Jim Wetterling

VD / Fastighetsmäklare
0766-44 66 17 | jim@staging.alvhem.com

Min första kontakt med Alvhem var sommarn 2007. Eller rättare sagt, jag visste faktiskt inte då vad Alvhem var för något utan fick bara frågan om jag kunde röja ut ett gammalt bageri som skulle bli mäklarkontor. De behövde någon som kunde montera ner och riva, så jag och en kompis tackade ja. Detta var en sommardag med närmare 30 graders värme och vi slet som djur. Vid 22-tiden på kvällen fick Nils (grundare av Alvhem) säga till oss att sluta och skicka hem oss.

Tre år senare, efter att varit egenföretagare inom elektronikbranschen i många år, bestämde jag mig för att börja studera till mäklare. Under två års tid kombinerade jag arbete med studier. Det var en stor lättnad när jag fick min mäklartitel och äntligen kunde börja min nya yrkesbana.Jag började på en av de stora mäklarkedjorna i stan och efter ett bra första år blev jag kontaktad av Nils som erbjöd mig en tjänst på Alvhem. Något som inte gick att motstå.
Efter flera års mäklande i Linnéstaden var det dags för annan typ av utmaning och då som VD för Alvhem. Det överlägset bästa med den rollen är att få jobba med så sjukt bra människor på varje position.

”Det överlägset bästa med att vara VD på Alvhem är att få jobba med så sjukt bra människor på varje position!”

Idag är jag pappa till två härliga tjejer och en liten kille, så fritiden går till familjelivet. Jag, fru och barnen bor i ett 30-talshus i Lerum som under de senaste 5 åren har renoverats och återställts.
Så en dag i våras blev drömhuset till salu. Ett hus i vårt kvarter som vi gått förbi så många gånger. Ett ganska ovanligt hus, med mycket originaldetaljer, och ett  galet stort renoveringsbehov. Vi köpte det, möjligtvis lite spontant… Och nu har vi precis startat igång renoveringsprojektet.

Det är lite det jag gillar och det som får mig att slappna av; att renovera, måla och bygga. Ett intresse som tillsammans med byggnadsvård, vuxit enormt mycket under åren här på Alvhem. Det är ledsamt att se hur mycket bra saker som slängs i stället för att renoveras. Framför allt när det gäller fönster, som tyvärr alltför ofta döms ut av hantverkare.
Genom åren har jag varit bollplank åt många kunder och bostadsrättsföreningar så behöver du tips och råd kring renovering och byggnadsvård är det bara att slänga iväg ett mail!
När jag inte renoverar lagar jag mycket mat och dricker vin. Och som alla andra i min ålder spelar jag padel.

Hem jag förmedlat

Såld
Bäckegatan 28A

Gamla Masthugget

59 kvm

2 rum och kök

Såld
Skanstorget 7

65 kvm

3 rum och kök

Såld
Kastellgatan 20A

111 kvm

3.5 rum och kök