Eklandagatan 14

Nedre Johanneberg | 1929

Eleganta 3,5 rum och kök om 88 kvadratmeter, totalrenoverade med kärlek samt omtanke till byggnadens ursprung. Ett hem i fastighet signerad år 1929 med ett siktdjup mellan sovrum och vardagsrum på cirka 14 meter. Fiskbensparkett i original, framtagna vitlaserade brädgolv, pardörrar, serveringsskåp, takrosetter, djupa fönsternischer, ljuvliga listverk och stuckaturer - allt med typiskt 20-talssnitt. Carraramarmor och obehandlade mässingsdetaljer går som en tråd i hela hemmet. Ett osedvanligt rejält badrum med både badkar och egna tvättmöjligheter. Balkong in mot gården. Fungerande, vacker öppen spis. All närservice inom ett verkligt stenkast samt fantastiska kommunikationsmöjligheter, bokstavligen runt hörnet.

 • Pris: 5 950 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3.5 rum och kök
 • Boarea: 88 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 021054
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Nedre Johanneberg
 • Månadsavgift: 6 375 kr Inklusive värme och vatten. Till detta tillkommer ett el-tillägg på för närvarande 330 kr/månad.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 1 051 506 kr
 • Byggnadstyp: 20-talsfastighet
 • Byggår: 1929
 • Våning: 2 av 6, Lägenheten är registrerad som en våning 1 enligt lägenhetsförteckning
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 15 / 1103
 • Andel i föreningen: 6,42%
 • Andel av årsavgift: 6,42%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: Renoverade dubbelglas ut mot Eklandagatan
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Johanneberg 14:16

Visning

tisdag 16 april 17:3018:00

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden, Lorensberg och Nedre Johanneberg

0766-44 66 15 | sara@staging.alvhem.com

Extra kontakt

Anna Wählisch

Fastighetsmäklare i Vasastaden och Nedre Johanneberg

0766-44 64 65 | anna@staging.alvhem.com

Byggnadsstilen

Tjugotalsklassicism

Epokerna inom arkitekturen avlöser varandra med relativt tvära kast vid tiden runt...

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Välkommen till den vackra nedre delen av Eklandagatan. Den delen som endast kantas av rödteglade fasader, eleganta hus uppförda i skiftet 20/30-tal. Den delen där man har precis lagom avstånd till allt som staden har att erbjuda men ändå på ett behagligt avstånd. Bostaden lämnar inte något mer att önska och det gör inte heller välskötta Brf Eklandagatan 14.

Efter en promenad i området märker man också att omgivningarna har allt man kan önska. Närservicen är god med det mesta precis runt knuten. Skånegatan, eller evenemangsstråket som den också kallas, sträcker sig från Korsvägen hela vägen bort till Odinsplatsen och på denna gata hittar du det mesta i nöjesväg. Liseberg, Svenska mässan, Scandinavium, biografen Bergakungen och sist men absolut inte minst Ullevi. Korsvägen är en stor knytpunkt för kollektivtrafiken där man med buss och spårvagn kan ta sig till Göteborgs alla hörn och kranskommuner. Här går dessutom flygbussen direkt till Landvetter flygplats för resor vidare ut i Sverige och världen. Tar du dig runt med bil når du leden både södergående och norrgående på bara ett par minuter. Parallellt med Skånegatan går Södra Vägen. Det är gatan som gäller när du vill äta och dricka gott på någon av de välkända restaurangerna eller ta en god kopp kaffe på något utav de små genuina kaféerna. Här finns också flera butiker för shopping av mode och inredning. Ica Focus, bortanför Korsvägen, lockar med sitt oerhört breda utbud och här finns allt från delikatesser till apotek, systembolag och skomakeri. För dig som söker grönska och fågelkvitter kan jag varmt rekommendera ett besök till Näckrosdammen eller den välkända Carlandersparken där den rogivande miljön i kombination med flera enkelriktade gator sätter stämningen i området.

Ni möts av ett stolt trapphus i tidstypiskt 1920-talssnitt. Hiss finns.

Hall

Hela lägenheten är i mycket fint renoverat skick - här är det bara att flytta in. Detta märks redan i hallen som ger en fininblick i flera av lägenhetens rum. Carraramarmor i fiskbensläggning pryder golvet alldeles innanför entrédörren - perfekt för snöblöta skor. Därefter klinkergolv.

Matsal

Fungerande öppen spis, nästan overkligt bra. Ljuvliga listverk, takrosett, slipad originalparkett i fiskbensläggning. Sobert grågröna väggar. Ett underbart rum med pardörrar i original med mässingsbeslag och kröningslist in mot sovrummet. Påkostade strömbrytare från Switchbox med marmorplatta i grått och mässingsdetaljer med dimmerfunktion. Serveringsklocka smyckar väggen och skvallrar om husets byggnadsår.

Vardagsrum

Fiskbensparketten löper vidare in mot vardagsrummet och mellan sovrummet och vardagsrummets yttersta vägg spänner cirka 14 meters siktdjup! Takhöjd om nära 2,8 meter. Fönstret är restaurerat och renoverat ut mot Eklandagatan, fönsterbeslagen är i original samt polerade, nya dubbelglas har satts in så rummet ligger tyst och ostört. Ett lättmöblerat rum med öppna härliga ytor och takrosett likt ett smycke för rummet. En platsbyggd förvaringsmöbel/bänk löper längs med ena väggen - både praktiskt och smakfullt.

Sovrum

Ett rum för vila och ro. I sovrummet är brädgolvet framtaget och vackert vitbetsat. Eleganta listverk, takrosett och djup fönsternisch. Bra förvaringsmöjligheter i form av 6 stycken (3 dubbla) garderober. Höga, klassiska originalfönster med spröjs. Även här är väggarna målade i en vilsam grågrön ton.

Jungfrukammare/sovrum

Idag inrett till en liten prinsessa. Här får du även in en säng i standardstorlek om du hellre önskar nyttja det som gästrum/tonårsrum. Djup fönsternisch, gjutjärnselement som ett smycke och framtaget vitbetsat brädgolv - allt fint framhävt av den vackra tapeten "Nocturne" från Boråstapeter.

Kök

Snyggt och smakfullt renoverat (2018) och fullutrustat som allt annat i denna bostaden och det med kärlek samt omtanke för byggnadens ursprung. Vitbetsat brädgolv och väggar i målade i grått. Serveringsklockan från förr finns kvar som ett minne från svunna tider. Klassiska ramluckor i vitt med beslag i mässing. Även köksblandare i opolerad mässing från Tapwell, vit porslinsvask. Ljusa köksbänkar i elegant och praktiskt kompositmaterial. Djup fönsternisch även här med Carraramarmor, vilken återfinns tillsammans med den opolerade mässingen som en röd tråd i hela bostaden. Serveringsskåpet finns bevarat. Vitvaror i rostfritt. Integrerad diskmaskin och inbyggd mikro. Gasspis finns med vanlig el-ugn - det bästa av två världar.

Balkong

Generös balkong med utsikt över innergårdens grönska. Balkongen ligger nästan i ett direkt österläge så morgonsol fram till lunch har ni här, perfekt för frukosten eller morgonkaffet.

Serveringsgång

Vitbetsade brädgolv matchas med välbevarade serveringsskåp i original. I kontrast till allt det ursprungliga finns här även en modern vinkyl i fullhöjd.

Badrum

Här har det hänt mycket sedan 1920-talet. Delar av grannlägenheten slogs samman med denna och en serveringsgång togs bort, vilket resulterade i det här osedvanligt rejäla badrummet. Badrummet renoverades senast i samband med stambytet i föreningens regi 2021. Vitt kakel på vägg och hexagonformat klinkergolv i Carraramarmor med underliggande värmeslingor. Infälld LED-belysning i tak. Underbart badkar. Kombimaskin och platsbyggd skåpsförvaring intill.

Vindsförråd på våning 5 samt ett mindre källarförråd följer lägenheten.

I föreningen finns både låst cykel- samt barnvagnsförvaring, grillplats på altan och en lokal som kan bokas för kalas eller övernattning.

Lägenheten är registrerad som en våning 1 enligt lägenhetsförteckningen samt som 87 kvadratmeter. En areamätning har gjorts av fackman.

Område

Nedre Johanneberg

Nedre Johanneberg är en perfekt stadsdel för den som både vill bo avskilt och ha nära till stadens centrum. Området är känt för sina gröna ytor såsom Carlanderska parken, Johannebergs kyrkopark och Näckrosdammen. Men här finns också många trevliga kaféer och kvarterskrogar.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.