Frödingsgatan 8F

Strömmensberg | 1944

En synnerligen välplanerad etta med härlig balkong i soldränkt söderläge. Hela bostaden är i fint skick, så här går det bra att flytta rakt in (och det kan du göra mycket snart, lägenheten står nämligen tom i väntan på sin nästa ägare. Du kan till och med få ta över den möblerad till viss del.). Läget på strömmensberg är lugnt och helt ostört, samtidigt som det är nära till såväl kommunikationer som service. Brf Faxefjäll är en exceptionellt välskött och stabil HSB-förening med massor av faciliteter för medlemmarna (gästlägenhet, gemensamhetslokal, gym, och snickarverkstad) och mycket låg belåning om enbart 2647 kr/kvm. Hjärtligt välkommen på visning!

 • Pris: 1 925 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 1 rum och kök
 • Boarea: 39 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Strömmensberg
 • Månadsavgift: 2 586 kr inkl. värme, VA, kabel-tv (grundutbud Comhem). Obligatoriskt tillägg för fiber (1000/1000 Mbit/s) tillkomemr med 150 kr/mån.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 84 269 kr
 • Byggnadstyp: Funkishus
 • Byggår: 1944
 • Våning: 2 av 4
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 60
 • Andel i föreningen: 0,578%
 • Balkong/Uteplats: Ja. Flertalet gemensamma uteplatser finns för medlemmarna att nyttja.
 • P-plats/parkering: Ja. 33 platser (350 kr/mån) och 6 garage (900 kr/mån) enligt separata kölistor.
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Bagaregården 32:10

Visning

måndag 4 december 17:0017:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@staging.alvhem.com

Byggnadsstilen

Funkis, 1930-tal

Få arkitektoniska stilar har fått ett sådant genomslag som funktionalismen. Även om flera inriktningar återspeglades inom konsten och…

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Strömmensberg är ett tryggt område där man trivs bra och gärna bor länge. En tyst och lugn idyll, där det är svårt att tänka sig att man befinner sig i en storstad. Men faktum är att man här uppe på höjden har en svårslagen närhet till det mesta - spårvagnen är en kort promenad bort, likaså en av Göteborgs bästa matbutiker (om man tar genvägen). För den som längtar efter att stoppa fingrarna i jorden finns kolonilottsområdet Kristinedals odlarförening alldeles intill, och när friluftsliv lockar är det lätt att ta sig till Skatås och Delsjöområdet, där motionsspår, badplatser, vacker natur och mycket annat väntar.

På Frödingsgatan åtnjuter man funkishusens alla fördelar - balkong, välplanerad yta och ett högt och fritt (men samtidigt lättillgängligt) läge med trivsam utsikt över ett charmigt och grönskande närområde. Brf Faxefjäll är en trygg och mycket välskött HSB-förening, med stark ekonomi och väldigt låg belåning (endast 2647 kr/kvm). En engagerad styrelse ser till att huset tas väl omhand, och här finns också många faciliteter för medlemmarna att nyttja (härliga uteplatser, övernattningsrum, gym, snickeriverkstad, och gemensamhetslokal för att nämna några).

På andra våningen väntar nu en perfekt planerad etta på sin nästa ägare. Ytan fördelas över ett rymligt kök som i dagsläget är försett med en matplats för 6-8 personer, ett luftigt och lättmöblerat rum, hall med stor klädkammare, och ett badrum. Under sommarhalvåret blir balkongen med sitt söderläge en ljuvlig förlängning av bostaden. Lägenheten är härligt ljus tack vare fönster i två väderstreck och dess höga läge, och därtill helt fri från insyn. Fina originaldetaljer finns bevarade, såsom framtagna brädgolv, djupa fönsterbänkar i sten, gjutjärnsradiatorer, och gabondörrar. Du som flyttar in här får möjligheten att ta över merparten av de större möblerna om du vill, och lägenheten är tillgänglig för snabb inflytt då det för närvarande inte bor någon i lägenheten.

Låt oss se oss omkring:

Hall

Hallen är centralt placerad i lägenheten, och härifrån nås alla utrymmen. Ljus flödar in från de intilliggande rummen, så det känns direkt välkomnande att kliva in. Hallen ger gott om plats för avhängning, och den djupa klädkammaren ger möjlighet att stuva undan sådant man inte vill ha framme. Praktiskt laminatgolv (den som kikar därunder finner med största sannolikhet brädgolv), och väggar nymålade i vitt.

Rum

Ett luftigt och ljust rum vars stora fönster i söder bjuder på en grön och lummig utsikt över träddungen mittemot. Rummet erbjuder flera olika möbleringsmöjligheter tack vare dess fördelaktiga form, och även möblerat med en dubbelsäng och ordentlig soffa finns känslan av rymd kvar. Väggarna är vita, och brädgolvet är framtaget. Från vardagsrummet nås balkongen, och det är härligt att låta dörren stå öppen och låta fågelkvitter komma in.

Balkong

Balkongen med sitt soldränkta söderläge blir den självklara platsen att spendera varma sommardagar på. Den är av bra storlek, så det går att möblera både med sittmöbler och krukor för blomsterprakt.

Kök

Köket känns väl tilltaget för att vara i en etta, med gott om både skåpsförvaring och bänkyta. Vita luckor kombineras med en bänkskiva av ljus laminat, och svart kakel. Bänkskivan, diskhon, och blandaren är nya från 2022. Vitvarorna (kyl/frys (Cylinda, 2023), spis/ugn (Smeg med induktionshäll från 2018), samt fläkt (Franke, 2019)) är i rostfritt utförande. Bordet som står här är i tillverkat i samma material och utförande som bänkskivan, och är utformat för att möjliggöra så många sittplatser som möjligt. Som tidigare nämnts finns möjlighet att överta möbler, och köksbordet är en av de saker som gärna lämnas kvar till nästa ägare. Fönstret bjuder på en vidsträckt utsikt över det lummiga närområdet.

Badrum

Badrummet har några år på nacken, men upplevs likväl mycket fräscht och väl iordning. Väggarna är helkaklade med ett dovt blått kakel, och golvet klätt med ljugrå mosaik. Duschar gör man bakom en invikbar dörr i klarglas. Badrummet är försett med fönster, vilket alltid är en trevlig detalj.

Övrigt

Bostadsrättsinnehavaren nyttjar två stora förråd, ett på vinden och ett i källaren.

Närmsta tvättstuga ligger på Frödingsgatan 8G/F.

Tillträde

Enligt överenskommelse. Snabbt tillträde är möjligt.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.