Gunilla Backman

Kontorsansvarig
0766-44 66 18 | gunilla@staging.alvhem.com

En av de första frågorna jag fick när jag var på anställningsintervju på Alvhem var om jag hade hund. Märklig fråga tyckte jag då men förstod snart att det sågs som en fördel. Och jag, som alltid velat ha Fransk Bulldogg, var inte sen att skaffa en. Först ut var Harry, som med sin dövhet, charmade många kunder. Efter hans tragiska bortgång införskaffades lilla Lola, som även hon fann sig tillrätta bland kunder och kollegor. Tyvärr gick även hon bort alldeles för tidigt och efter henne hade jag inte tänkt skaffa någon mer hund på ett tag men ödet ville annorlunda. En uppmärksam kollega noterade en efterlysning i sin lokala butik. ”Jag söker en snäll person” stod det och under satt en svart bulldogg-valp med bedjande ögon. Mer behövdes inte och nu är jag stolt dagmatte till vårt yrväder Ragnar som förgyller vår tillvaro på kontoret och bland kunderna. Det är en otrolig förmån att kunna ha hund på jobbet, för att inte tala om vilken trivselhöjare det är!

Jag sitter på kontoret i Linné och det är när själva försäljningsprocessen är klar som jag kommer in. Det är jag som har kontakten med banken och som ser till att säljare, köpare och mäklare får ett så smidigt avslut som möjligt på sitt livs affär. Däremellan sköter jag även kontorets administrativa del, assisterar våra mäklare när det behövs och ser till att kontoret kan erbjuda hembakt i alla fall ett par dagar i veckan.

”Det är en otrolig förmån att kunna ha hund på jobbet”

Min längtan efter ett boende i centrala stan blev också verklighet strax efter min nystart på Alvhem och idag har jag en ljuvlig 2:a på Haga Kyrkogata som jag, till stor del, renoverat själv. Vasastan är min absoluta favoritstadsdel eftersom jag tycker där är nära till allt. Att jag dessutom fick tag i en lägenhet på samma gata där de vackraste fasaderna i hela stan finns, Haga Kyrkogata 26 och 28, känns ännu roligare. Jag slutar aldrig att förundras över hur vackert man kunde bygga vid sekelskiftet 1800/1900. Eftersom jag har en passion för gamla hus så har jag även ett fantastiskt litet torp i Hemsjö utanför Alingsås, dit jag gärna åker på helgerna och spenderar största delen av sommaren.

Vill du se hur jag bor förresten? Kolla in hemma hos-reportaget!

Hemma hos

Hemma hos Gunilla – mysig tvåa i Vasastaden

Gunilla Backman, kontorsansvarig på Alvhem Linnéstaden, bor...

Läs mer