Gibraltargatan 19A

Johanneberg | 1937

 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Johanneberg
 • Månadsavgift: 3 100 kr
 • Byggnadstyp: Funkishus
 • Byggår: 1937
 • Våning: 3 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 42
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Eva Öman Kopp

Fastighetsmäklare i Johanneberg, Landala Egnahem och Guldheden

0766-44 02 09 | eva@staging.alvhem.com

Byggnadsstilen

Funkis

Få arkitektoniska stilar har fått ett sådant genomslag som funktionalismen. Även om flera inriktningar återspeglades inom konsten och…

Läs mer
Föreningen
Karta

BRF Johanneberg 1937 Göteborg

Föreningen HSB brf Johanneberg 1937 registrerades samma år som namnet antyder och äger två fastigheter, Johanneberg 42:1, med adresserna Gibraltargatan 19 A-D, samt Engdahlsgatan 2, och Johanneberg 42:2 med adresserna Engdahlsgatan 4 samt Engdahlsgatan 4 A-D. Husen är placerade med en stor grönyta emellan och föreningen månar om en god utemiljö. Byggnaderna uppfördes 1937 i funktionalistisk anda enligt ritningar av arkitekt Christer Björkegren. De två fastigheterna innehar 102 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt två lokaler med hyresrätt. Föreningen har även 23 parkeringsplatser. Den totala ytan uppgår till 4851 kvm.

Ekonomi: Föreningen har en stabil ekonomi med låg belåning på endast 913 kr/kvm. Föreningen äger sin mark och påverkas därav inte av förhöjd tomträttsavgäld. Inga planerade avgiftsändringar, (avstämt med ordförande 2022-03-10)

Genomförda renoveringar och underhåll: 1982 byttes fasaderna till nuvarande plåtfasader. 1982 - 1983 utfördes ROTrenovering där avloppsstammar, vattenledningsrör och elledningar byttes. Taket lades även om till cementtakpannor. 1992-93 byttes alla fönster till tre-glasfönster. 1999 installerades data-/tele-/signalnät samt dränering av huset på Engdahlsgatan2 och Gibraltargatan 19. År 2003 installerades Intern-TV kanal. 2004 - 2005 renoverades samtliga badrum med äldre golvbrunnskonstruktion och ett webbaserat bokningssystem för tvättstugor och grillar implementerades. 2006 utfördes trapphusrenovering med ny belysning, ljudabsorbenter och färgsättning. Dessutom utfördes dränering av hus 2 (Engdahlsgatan 4) och högtrycksspolning av samtliga avlopp. 2006 - 2007 omvandlades vindsutrymmet i hus nr 2 till boyta liksom i hus nr 1. Ett nytt porttelefonsystem installerades. 2008 tvättades fasaden. 2016 spolades avloppen. 2017 byttes låscylindrar i fyra källardörrar, inspektion av yttertak samt mindre justering av takpannor. 2018 Översyn av brandsläckare, brandvarnare och nödljusarmatur. 2019 bygglov för balkonger. Under 2021 förbättrades dräneringen vid södra gaveln av hus nummer 1 i syfte att minska risken för fuktskador i källarutrymmen. Balkongbygget fortsatte under 2021.

Kommande renoveringar och underhåll: Det finns en översiktlig 30-årsplan för kommande underhåll samt en mer detaljerad 5-årsplan som uppdateras varje år. En kontroll och underhållsspolning av avloppen kommer att ske i april.

Övrigt: Bostadsrättsföreningen äger ett eget datanät och kan genom detta leverera bredband till låg månadskostnad. Tjänsterna erbjuds i samarbete med grannföreningen Johanneberg 1936. Varje lägenhet har en egen switchport på 100 megabit. Startavgiften för ett nytt bredbandsabonnemang är 500 kronor. Bredbandet betalas via ett obligatoriskt tillägg utöver månadsavgiften på 125 kr/mån. Det finns fyra gemensamma tvättstugor som bokas via föreningens webb eller bokningsterminalen. På grönytan mellan husen finns det utemöbler och sex bokningsbara grillar. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB medan den tekniska förvaltningen sker internt. Föreningen tillåter delat ägande. Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare. Överlåtelse och pantsättningsavgift betalas av säljaren. Föreningen har 23 stycken parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna för 250 kr/månad. Väntetiden är i nuläget uppskattad till cirka 3 år av föreningen. För folkbokförda på adressen har även rätt till boendeparkering inom område ”S”. BRF kräver individuellt medlemskap i föreningen.

För mer information om föreningen, besök deras hemsida: Johanneberg1937.se

Område

Johanneberg

Johanneberg har kommit att bli en av Göteborgs absolut mest populära stadsdelar och det är inte svårt att förstå varför. Här bor man lugnt och bekväm i en avslappnad och rogivande atmosfär med omgivningar som har det mesta man kan önska sig.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.