Haga Kyrkogata 8

Vasastaden | 1876

Den här bostaden ligger som kommande. Med ett rofyllt läge alldeles intill vackra Hagaparken ligger denna pampiga sekelskiftesfyra om hela 117 kvm. Magnifika rum med enorm takhöjd om ca 3,3 m. Stuckatur, takrosetter, fina listverk samt fiskbensparkett i original. Här erbjuds två bra sovrum, öppen spis och en stor balkong i rakt söderläge. Nytt badrum och ny gästtoalett från 2021. Stabil förening med ett välskött hus, låga avgifter och goda hyresintäkter. Bredband ingår i avgiften.

 • Pris: 7 200 000 kr (accepterat pris)
 • Antal rum: 5 rum och kök
 • Boarea: 117 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Vasastaden
 • Månadsavgift: 5 283 kr inkl värme och VA. Obligatoriskt tillägg om 141kr för bredband 110, digital-tv och telefoni samt 121kr i balkongfond tillkommer.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 587 742 kr (Baserat på årsredovisningen för 2022)
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1876
 • Våning: 2 av 5
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 5
 • Andel i föreningen: 5,94813%
 • Andel av årsavgift: 5,69821%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Vasastaden 9:1

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Anna Wählisch

Fastighetsmäklare i Vasastaden och Nedre Johanneberg

0766-44 64 65 | anna@staging.alvhem.com

Extra kontakt

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden samt villor

0766-44 66 15 | sara@staging.alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

På Haga Kyrkogata 8 bjuds de boende på en grönskande utsikt över gemytliga Hagaparken och vackra Hagakyrkan. Läget i området ger en perfekt balans mellan Vasastadens puls och grönskande rekreation. I det pampiga gräddvita hörnhuset från slutet av 1800-talet finns nu en fantastisk sekelskiftesfyra till salu. Detaljer från förr har varsamt bevarats och är genomgående i gott skick. Den klassiska planlösningen disponeras enligt följande: vardagsrum och sovrum i fil, stilfullt avdelade med vackra pardörrar, matsal med öppen spis (ej i bruk) och helglasade pardörrar som öppnar upp till den stora balkongen mot gården i soligt söderläge, välplanerat och fräscht badrum, trevligt kök med gott om förvaring och med plats för matbord, samt ytterligare ett sovrum beläget mot innergården. En enastående takhöjd om ca 3,30 meter och läget invid parken gör detta till ett hem utöver det vanliga. Sällskapsrummen har välbevarade originalgolv, stuckaturer, takrosetter och fina listverk. Höga pardörrar i original, försedda med välarbetade överstycken, understryker det tidstypiska i miljön.

Hall

Rymlig och välkomnande hall med gott om förvaringsmöjligheter tack vare 5 st stora garderober med förvaring ända upp till tak bakom tidstypiskt profilerade dörrar. På golvet ligger mörkgrå klinker - både snyggt och framför allt praktiskt. Ett fönster med överljus bidrar med dagsljus till rummet.

Matsal

Vandra vidare in i detta hem och du kommer till matsalen med utgång till den stora balkongen. Stor nog även för större middagssällskap. Med en takhöjd om lite drygt 3,30 m ges en härlig rymdkänsla. Öppna spisen (ej i bruk) ger karaktär till rummet och fylld med tända ljus blir den en ordentlig mysfaktor. Den massiva fiskbensparketten i ek är oljad och ackompanjeras av släta målade väggar i en ljus ton. En stram stuckatur med takrosett ger en vacker inramning. Helglasade pardörrar leder ut till den stora balkongen mot gården. Det raka söderläget bjuder på många soltimmar. Här ute förs tankarna till sydligare breddgrader. Med gott om plats för både möblemang, växter och kryddodlingar blir detta ett härligt extrarum när vädret tillåter. Nedanför det svarta smidesräcket breder föreningens gemytliga innergård ut sig, med gott om växtlighet. Gemensam berså med trädgårdsmöbler och grill. Bjud hem vännerna, ta med er picknickkorgen ner på gården och avnjut middagen.

Vardagsrum

I anslutning till matsalen hittar vi vardagsrummet - ett stort rum som verkligen inbjuder till samvaro. Två stora spröjsade fönster, med överljus och djupa fönsternischer med carraramarmor, bjuder på en vy över parken och ner på enkelriktade Bellmansgatan och dess pampiga byggnader. En enastående takhöjd om ca 3,30 meter skapar rymd. Rummets väggar framhäver de fina listverken, stuckaturen och pardörrarna med välarbetade överstycken och bryter fint mot den oljade fiskbensparketten i massiv ek. Spegeldörrar i par leder vidare in i det stora sovrummet som ligger i fil med detta rum.

Sovrum 1

Ett väl tilltaget sovrum med en rymlig inbyggd klädkammare. Här ryms den stora sängen samt en arbetsplats eller annat möblemang för den som så önskar. Den stora platsbyggda klädkammaren erbjuder gott om förvaring i smakfull paketering. Två stora spröjsade fönster med överljus och djupa fönsternischer med vit carraramarmor. Oljad fiskbensparkett även här och väggar målade i samma smakfulla ton. Den generösa takhöjden om ca 3,30 m ger en luftig känsla, medan de klassiska spegeldörrarna i par ger möjlighet till avskildhet.

Badrum

Nytt badrum och ny gästtoalett från 2021.

Kök

Trevligt sällskapskök, lite franskt lantligt till stilen, mad plats för matbord. Ett stort fönster med överljus bidrar med dagsljus och en vy ut över gården. Både köksluckor och väggar är målade i en ljus, gräddvit ton och på golvet ligger grå klinker. Här erbjuds gott om förvaring ända upp till tak bakom klassiska profilerade skåpsluckor. Ovanför köksbänken i oljad ek sitter vitt kakel. Köket som renoverades 2003 är utrustat med glaskeramikhäll (Siemens) med översittande kolfilterfläkt, varmluftsugn i praktisk arbetshöjd (Gaggenau), kyl/frys (Gram) och integrerad diskmaskin (2011, Cylinda).

Sovrum 2

Rofyllt beläget mot föreningens lugna innergård ligger lägenhetens andra sovrum. Väggen mot gården är rundad och ger en spännande karaktär till rummet. Här ryms både dubbelsäng och förvaring. Idag nyttjas rummet som kombinerat gästrum. Ett stort fönster med överljus tillför ordentligt med ljus till detta rum. De slammade väggarna är målade i vitt och på golvet ligger en oljad ekparkett.

Område

Vasastaden

Vasastaden är en av Göteborgs mest pampiga och eleganta stadsdelar med välbevarade sekelskifteshus i sten från perioden 1870 och 1920. Vasagatan, som brukar beskrivas som en pulsåder eller ryggrad, löper mellan Haga i väster och Avenyn och Heden i öster och den har ett gångstråk i mitten i en allé.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.