Gunilla Backman

Kontorsansvarig
0766-44 66 18 | gunilla@staging.alvhem.com

Att jag står med en paj i handen är ingen tillfällighet. Jag bakar när jag får tid, lusten faller på och mina kollegor ser utsvultna ut. Det sistnämnda verkar, märkligt nog, oftare infalla vintertid än badstrandstid.
Mitt jobb är världens bästa, dels för att jobbet är oerhört varierat, dels för att mina kollegor, till exempel Linda som sitter bredvid mig här på bilden, mer känns som vänner men mest för att det är så oerhört roligt att hjälpa människor att hitta hem.

Jag började på kontoret i Linné 2013 och det är när själva försäljningsprocessen är klar som jag kommer in. Det är jag som har kontakten med banken och som ser till att säljare, köpare och mäklare får ett så smidigt avslut som möjligt på sitt livs affär. Däremellan sköter jag även kontorets administrativa del, assisterar våra mäklare, målar om kontoret, planterar, handlar, bakar och ser till att kontoret känns mer som ett hem än ett kontor. Dessutom får man ha hund på jobbet och efter att ha haft två egna nöjer jag mig nu åt att vara extramatte åt den franska bulldoggen Romeo. Lika oemotståndlig som namnet.

”Det är en otrolig förmån att kunna ha hund på jobbet”

Jag trodde aldrig jag skulle lämna Vasastan men har nu hittat hem på Lundgrensgatan, alldeles bakom Näckrosdammen, som för övrigt har blivit min oas där både en sallad och kvällsfika med glädje intas på en parkbänk med utsikt över dammen. Att det bara tar 3 minuter till Götaplatsen känns nästan overkligt.

Helger och kvällar fördelas mellan barn, barnbarn, vänner och mitt torp i Hemsjö strax söder om Alingsås. Ett riktigt pepparkakshus där jag både måste vattna alla blommor på taket men också kan sätta upp barnbarnen för smultronplockning. Magiskt.