Bagaregårdsgatan 11B

Bagaregården | 1924 | Arkitekt Conny Nyquist

Charmig lägenhet med öppen planlösning, renoverat kök från Kvik (2017) och helkaklat badrum med tvättmaskin (2021). Kan det bli bättre? Ja! Avgiften kommer vara oförändrad inför 2024 - och bredband ingår! Tillträde: efter överenskommelse. Accepterat pris. Varmt välkommen hem!

 • Pris: 4 300 000 kr (accepterat pris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 73 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Bagaregården
 • Månadsavgift: 4 117 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 121 406 kr (Baserad på ÅR 2022)
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1924
 • Våning: 2 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 24
 • Andel i föreningen: 5,1952%
 • Balkong/Uteplats: Nej. Föreningen delar en lummig innergård med fyra andra föreningar.
 • P-plats/parkering: Nej. Boendeparkering.
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Christina Arnesdotter

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0731-58 65 55 | christina@staging.alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Extra höga fönster med spröjs fyller denna ljuvliga landshövdingehustrea med ljus, och de handblåsta glasen bryter solens strålar på ett vackert sätt. Köket och vardagsrummet, som är i enhet i en öppen och social planlösning, vetter mot en lugn gata och från de två mysiga sovrummen blickar man ut över kvarteret Gerumsbergets grönskande innergård. Lägenhetens kvadratmetrar är väl fördelade och takhöjden skapar en härligt luftig atmosfär. Skicket är väldigt gott och badrummet totalrenoverades 2021. Köket renoverades 2017, och inredningen har platsbyggts av Kviks egna snickare. Det här är verkligen ett hem som andas harmoni, och de moderna materialvalen samsas med de charmiga originaldetaljerna på ett tilltalande sätt. De två sovrummen var ursprungligen kök i varsin etta och de inbyggda skafferierna, med bevarade snickerier, är i dag fina bokhyllor.

Landshövdingehuset med adress Bagaregårdsgatan 11 och 13 byggdes 1924 och åttio år senare bildades Bostadsrättsföreningen Bagaren. Det är en välskött förening med en exceptionellt låg belåning, och inga avgiftshöjningar kommer att äga rum under 2024. Huset ingår i ett så kallat storgårdskvarter och den stora innergården är en grönskande oas som uppskattas av både barn och vuxna. Här finns härliga gräsytor, fina planteringar, trädgårdsmöbler, gungor och sandlåda. Det råder trivsam stämning i föreningen, och gemensamma aktiviteter såsom grillfester och kräftskivor bidrar till en bra sammanhållning. Förutom en fräsch tvättstuga, med ingång från både B- och C-uppgången, har föreningen även en lokal som kan bokas för fest. Cyklar parkeras på gården eller tillsammans med barnvagnar i källaren. Boendeparkering gäller i området, och på vissa gator är det gratis parkering.

Läget är perfekt och i idylliska Bagaregården bor man mitt emellan innerstadens puls och Delsjöområdets natur. På promenadavstånd finns Härlanda tjärns badplats och Skatås motionsmöjligheter, liksom trevliga kaféer och restauranger. I kvarteret hittar man den italienska vinbaren och bistron Enoteca Roma. Området har flera förskolor och Bagaregårdsskolan tar emot elever från förskoleklass till årskurs 6. Kommunikationerna är utmärkta och Stockholmsgatans spårvagnshållplats, ett stenkast från lägenheten, trafikeras av linje 1 och 3 med täta turer. Redbergsplatsen, lite längre bort, fungerar som knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer. Det är även nära till Olskrokstorget med bland annat mataffärer, fiskbodar, grönsakshandlare, bokhandel och Systembolaget.

Vardagsrum

Köket och vardagsrummet är i enhet i en öppen och luftig planlösning med härligt ljusinsläpp från två höga och spröjsade fönster i nordväst. Vardagsrummet är rymligt och man får enkelt plats med en stor hörnsoffa utan att den luftiga känslan går förlorad. Det finns även gott om utrymme för fåtölj, bokhyllor och TV-bänk. Väggarna är vitmålade och golvet belagt med parkett i holländskt förband.

Kök

Köket är inbjudande och intill fönstret finns det plats för ett matbord för fyra personer. Vid större tillställningar möblerar man enkelt upp ett långbord. Det är väl tilltaget med både bänkyta och förvaring, och inredningen har platsbyggts av Kviks egna snickare. Köksbänken är i grått laminat med infälld spishäll och diskho, och skåpen har vita luckor och lådor med frästa grepplister i stället för handtag. Skåpen kompletteras av öppna hyllplan som ger köket ett levande intryck. Ugnen, micron och kolfilterfläkten är i rostfri/svart design medan diskmaskinen och kylen/frysen (side-by-side) är integrerade i inredningen. Alla vitvaror är av märket Siemens och installerades i samband med renoveringen av köket 2017. Partiet ovanför köksbänken är klätt med gråmålad pärlspont och i övrigt är köket målat i vitt. Golvet är belagt med ekparkett.

Sovrum

I båda sovrummen finns det plats för dubbelsäng, och tack vare det rofyllda gårdsläget sover man gott om natten. Bra förvaringsmöjligheter för kläder och sänglinne erbjuds i form av garderober, och rummen har även varsitt inbyggt och öppet skafferi med hyllor och spontpanel i original från husets byggnadsår. Väggarna är målade i vitt.

Badrum

Lägenhetens fräscha badrum, totalrenoverat 2021, inrymmer duschhörna, tvättkommod, väggskåp, tvättmaskin och toalett. Duschhörnan, som skärmas av med infällbara glasdörrar, är utrustad med både takdusch och handmunstycke. Golvet är belagt med grafitgrå klinker och väggarna helkaklade i vitt med grafitgrå fond bakom duscharmaturen. Renoveringen utfördes av fackmän och certifikat finns.

Hall

Den tvådelade hallen binder samman lägenheten och härifrån når man alla rum förutom köket. I den yttre delen finns det plats för jackavhängning och i den inre erbjuds ypperliga förvaringsmöjligheter i form av en rymlig skjutdörrsgarderob. Väggarna är vitmålade och golvet belagt med ekparkett.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca sex kvm.

Område

Området kring Redbergsplatsen

Redbergsplatsen är idag en av Göteborgs knutpunkter och binder ihop Bagaregården, Lunden och Olskroken. Under de senaste åren har området blommat upp med nya restauranger som gör att området lever även kvällstid.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.