruten grå nyans som fint framhäver stuckaturen. takrosetten, fotlisterna och de detaljer som hör epoken till. Golvet pryds här av massiv slipningsbar stavparkett med fiskbensläggning och den generösa takhöjden ger ljuset från öster fritt spelrum. Vardagsrummet nås från både hallen och det rum som idag används som sovrum. Balkongen av smide blir utan överdrift det extra rum man om våren och sommaren drömmer om. I öster tronar ett av Göteborgs landmärken - Skansen Kronan och det höga läget ger en härlig vy över grannens takåsar och himlen. När solen gått ner är det skönt att tända ljuslyktorna och njuta av sommarkvällen.

Sovrum/Matsal/Bibliotek

Trivsamt rum med många funktioner. Närheten till hallen och vardagsrummet gör det perfekt som matsal men det går också utmärkt att använda rummet som sovrum eller bibliotek då båda dörröppningarna går att stänga. För den stora familjen är det lyxigt att disponera tre sovrum i en gammal våning i innerstan. Faktum är att det inte är lätt att hitta stora lägenheter i stan. Speciellt inte en 4:a. Du som har letat större lägenheter inser nog snabbt hur unikt detta tillfälle är. Även detta rum har en vacker stavparkett av ek med fiskbensläggning och ett brett treluftsfönster som vetter åt lugna Kastellgatan i öster. Taket pryds av maffig stuckatur med takrosett, höga fotlister och djupa dörrnischer. Väggarna är målade i en dov gröngrå nyans som framhäver det vitmålade taket, stuckaturen och de djupa fönsternischerna. Längs ena väggen har de nuvarande ägarna valt att placera byråer för förvaring men här kan man också ställa garderober om man vill. Vackra profilerade pardörrar avskiljer rummet från vardagsrummet i fil.

Kök

Till vänster om lägenhetens entré och mittemot lägenhetens sociala delar ligger det renoverade köket, vars stomme kommer från Ikea. Detta är ovanligt stort med vita högblanka luckor i form av över- och underskåp. Bänkskivan är grå och en designklassiker i sig, "Virrvarr" från Perstorp och ovanför den sitter en måttanpassad glasskiva som stänkskydd i ställtet för kakel. Den maskinella utrustningen lämnar inget att önska. Induktionshäll med varmluftsugn (Mìele), översittande stram fläkt (Siemens), integrerad tystgående diskmaskin (Siemens) samt en försänkt ho i borstat stål med en modern blandare. På motsatt sida finns en kyl/frys i borstat stål från Mìele. Under överskåpen sitter downlights som ger en mycket behaglig arbetsbelysning. Väggarna är delvis målade i en ljusblå nyans men också i en vit nyans. Golvet består av slipat och vitbehandlat brädgolv. Framför spisen har man valt att bryta av med svartvita klassiska kakelplattor. Intill det höga fönstret som vetter åt föreningens lummiga innergård i väster, erbjuds en matplats för ca sex personer. Faktumet att man ryms ganska många i köket gör att man egentligen inte är i behov av ytterligare en matsal. Detta är ganska unikt i en gammal sekelskifteslägenhet och ger därmed möjligheten att utnyttja de övriga rummen som sovrum istället.

Sovrum

Intill köket finns ett mindre rum som lämpar sig perfekt som barnrum. Här ryms en säng, byrå och en arbetsplats eller garderober. Ett fönster släpper in eftermiddagssolen och en dörr gör att man praktiskt kan stänga om sig när man vill sova. För den som inte har barn lämpar sig rummet också som arbetsrum eller gästrum. Golvet pryds av vitbehandlat brädgolv och väggarna är ljusmålade. Vill man göra köket ännu större så kan detta rum tas i anspråk.

Badrum

Mellan sovrummen och de sociala delarna ligger badrummet som är utrustat med en dusch, vikbara glasväggar, wc-stol, handfat av porslin som vilar på en vit kommod samt ett översittande spegelskåp. Väggarna är kaklade i vitt och golvet pryds av grafitgråa klinkerplattor. Själva wc-stolen är placerad i en nisch som utnyttjats för att maximera ytan. Här har man också valt att sätta vita öppna hyllplan för förvaring. I taket sitter infällda spotlights med dimmer för en behaglig belysning. Önskar man bygga ut badrummet så kan man göra som grannen har gjort - ta en del av sovrummet som ligger intill badrummet.

Sovrum

Det största sovrummet är tyst beläget mot föreningens innergård. Ett brett fönster i sydväst släpper in rikligt med ljus och gör att man kan vädra om sommaren utan att bli störd av trafik eller storstadsbrus. Rummet är rymligt, ljust och oregelbundet till formen. Här ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt en byrå eller en fåtölj. Längs en av väggarna finns goda förvaringsmöjligheter i form av garderober med skjutdörrar av frostat glas. Taket ramas in av bevarad stuckatur med takrosett. Golvet pryds av samma vitbehandlade brädgolv som i hallen och köket.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.