Erik Dahlbergsgatan 46

Vasastaden | 1920

Totalrenoverad drömvåning om 115 kvadratmeter med ett fritt och tilltalande läge i ett av Vasastadens vackraste landshövdingehus. Ingen insyn från vare sig gata eller innergård. Låt dig förföras av spatiösa rum i fil, tre bra sovrum, platsbyggt arkitektritat kök från specialsnickeriet Göteborg, serveringsgångar, kakelugn, två fullutrustade badrum och många välbevarade 20-talsdetaljer. Den välskötta fastigheten stoltserar med magiska uteplatser, vackert dekorerade portiker och trapphus. Styrelsen ställer sig positiv till att söka bygglov och att det är förberett för balkong. Här har ni en välmående förening med stabil ekonomi. Välkommen till Erik Dahlbergsgatan 46, välkommen hem.

 • Pris: 8 800 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 4.5 rum och kök
 • Boarea: 115 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Vasastaden
 • Månadsavgift: 6 959 kr inklusive värme, VA, kabel-tv. Obligatoriskt tillägg om 179 kr för bredband tillkommer till avgiften.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 443 937 kr (Enligt årsredovisning för 2022)
 • Byggnadstyp: Nationalromantik
 • Byggår: 1920
 • Våning: 1 av 4, En våning/trappa upp. Ingen insyn från gata eller gård.
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 7ED46
 • Andel i föreningen: 4,47%
 • Andel av årsavgift: 4,47%
 • Balkong/Uteplats: Ja. Föreningen har makalösa gemensamma uteplatser.
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Vasastaden 23:10

Visning

måndag 3 juni 17:0017:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Anna Wählisch

Fastighetsmäklare i Vasastaden och Nedre Johanneberg

0766-44 64 65 | anna@staging.alvhem.com

Extra kontakt

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden, Lorensberg och Nedre Johanneberg

0766-44 66 15 | sara@staging.alvhem.com

Byggnadsstilen

Nationalromantik, 1910–1920

När man promenerar omkring i centrala Göteborg så kan man se flera exempel på det som kallas nationalromantik...

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Mitt i Vasastadens omtyckta övre kvarter saluförs nu en otroligt charmfull, väldisponerad och totalrenoverad 4,5:a belägen med lugnt läge på en enkelriktad gata. Kvarteren kring övre delen av Erik Dahlbergsgatan präglas av vackra landshövdingehus med stora kulturhistoriska värden. Här slås du av ett harmoniskt lugn i en ljuvlig bebyggelse med prunkande förträdgårdar och välbevarad arkitektur. Utanför dörren finns allt man kan tänkas önska sig, små, charmiga kvartersbutiker med bland annat blommor, böcker och mysiga caféer. Ett stenkast bort så finns Landala torg med välsorterad livsmedelsbutik, apotek, Sats träningsanläggning, bageri, konditori, fiskaffär etc. För en kulinarisk restaurangupplevelse så kan ni besöka Botanico eller Levantine som ligger på Aschebergsgatan endast ett par minuter bort. Direkt närhet till kommunikation och Vasagatan med sitt rika utbud av caféer och restauranger. Ett par minuters gångväg bort ligger Götaplatsen med sitt rika kulturutbud. För den som söker grönskan ligger Vasaparken och Kungsparken i omgivningen.

I detta härliga myller har Alvhem fått förtroendet att förmedla ett hem som onekligen får hjärtat att slå lite snabbare. Vi hälsar välkommen till en av de mest välbevarade fastigheterna på gatan och en lägenhet med charm långt utöver det vanliga. En gedigen träport leder dig in i ett stenvalv med vackra målningar och vidare in till föreningens renoverade och välskötta innergård i tre etage med både gräsmatta och uteplatser för trevliga grillkvällar.

Lägenheten, som är en 4,5:a om 115 kvm, erbjuder en social och livsvänlig planlösning och präglad av rymd och strösslad med välbevarade detaljer från husets byggnadsår.

Bostaden totalrenoverades under år 2022 via fackmän.

Lägenhetens 115 kvadratmeter disponeras enligt följande:

HALL

En vacker portik visar dig vägen till husets port och skvallrar om att hela fastigheten andas charm tack vare sina tidstypiska material och vackra detaljer. Ta trappan upp till våning 1 och stig på. Hallen är välkomnande och luftig och här finns gott om plats för avhängning.

Redan i hallen vet vi att det här är bra, ett riktigt hem med lummig omgivning mitt i sprudlande Vasa, nästan svårt att ta in. Väggarna är målade i matt finish (1502-Y) och i nisch med radiator. Vitlaserat furuplankgolv är mjukt under fötterna och inlagt år 2022. Hatthylla i original är vackert målad i en roströd kulör (4050-Y80R.)

KÖK

Köket är för de allra flesta ett sant drömkök. Ni kan stå framför den underlimmade vasken och blicka ut över föreningens grönskande innergård och mysiga uteplatser. Här finner ni ett platsbyggt, arkitektritat kök från Specialsnickeriet Göteborg. (Färgkod 1502-Y.) Bänkskiva i klassisk Carraramarmor. Även här finner ni de mjuka vitlaserade furuplankgolven. Kulörerna, som är väl avvägda och vilsamma för ögonen, känns som om de alltid prytt väggarna. (färgkod 0500-N på väggarna i matt finish.)

Maskinell utrustning som finns är; kyl och frys från ASKO, spis, ugn och fläkt från Smeg. Diskmaskin från Siemens och blandare från Tapwell, samtliga från 2022.

Ljuvligt skafferi med öppningsbart fönster. Som ett extra kylskåp vintertid! Carraramarmor på golvet ger extra svalka. Belysning och eluttag finns och hyllor ända upp till tak som ger gott om förvaring.

BALKONG

Styrelsen ställer sig positiv till att söka bygglov och att det är förberett för stor balkong som sträcker sig längs med hela köket utmed de båda fönstren, utgång planerad invid matplats.

VARDAGSRUM

Vilket sällskapsrum, det månformade fönstret ger fantastisk eftermiddagssol som leker över den nyslipade fiskbensparketten. Alla ytskikt är nymålade under 2022 och i ett makalöst skick. (0500-N på vägg, matt finish.)

Den vackra kakelugnen smyckar rummet. Kakelugnen kan sättas i bruk efter renovering av pipor, något som blivande ägare i så fall själva får bekosta.

DET BLÅ SOVRUMMET

Ett rum för vila och ro med svårslagen vy över byggnadens vackra portik. Fiskbensparketten är nyslipad och behandlad under år 2022. Underbar blå kulör på väggarna (NCS 6108-B08G på väggar matt finish.) Garderober från IKEA med utrymme för många plagg.

DET GULA SOVRUMMET

Ett rum som är ett perfekt sovrum men fungerar lika väl som en ypperlig matsal. Fiskbensparketten är även här slipad och behandlad. Väggarna har nästintill en lejongul kulör. Då rummen ligger i fil och pryds av halvmåneformade fönster blir känslan mycket pampig. (NCS 1435-Y07R på väggar matt finish.)

DET GRÖNA SOVRUMMET

Sovrum som ligger beläget in mot innergården. Bra storlek på rum och vacker utsikt över den lummiga innergården. Vitlaserade, mjuka furuplankgolv. Väggarna målade i en effektfull grön kulör. (5105-B81G på väggar matt finish.)

ARBETSHÖRNA

Perfekt för hemmakontoret eller för ett litet bibliotek måhända. Ny platsbyggd förvaring där det tidigare stått en kamin minner om husets historia. Allt inmålat i samma kulör som väggen. Väggar i 1502-Y matt finish. Vitlaserat furuplankgolv.

BADRUM

Kanske Vasastadens mysigaste badrum? Ta ett bad i det inbyggda badkaret från Duravit och blicka ut mot himmel och grönska. Blandare och handdusch från Tapwell. Carraramarmor på golv och runt badkar. Vitt kakel (10x20) i förband på väggar. Golvvärme värmer frusna fötter. Elegant dubbelhandfat i corian med förvaring från INR. Stilrena blandare från Tapwell. Stor rund spegel med integrerad belysning. Toalett Duravit i design av Philippe Starck. Handdukstork INR. Tvättmaskin LG, torktumlare Electrolux. Platsbyggd, påkostad förvaring. Spotlights i taket från Flos. Renoverat 2022 av fackmän, kvitton och garantier finns.

TOALETT/DUSCH

Utbyggt badrum. Carraramarmor på golv. Vitt kakel (10x20) i förband på väggar även här och lyxen med golvvärme känns självklar. Elegant handfat från Duravit. Inbyggd, vägghängd blandare från Tapwell. Badrumsskåp Norrgavel. Duschväggar INR. Inbyggd takdusch plus handdusch från Tapwell. Platsbyggd förvaring ovanför toalett samt i dusch. Spotlights i taket från Flos. Badrummet renoverades 2022 av fackmän, kvitton och garantier finns.

SERVERINGSGÅNG

Väggar målade i ljus vilsam kulör (1502-Y i matt finish.) Även här kan ni njuta av de vitlaserade furuplankgolven som gör sig så väl i utrymmet. Nya hyllor har tillverkats till Serveringsskåpen för mer förvaring.

ÖVRIG INFO

Bostaden totalrenoverades under år 2022 av fackmän. Ny el 2022. Samtliga kontakter kommer från Renova. Spotlights från Flos. Duschen har byggts ut och ägarparet har tagit en bit av rummet bredvid. Ägarparet har även höjt taket i kök, badrum och toalett. Alla dörrar är original förutom dörren till badrummet som är tillverkad hos Byggfabriken. Ytterligare platsbyggd förvaring byggs ovanför garderober utanför badrum.

ÖVRIGT

Övriga gemensamma utrymmen är källare med rymliga lägenhetsförråd, 2 tvättstugor, soprum, barnvagnsförråd, cykelrum och en grönskande innergård i tre plan med en gräsmatta och flera uteplatser med grillmöjligheter. Kabel-tv och bredband (500/50) via BitCom. Föreningen har förhandlat till sig ett förmånligt avtal gällande bredband för föreningens medlemmar, ett obligatoriskt tillägg om 179kr/mån för bredband tillkommer till månadsavgiften.

Område

Vasastaden

Vasastaden är en av Göteborgs mest pampiga och eleganta stadsdelar med välbevarade sekelskifteshus i sten från perioden 1870 och 1920. Vasagatan, som brukar beskrivas som en pulsåder eller ryggrad, löper mellan Haga i väster och Avenyn och Heden i öster och den har ett gångstråk i mitten i en allé.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.