Alfhemsgatan 7

Linnéstaden | 1929 | Arkitekt J Jarlén

Äntligen en riktig familjevåning till salu i det eftertraktade hörnet av Alfhemsgatan och Rosengatan. Vi hälsar välkommen till 140 kvadrat i allra bästa skick där 1920-talet gör sig påmint i fiskbensparketter, takrosetter, platsbyggd förvaring, skjutdörrar, fungerande öppen spis, enormt sällskapskök och möjlighet till tre sovrum. Exceptionellt bra förvaring både i lägenheten och i två stora förråd. Mycket välskött fastighet och bostadsrättsförening invid Slottsskogen. Hiss.

 • Pris: 9 450 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 4.5 rum och kök
 • Boarea: 140 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens info
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 9 800 kr inkl värme och vatten, 215 kr i tillägg för bredband tillkommer.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 332 798 kr (Långfristiga plus kortfristiga skulder minus omsättningstillgångar x andelstal, enl årsred 2022.)
 • Byggnadstyp: Tjugotalsklassicism
 • Byggår: 1929
 • Våning: 2 av 7, 1,5 trappor upp
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 23 / 1101
 • Andel i föreningen: 5,00983%
 • Andel av årsavgift: 5,00983%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Olivedal 9:5

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Anna-Kajsa Nylander

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0703-95 95 26 | anna-kajsa@staging.alvhem.com

Extra kontakt

Tony Henschel

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 13 | tony@staging.alvhem.com

Byggnadsstilen

Tjugotalsklassicism

Epokerna inom arkitekturen avlöser varandra med relativt tvära kast vid tiden runt...

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Hörnlägenheten är totalt unik i sitt slag och de nuvarande ägarna har under de senaste åren förvandlat detta hem från ordinärt till fullständigt fantastiskt. Vår lägenhet ligger en trappa upp i vacker fastighet från 1929, då nyklassicismen hade börjat maka på sig och funktionalismens idéer börjat få genomslag. När 20-talet gick över i 30-tal kunde man minsann munblåsa stora fönsterrutor, vilket gjorde att spröjs blev överflödigt. Raka linjer går igen i trapphus, lister och stramare stuckatur. Byggkvalitén är dock fortfarande den allra högsta - det är ju ett hus på prestigeadress vi har att göra med.

På Alfhemsgatan 7 visar vi nu en femma som passar utmärkt både för barnfamiljen (som bor här nu) och för er som helt enkelt vill bo riktigt bra i Göteborgs just nu mest attraktiva stadsdel. Lägenhetens alla golv är desamma som skickliga snickare lade in för snart 100 år sedan. Rumsindelningen har ändrats något för att passa livsstilen på 2020-talet, vilket betyder att väggen till jungfrukammaren är borttagen, med ett stort kök som följd. Takhöjden är strax under tre meter, stuckatur och lister korrekta för tiden.

Elsystemet är tack och lov inte i original. I just detta hem är automatsäkringar med jordfelsbrytare installerat. Kontakterna är jordade och kommer från Eljo Renova. Också värt att notera: alla bokhyllor och garderober är platsbyggda och fiffigt konfektionernade mot både golv- och taklister av skickliga snickare.

Här uppe i Öfre Linnéstaden härskar lugnet, men närservicen är det sannerligen inget fel på. Hungrig och tomt i kylen? Inga problem. Hitta-appen säger att inom en radie av 300 meter finns en fransk, en grekisk, en österrikare, tre italienare - och dessutom alldeles nyöppnade Bao på Rosengatan och klassikern Bar Robusta på Vega.

Åt andra hållet breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet, Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen.

Kapprum

Ett mycket värdigt rum att hänga ifrån sig överrock, paraply, hatt och galoscher. Härifrån når du både badrum och gäst.-toa, precis som det ska vara. Ekparkett och vita väggar.

Bibliotek

I det sena 20-talet var man noga med att göra ett fantastiskt första intryck. Vi kliver in i det magnifika biblioteket/spisrummet och det känns att vi trätt in i en stor lägenhet. Prioriteras umgänge? Ta plats i soffan, tänd både brasa och kanske en cigarr så ökar förutsättningarna för riktigt djupa samtal dramatiskt. I detta rum brukar familjen samlas för spelkvällar och inte minst marshmallowsgrillning - och snart är det ju dags för glöggmys också!

För ganska länge sedan bodde tidningsfamiljen Hjörne i lägenheten och det har berättats att de platsbyggda bokhyllorna är en kopia av de hyllor som familjen hade i sin Särövilla innan de flyttade till Alfhemsgatan 7. Hyllorna ramar in den öppna spisen och spegeln ovanför gör att rummet känns luftigt.

Kök

Hela lägenheten präglas av stora rum, luft, rymd och ljus. Köket är inget undantag. Ni som är vana vid ett stort villakök kommer att bli nöjda här. Här finns plats för ett stort bord med halva släkten runtom, arbetsbänkar i komposit och vitvaror i rostfritt utförande. Kylen är utrustad med ismaskin, väldigt bra att det alltid finns möjlighet till riktigt kalla drinkar. Vatten är draget till under golvet till ismaskien.

Köket har två stora fönster mot Alfhemsgatan. Det slipade brädgolvet är tidlöst inramat av inredningens enkla linjer som flörtar med ursprungsmiljöns rena ideal. Luckorna har speglar, inslag av småspröjsad vitrin och beslag i gammal stil. Arbetsbänkarna består av blankslipas komposit och ovanför sitter ett vitt kakel förband. Det gamla kallskafferiet är bevarat bakom en vacker spegeldörr.

Vardagsrum

Med fönster ut mot Alfhemsgatan ligger det luftiga vardagsrummet. Detta är ett ovanligt stort sällskapsrum med många möbleringsmöjligheter. Fönsternischer djupa nog att sitta i och tack vare burspråket blir vyn fri ända upp till toppen av Nordhemsbacken i norr och mot Slottsskogen och Linnéplatsen i söder. Behöver vi säga att ljusinsläppet är alldeles enastående? Nu är det gjort i alla fall. Detta stora rum andas 1920-tal i alla detaljer som de smäckra skjutdörrarna som försvinner in i vägg när de öppnas, den stram stuckatur uren och det vackra parkettgolvet i fiskbensläggning.

Sovrum/hörnrum

Här bor Stella, 6, och om du knackar får du gärna komma in och se hur hon har det. Rummet är mycket rymligt och den en vackra fiskbensparketten, takrosetten och de djupa fönsterbänkarna finns här också.

Sovrum/tv-rum

Används idag som tv-rum, men funkar lika bra som ett extra sovrum för den som behöver det. Också här finns platsbyggda bokhyllor à la Hjörne.

Stora sovrummet

Inget annat än absolut underbart från de vackra golvtiljorna via beige väggar som möter stram stuckatur nästan tre meter upp till tak. Utanför fönstret finns föreningens bevarade förträdgård och vyn mot den ännu gröna Slottsskogen och Naturhistoriska Museet ingår. Längs ena kortväggen finns platsbyggda garderober som är prydligt inmålade i väggkulören.

Dressing room

Låt oss stanna lite vid detta med förvaring. Passagen mellan master bedroom och badrummet är en liten uppvisning i smart använt utrymme – ännu mer inbyggda garderober! Superskön heltäckningsmatta på golvet.

Badrum

I förlängningen av dressing room ligger lägenhetens stora badrum - och det överraskar med dubbla ingångar. Intrycket är sobert, tidlöst och luftigt. Under de grå klinkerplattorna finns värmeslingor och väggarna har klassiskt vitt kakel. Här finns också en duschalkov, tvättmaskin och torktumlare från Miele, handfat, kommod, handduksvärmare och wc.

Gäst-toa

Slut på toaköerna. Inredningen går i samma stil som badrummet.

Övrigt

Till lägenheten medföljer två förråd ett i källaren (ca 5 kvm) och ett på vinden (ca 6 kvm). I källaren finns också en bastu samt en välutrustad tvättstuga.

På baksidan av fastigheten finns en gemensam innergård som används flitigt av de boende i huset. Innergården är öppen och rymlig med diverse planteringar, utemöbler, grill mm. Dessutom finns här cykelställ och soprum med källsortering.

På varje plan finns vädringsbalkonger med morgonsol, som kan används för att inta morgonkaffet.

Fastigheten är ansluten till bredbandsnät. I området gäller boendeparkering (boendekort M) eller så får man ställa sig i kö till p-plats i närliggande garage med priser från ca 1000 kr/månad.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.