Mobilbild

Ernst Torulfsgatan 7H

Munkebäck | 1949 | Arkitekt Ragnar Dahlberg

Här finns balkong och tre rum - varav två sovrum och en separat matsal - samt en välskött förening med bra ekonomi. Lägg till närhet till kommunikationer, matvarubutik, kafé med mera så har du denna trea högst upp i huset. Tillträde: flexibelt. Varmt välkommen hem!

 • Pris: 3 450 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 76 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Munkebäck
 • Månadsavgift: 4 588 kr inkl värme och V/A. Obligatoriskt tillägg på 165 kr för fiber (250/250) samt kabel-TV (grundutbudet)
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 29 667 kr (Baserad på ÅR 2022)
 • Byggnadstyp: 3-vånings flerfamiljshus
 • Byggår: 1949
 • Våning: 3 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 75
 • Andel i föreningen: 1,56783%
 • Andel av årsavgift: 1,59237%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Ja. Föreningen har egna p-platser enligt kö-system.
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Christina Arnesdotter

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0731-58 65 55 | christina@staging.alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Strax intill Munkebäckstorget, med bland annat spårvagnshållplats och bageri, finner vi denna ljusa och rymliga trea. Lägenheten bjuder in till umgänge, och i vardagsrummet skiljer ett valv av en trevlig matplats med fönster i burspråk. Vardagsrummet har även utgång till en balkong med sol större delen av dagen. Planlösningen erbjuder två bra sovrum, varav det ena vetter mot en stor och grönskande gård. Skicket är gott, och det är bara att flytta in. Snabbt tillträde är möjligt, men inget krav.

SKF:s Anställdas Brf Nr 3 bildades 1947 och två år senare stod de två sammanbyggda husen färdiga. Tidens stadsplaner benämndes ”hus i park” och på den stora och grönskande gården framför huset finns cykelparkering, trädgårdsmöbler och ett härligt soldäck med västersol. Det är en välskött förening med synnerligen god ekonomi, och trivsam stämning råder grannar emellan. Förutom en trevlig utemiljö har föreningen även samlingslokal, bastu, hobbyrum, tvättstugor och cykelförvaring.

Läget är trivsamt, och på kort gångavstånd har man mysiga Kålltorp med kaféer, restauranger och surdegsbageri. Det är även nära till Härlanda tjärns badplats, Skatås motionsmöjligheter och Delsjöområdets naturreservat. Alldeles runt hörnet ligger Munkebäckstorget med bland annat spårvagnshållplats, Coop, grönsakshandlare och Portens Bageri. Vid Torpavallens handelsplats, ett stenkast bort, finns SATS-gym, Systembolaget, ICA Kvantum med mera. Kommunikationerna är utmärkta, och med spårvagn eller stombuss tar man sig snabbt till Centralstationen och andra delar av staden.

Lägenheten är i gott skick; för cirka två år sedan lät man måla om alla ytskikt i en mustig färgskala, nytt stengolv lades in i hallen och all el renoverades. Köket har återbrukad kvalitetsinredning från Marbodal och badrummet är uppfräschat med restaurerat 1950-talsporslin i nyskick.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet är ett underbart hörnrum som tack vare fönster i två väderstreck badar i ljus. Det finns gott om utrymme för soffa, TV-bänk, bokhylla med mera, och ett valv skiljer av en inbjudande matplats med fönster i burspråk. Bra förvaringsmöjligheter erbjuds i form av en inbyggd garderob. Sommartid blir balkongen en förlängning av rummet, och här njuter man av härlig förmiddagssol. Väggarna är målade i en fin grågrön nyans och golvet belagt med nyslipad bokparkett.

KÖK

I köket är det väl tilltaget med både arbetsyta och förvaring, och den gedigna inredningen kommer från Marbodal. Skåpen, med ljusa luckor och lådor, kompletteras av öppna hyllplan som ger köket ett levande intryck. Köksbänken är i massiv ask med infälld spishäll och diskho. Diskmaskinen och ugnen är i rostfri design medan den fristående kylen/frysen från Smegs retrokollektion är vit. Här finns också en tvättmaskin insatt. Fläkten döljs i en platsbyggd kåpa. Alla vitvaror sattes in i samband med renoveringen av köket 2021. Det framtagna brädgolvet är målad i grå kulör och väggarna år målade i två olika kulörer.

SOVRUM I

Lägenhetens stora sovrum, med ingång från vardagsrummet, har gott om plats för en dubbelsäng. Här finns även en inbyggd och rymlig garderob som sväljer allt i klädväg. Rummets väggar är målade i vitt och gulbeige, och golvet belagt med bokparkett.

SOVRUM II

Det lite mindre sovrummet, med fönster mot den grönskande gården framför huset, passar perfekt som barnrum eller kombinerat gästrum och hemmakontor. Rummet är lättmöblerat och ypperliga förvaringsmöjligheter erbjuds i form av tre garderober. Väggarna är målade i ljusgrönt och det framtagna brädgolvet målat i grålila kulör.

BADRUM

I samband med ytskiktsrenoveringen av lägenheten för cirka två år sedan fräschades badrummet upp med restaurerat 1950-talsporslin i nyskick. Även handfatsblandaren, badkarsarmaturen och badrummets spegelskåp är i äldre stil. Väggarna är helkaklade och golvet belagt med klinker.

HALL

Den rymliga hallen har gott om plats för jackavhängning, skoställ, sittbänk med mera. Det finns även plats för att komplettera den inbyggda garderoben med ytterligare förvaringsmöblemang. Väggarna är målade i ljusgult och bokparkett löper tröskefritt genom öppningen mot vardagsrummet. Vid entrén är golvet belagt med natursten.

FÖRRÅD

Lägenheten disponerar två förråd, ett på vinden och ett i källaren.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.