Gustavsplatsen 1F

Bagaregården | 1929

Bedårande etta med det bästa och mest ostörda läget i föreningen. Lägenheten är full av charmiga originaldetaljer såsom spegeldörrar, serveringsskåp, kallskafferi, gjutjärnsradiatorer, takrosett, och framtaget brädgolv. Några snabba trappsteg ner från lägenheten ligger föreningens otroliga innergård, komplett med ett lusthus, så här behöver du aldrig sakna balkong. Mycket fint badrum med golv av kolmårdsmarmor. Ypperlig förvaring tack vare två enorma förråd belägna i källaren strax under lägenheten. Välskött och ekonomiskt mycket stark förening med en belåning om endast ca 614 kr/kvm efter att nyligen ha extraamorterat 1 000 000 kr på lånen. För 2022 är den indirekta nettoskuldsättningen noll kronor. Här är tillträde flexibelt, och kan ske snabbt om så önskas.

 • Pris: 1 995 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 1 rum och kök
 • Boarea: 34,8 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Bagaregården
 • Månadsavgift: 2 886 kr inkl. värme, VA, elnätsavgift. Obligatoriskt tillägg för fiber, tv, och IP-telefoni tillkommer med 240 kr/månad.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 1 726 kr (Baserat på årsredovisningen för 2023)
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1929
 • Övriga utrymmen: Två mycket stora förråd finns i källaren i samma trappuppgång.
 • Våning: 1 av 4, En halvtrappa upp.
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 14
 • Andel i föreningen: 0,767%
 • Andel av årsavgift: 0,767%
 • Balkong/Uteplats: Nej. Underbar innergård med lusthus, sittplatser, och planteringar.
 • P-plats/parkering: Nej. Boendeparkering på gatorna i området.
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag

Visning

måndag 17 juni 17:0017:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@staging.alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

När du slår ned dina bopålar på Gustavsplatsen 1F gör du det inte bara i en utmärkt förening (som är en av Göteborgs äldsta HSB-föreningar), där belåningen om 593 kr/kvm är bland de lägst skådade i hela östra centrum. Nej, du bosätter dig även i föreningens allra bästa hörn. Här vetter nämligen dina fönster dels mot grannföreningen, och dels mot innergården, så här är du helt ostörd från trafik. Det är också ett mycket smidigt hörn att bo på, då tvättstugan ligger några korta steg bort. Landshövdingehuset är byggt runt en helt fantastisk, kullerstensbelagd innergård med ett vackert lusthus som kan bokas för tillställningar.

Bredvid ligger Ånäsfältet som sommartid omvandlas till ett fält av soldyrkare. Någon minut bort ligger Ejdergatan där spårvagnslinjerna 6 och 8 går regelbundet, och en kort promenad genom Bagaregården ligger Redbergsplatsen där man finner både kollektivtrafik, restauranger, caféer och service av olika slag. Här bor du dessutom på cykelavstånd (cykelbanan går alldeles utanför) från innerstad, grönområde och större matbutik.

Låt oss ta en titt på lägenheten:

Hall

Hallen är centralt placerad i bostaden, och härifrån nås alla utrymmen. Det framtagna brädgolvet som möter en här löper vidare in i både kök och rum. Väggarna är målade i vitt. En inbyggd garderob erbjuder gott om förvaring.

Kök

Ett mycket charmigt och inbjudande kök som känns oväntat rymligt för en etta. Här får ett matbord för flertalet vänner rum. Köksfönstret vetter mot den ljuvliga gården. Här på första våningen, i landshövdingehusets murade del, njuter man av maffigt tjocka väggar och fönsternischer så djupa att man rentav kan hoppa upp i dem och dricka sitt kaffe ackompanjerad av innergårdsutsikt. Tack vare att både kallskafferi och serveringsskåp finns bevarade är förvaringsutrymmet av sällan skådat slag. Köksinredningen i övrigt består av ett charmigt retrokök i vitt, med Perstorpsbänkskiva. Öppen väggyta ger en luftig känsla, men den som har mycket köksartiklar kan förstås sätta upp hyllor eller skåp. Framtaget brädgolv, och väggar målade i vitt.

Rum

Ett mysigt rum som med lätthet låter sig möbleras med både en säng av modell större, soffa, och förvaringsmöbler. Ljust trägolv, och vita väggar. Utsikten är mot en lugn och ostörd gräsyta och grannföreningens prydliga hus.

Badrum

Ett mycket fräscht och fint badrum. Det som direkt drar blicken till sig är det stiliga golvet av kolmårdsmarmor. Det går mycket väl ihop med helkaklade vita väggar, duschdörr i klarglas, och ett läckert badrumsskåp i retrostil som byggts in för ett extra nätt utförande.

Tillträde

Enligt överenskommelse, snabbt tillträde är möjligt.

Övrigt

Bostadsrättsinnehavaren nyttjar två mycket stora förråd, belägna i källaren i samma trappuppgång.

Område

Bagaregården

År 1911 fastställdes en medeltidsinpirerad stadsplan för Bagaregården. Gatustrukturen skapades av stadsingenjören Albert Lilienberg och har lätt krökta gator, som är signifikant för honom. Här finns något för alla – de charmiga landshövdingehusen blandas med pampiga stenhus, smart folkhemsarkitektur och stilig funkis. För att inte tala om alla mysiga villor…

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.