Mobilbild

Hvitfeldtsgatan 7A

Kungshöjd | 1913

Sällsynt chans att förvärva en unik tvårummare av det bättre slaget. Ett starkt möte mellan Sydeuropa och svensk nationalromantik. Löpande renoverad med stor respekt för huset och dess historia. Trots sitt centrala läge erbjuds en stor terrass om 13 kvadrat mot gatan med eftermiddagssol och en delad uteplats mot innergården vilket ger radhuskänsla mitt i stan. Pampiga fönster med wow-faktor och ett mycket gott skick gör att ni kan flytta in direkt. Föreningen är välskött och äger en väl omhändertagen fastighet från 1913 där bredband ingår i avgiften. Välkomna att boka er på visning och välkomna hem!

 • Pris: 4 700 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 72 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 021054
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Kungshöjd
 • Månadsavgift: 4 384 kr Inklusive V/VA/TV och Fiberbredband
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 509 260 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1913
 • Våning: 1 av 6
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 2 / 1002
 • Andel i föreningen: 1,99%
 • Andel av årsavgift: 1,99%
 • Balkong/Uteplats: Ja. Ca 13 kvm uteplats med nyttjanderätt och en delad uteplats om ca 25 kvm utan nyttjanderätt
 • P-plats/parkering: Nej
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Fastighetsbeteckning: Inom Vallgraven 41:4

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Åke Åkerman

Fastighetsmäklare på Kungshöjd och inom vallgraven

0766-44 66 14 | ake@staging.alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Hvitfeldtsgatan är för många en drömadress och här är utbudet av lägenheter lågt. Varför? Jo, har man än gång fått förmånen att bo här uppe på höjden, skyddad från innerstadens brus är det ett hem ni sällan vill lämna. Här stormtrivs de allra flesta från första stund och här vill man stanna kvar, länge.

Den vackra tegelfastigheten uppfördes 1913 och föreningen förvärvade fastigheten för 22 år sedan. Föreningens två innergårdar genomsyras av ett välkommet lugn och sommartid grönskar gårdarna med blomstrande planteringar och flertalet utegrupper erbjuder gott om plats. Läget mitt på Hvitfeldtsgatan är perfekt. Tyst och lugnt, samtidigt som Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort. Det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa kvarter och mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. Som boende här har ni extremt kort gångavstånd till allt ni behöver i livet och även det som bara sätter lite guldkant på tillvaron. Eller vad sägs om ett par hundra meter till soldränkta Zamenhof eller Barabicu vägg i vägg, två personliga favoriter där både mat och dryck lovar många fina kvällar. Åt andra hållet ligger Da Matteo som levererar stans bästa kaffe och på trendiga Magasinsgatan hittar ni bland annat omskrivna och fantastiska Tavolo som intagit de gamla Artilleristallarna. Här finns också två riktigt bra mataffärer, gym, en skybar och icke att förglömma livet vid kajen. Det är här vid hamnen som Södra Älvstranden växer fram och längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Som ni hör finns här något för alla och för er som skall vidare är det nära till alla områden i innerstaden och även god kollektivtrafik precis runt hörnet.

Tillbaka till lägenheten, här väntar en bostad med en stark identitet och stort ha-begär. Nuvarande ägare tog över 2003 och har skapat många fina minnen under dessa 20 år, ett kvitto på den höga trivselfaktorn. Under åren har mycket hänt i bostaden som löpande har renoverats och förädlats för att bli sitt nuvarande bästa jag. Planlösning har förbättrats, en terrass som vetter åt Hvitfeldtsgatan har byggts och en utgång till innergården har öppnats, el har dragits om ny och fällts in i väggarna, ytskikt såsom väggar och golv har renoverats liksom listverk och stuckaturer, kök och badrum har bytts i sin helhet. Trelufts fönsterpartier som byggts med gammal teknik ("kopplade bågar") i lägenheten skapar den rumskänsla med "släpande ljus" på golven i såväl sov- och vardagsrum som annars bara är tillgängliga i nybyggda fastigheter. Detta tillsammans med charmen från sekelskiftet gör detta till ett helt unikt hem som bäst upplevs på plats. Alla dessa ingredienser har gjort det här till ett riktigt bakverk av godheter som funkar strålande fint ihop och ger en karaktär som berör.

Hall

En massiv stentrappa tar er upp till entrén på Hvitfeldtsgatan 7A och bakom en ljuvlig spegeldörr väntar ert nya hem med öppna armar. Den tydliga personligheten visar sig direkt med gipsputs på väggarna och kalksten på golvet. Listverk såsom fina foder, golvlister och stuckatur sätter också tidigt sin prägel. Hushållets jackor hänger ni med fördel av er till höger liksom placering av skor.

Vardagsrum

Bara några steg in i i lägenheten börjar det bli riktigt intressant. Notera de enorma 3-luftsfönstren som stäcker sig nästan från golv till tak med en nätt och smäcker böj upptill som förstärker karaktären och skapar ett smått magiskt ljus. Takhöjden imponerar med sina dryga 3 meter och ramas in av stuckaturen som ringlar sig runt hela rummet. Golven i ek, de tredelade golvlisterna, gjutjärnsradiatorerna med de exklusiva slottsvreden - mycket finns att tycka om i detta rum. En murrig fondvägg tar för sig längs ena långsidan och skapar en fin kontrast mot de i övrigt ljust målade väggarna. Elen är infräst, precis som man vill ha det, och både strömbrytare och eluttag är omsorgsfullt utvalda för att passa stilen. Här ryms soffgrupp, tv-möbel och för den som uppskattar musik en bättre ljudanläggning (signalkablar finns indragna i väggen) - allt för en trevlig kväll antingen alene eller bland goda vänner. Den helglasade dörren står ofta på vid gavel och leder er ut till er helt egna terrass, här snackar vi verkligen om att sudda ut gränser mellan inne och ute.

Terrass

Är ni trötta på att knö på alla trånga city-balkonger där man knappt får plats för att kunna ta en kopp kaffe? Dryga 13 kvadrat stort så behöver ni inte begränsa er. Bjud hem på after-beach 2024, här får alla vännerna plats för en cocktail i eftermiddags- och kvällssolen som dansar in från väster under vår-och sommarhalvåret. Känslan är nästintill kontinental, ni har hela tiden kontakt med omgivningen där idel vackra stenfastigheter från förra sekelskiftet står på rad och klättrar upp längs med berget. Antingen ni vill sjunka ner i en loungemöbel med en bok och ett glas vin i handen efter en lång dag på jobbet eller börja helgen med ett sprudlande mingel är uteplatsen lika uppskattad, här utlovas många timmars trivsel.

Sovrum

I fil med sovrummet, bakom trärena spegeldörrar i par, finner ni sovrummet. Det känns nästan som man kliver in på ett lyxigt inrett hotellrum, med både klädkammare och badrum en suite. Den goa känslan från vardagsrummet följer med in liksom den personliga inramningen. Sängen har sin givna plats centralt i rummet med tillhörande nattduksbord intill. Två skräddarsydda bokhyllor ramar in den ena långsidan och förhöjer känslan. Precis som i vardagsrummet så imponerar fönsterpartierna och får den även den kräsne att höja på ögonbrynen. Även härifrån finns utgång till terrassen via en dörr utan bröstning.

Klädkammare

Via en passage bakom sovrummet döljer sig klädkammaren - inredd med smide, takbelysning och stuckatur. Underbart att kunna rymma hushållets alla kläder utan en enda garderob i sovrummet.

Badrum

För den som renoverat badrum i närtid så vet ni hur svårt det är att få ihop det. Att veta vilken stil man vill ha, att få material och färger att gå ihop utan att det skär sig mot övriga lägenheten. Tack vare många timmars gediget förarbete och en bra stilkänsla blev renoveringen 2020 mycket lyckad och en röd tråd går nu att finna i hela bostaden.

Känslan är lyxig och samtidigt ombonad, och flirten med det förra sekelskiftet är tydlig. Mixen av material där både kopparrör, mässing, trä och glas syns liksom kakel och klinker, så slipper ni badhuskänslan som annars är påtaglig i många andra badrum. En högspolande toalett sätter genast tonen och blir en iögonfallande pjäs som är det första man lägger märke till. Duschen återfinns bakom vikbara glasväggar och har både takdusch och handmunstycke. Tvättstället från Burlington med tillhörande blandare, en för varmt och en för kallt. Något som förstärker känslan i badrummet är onekligen stuckaturer och de höga fotlisterna i kakel, här har ingenting lämnats åt slumpen.

Kök

Går man vänster från hallen så når man köket med stort K. Här är ett kök som det ska vara - väl tilltagna ytor där en generös matplats ryms, bra med arbetsytor och ordentligt med förvaring. Den extra breda gasspisen är en fröjd och gör matlagningen till en ren glädje. Dubbla diskhoar i emalj med blandare i mässing. Här är platsen för de stora middagarna och långa samtalen, en plats att umgås på med både nära och kära. Kalkstenen och de gipsputsade väggarna för tankarna till södra Europa och passar så väl ihop med den mörka köksinredningen med vitrinskåpen som har sina givna platser för drinkglasen. Tidigare fanns här en pigkammare, så önskar man dela av köket för att få ett mindre gästrum/kontor finns möjligheten till det (dörr är till och med bevarad i källarförrådet). Utanför köket ligger en av föreningens två innergårdar, och med egen utgång ges directaccess.

Gården

Lägenheten har inte egen uteplats på innergården, utan enbart en extra dörr ut. Platsen utanför är föreningens yta och används därefter. Man äger inte marken här, men i samförstånd med grannar och föreningen kan en yta om ca 25 kvadrat möbleras och nyttjas. Inga konkreta planer finns i dagsläget för upprustning av gården men det är inte osannolikt då frågan varit föremål för diskussion på några föreningsstämmor. Det är föreningens medlemmar som beslutar om användning och utformning av gården.

På gården tränger solen in framåt lunch och stannar ett par goa timmar. Här dukar man gärna upp både frukost och lunch. Tack vare den generösa ytan och det soliga läget blir det nästan ett måste att odla här. Tänk er att ni går ut och hämtar era solmogna, varma tomater och den färska basilikan medan pastamaskinen går varm inne i köket. Det är svårt att föreställa sig att ni befinner er mitt i city, blott ett hundratral meter i vardera riktning till restaurang, kultur- och nöjesliv. Här råder lugnet och tystnaden och knappt ens vinden hörs eller känns här. När södersolen värmer upp stenväggarna bakom er känner man hur gott livet är

Övrigt

Lägenheten är enligt lägenhetsförteckningen registrerad som 3 rum och kök och 69 kvadrat vilket avgift och andelstal baseras på, men är efter ombyggnation 2 rum och kök och nyligen gjord uppmätning 72 kvadrat.

Område

Esperantoplatsen – oasen vid foten av Kungshöjd

Mellan Rosenlundsgatan och Kungsgatan ligger Esperantoplatsen - ett område i området. Som namnet antyder är det en mötesplats för göteborgare med internationell bakgrund. Inte minst tack vare Språkcaféet som varit ett populärt häng sedan 2004.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.