Mobilbild

Hedåsgatan 4

Lorensberg | 1914

Unik och drömlik fyra om 141 kvm på vån 5/6 med hiss, terrass i soligt sydväst, två fullutrustade badrum samt en möblerbar hall med eldningsbar öppen spis. Smakfullt renoverat sällskapskök från 2017 och två rejäla sovrum i knäpptyst gårdsläge. Mängder med bevarade originaldetaljer från 10-talet och genomgående takhöjd om nära 3 meter. Stabil och lågt belånad BRF. Välkomna till populära Hedåsgatan!

 • Pris: 9 250 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 4 rum och kök
 • Boarea: 141 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Lorensberg
 • Månadsavgift: 5 744 kr inkl värme, VA, kabel-tv
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 392 912 kr (Baserat på årsredovisningen för 2022)
 • Byggnadstyp: 1910-talsfastighet
 • Byggår: 1914
 • Våning: 5 av 6
 • Hiss: Ja, Hiss för två personer
 • Lägenhetsnummer: 22
 • Andel i föreningen: 7,39938%
 • Andel av årsavgift: 7,39955%
 • Balkong/Uteplats: Ja. Terrass i soligt sydvästligt läge
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2/3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Heden 25:18

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden, Lorensberg och Nedre Johanneberg

0766-44 66 15 | sara@staging.alvhem.com

Extra kontakt

Anna Wählisch

Fastighetsmäklare i Vasastaden och Nedre Johanneberg

0766-44 64 65 | anna@staging.alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Med ett högt fritt läge på femte våningen med hiss, terrass i bästa sol- och spanläge, fungerande öppen spis, stort sällskapskök från 2017, två välutrustade badrum (även dessa renoverade 2017) samt två rejäla sovrum in mot gården, erbjuds här ett hem utöver det vanliga. Att denna fyra dessutom ligger i en mycket välskött och lågt belånad förening på omåttligt populära Hedåsgatan får ses som en stor bonus. Husets ursprung från 1914 gör sig väl påmint tack vare en genomgående takhöjd om nära 3 meter, vacker fiskbensparkett, blyinfattade fönster och massiva originaldörrar.

I Lorensberg inger sig en speciell känsla ganska snabbt. De vackra husfasaderna med spännande arkitektur från tidigt 1900-tal slutar aldrig att imponera. På de soliga uteserveringarna är varje stol upptagen, butikernas dörrar öppnas och stängs och möten mellan människor avlöser varandra. Det är en härlig känsla att befinna sig mitt i stan och känna denna trivsamma stadspuls. Grönskande alléer, rustika stenhus och charmerande små nivåskillnader löper som en sammanhållande länk genom området. Utanför dörren finns allt man kan tänkas önska sig. Små charmiga kvartersbutiker med bl. a blommor, kläder och mysiga caféer. Trevliga restauranger med uteserveringar och ett rikt utbud av kultur - allt finns inom någon minuts promenadväg. Inom fem minuters promenad nås evenemangsstråket med Liseberg, Universeum, Scandinavium, Världskulturmuseet och goda kommunikationer. Likaså Göteborgs paradgata Avenyn och avkoppling vid grönskande Näckrosparken.

Hall

Vi kliver in genom den vackert välvda porten och tar oss bekvämt vidare upp till femte våningen tack vare hissen (modell mindre). Väl innanför ytterdörren möts vi av tamburen - ett litet förrum till hallen där man hänger av sig kläderna. Alldeles till vänster finns en förvaringsdel för rockar och jackor. Dubbeldörrar med blyinfattat glas leder in till hallen. På 10-talet var man noga med att göra ett fantastiskt första intryck. Vi kliver in i lägenhetens magnifika entré och man känner att man trätt in i en stor lägenhet. Prioriteras umgänge? Ställ in två riktigt sköna fåtöljer framför den öppna spisen. Ett blyinfattat fönster mot det bakre trapphuset höjer stämningen ytterligare. Vacker fiskbensparkett och ljust målade väggar - inte bara här i hallen utan i hela den sociala delen av lägenheten. Här ifrån nås både köket och vardagsrummet.

Kök

Köket flyttades hit i samband med att lägenheten renoverades 2017. På så sätt skapades ett trivsamt sällskapskök med plats för större middagssällskap i anslutning till övriga sällskapsutrymmen. Klassisk köksinredning i brutet vitt med bänkskivor i grå Bohusgranit. Köksön mitt i rummet ger extra arbetsyta och blir dessutom en trevlig samlingspunkt för gästerna. Här ryms utan svårigheter ett matbord för 8-10 personer intill det vackert spröjsade fönsterpartiet. Köket är utrustat med rostfri kyl/frys, inbyggnadsugn och mikro i bekväm höjd, extra bred induktionshäll, integrerad diskmaskin (även den i bekväm höjd) samt en vinkyl.

Vardagsrum

Via pardörrar både från köket och hallen nås vardagsrummet och i mitt tycke detta hems mittpunkt. Här ifrån kan man samtala med den som står vid spisen, hälsa på en nyanländ gäst, spana ut över takåsarna och ner över Hedåsgatan samtidigt som stadssorlet letar sig in genom den öppna terrasdörren. Dubbla soffor och favoritfåtöljen ryms med lätthet.

Sällskapsrum/matsal med utgång till terrassen

"Utanför" vardagsrummet har vi ännu ett sällskapsrum - nästan med känslan av inglasad veranda. Utmärkt som matsal, arbetsrum eller bibliotek. Härifrån har man en spektakulär vy ut över Hedåsgatan i båda riktningar och ända bort ut över Heden. Här ifrån nås även lägenhetens terrass. Gillar du sol, utsikt och stadspuls - då har du kanske hittat den optimala terrassen. Det skyddade, infällda läget gör att du kan njuta av solen även tidigt på våren och en bra bit in på sensommaren. Loungegrupp, solsängar eller matplats - bara du avgör hur du bäst nyttjar ytan om ca 6 kvm.

Master bedroom

Lägenhetens två sovrum ligger privat belägna in mot gården och det största av dem har dessutom ett angränsande badrum. Gott om plats för dubbelsäng med sängbord samt bra förvaring genom flertalet garderober. En nyare ekparkett pryder golvet och väggarna är målade i brutet vitt.

Badrum

Fräscht renoverat badrum i klassiskt grått och vitt med dusch och tvättmöjligheter. Golvvärme och dimbara spotlights naturligtvis. Här finns förvaring i praktisk kommod, spegelskåp samt ytterligare ett högskåp.

Sovrum 2

Lägenhetens andra sovrum nås via den tidigare serveringsgången - här inne låg nämligen köket tidigare. Även detta rymmer en dubbelsäng om så önskas och bra med förvaring längs ena kortväggen. Här ifrån nås en delad balkong, varifrån gårdstrapphuset som leder upp till vindsförrådet nås. Även här ligger nyare ekparkett och väggarna är vitmålade.

Badrum 2

Det största badrummet rymmer både dusch och badkar och har dessutom fönster för trivsamt naturligt ljus. Helrenoverat 2017 i klassiskt vitt och grått precis som det andra badrummet och även här finns naturligtvis, handdukstork, golvvärme och dimbara spotlights. Bra förvaringsmöjligheter i kommod, spegelskåp samt ett inbyggt högskåp.

Övrigt

Till lägenheten följer ett vindsförråd.

Gemensam tvättstuga finns i markplan och inrymmer två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp.

Tv från Tele2 där basutbudet ingår i avgiften. Möjlighet till bredband från Tele2 (ingår ej i avgiften)

Boendeparkering gäller i området, för mer information se; www.goteborg.se/trafikkontoret

Detaljplanarbete pågår gällande området kring Heden, för mer info se www.goteborg.se

Enligt lägenhetsförteckningen är bostadens yta 137 kvm. Enligt uppmätning så uppgår boarean till 141 kvm.

Område

Lorensberg

Lorensberg är Göteborgs absoluta centrum. Stadsdelen vibrerar av kultur- och nöjeslivet: restaurangerna ligger tätt och erbjuder mat från hela världen. Det är till Lorensberg många relaterar när Göteborg omtalas, och det är hit de flesta turister och andra besökare kommer.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.