Vacker villa med lummig trädgård

Pernilla & Alfonso | Furåsgläntan 8

Sutterängvilla med historia

Bland tallar och karaktäristiska hus där ingen villa är den andra lik, står den vita sutterängvillan från 1939. På framsidan möts man av en pampig amerikansk veranda med gott om plats för utomhushäng. Men det är den lummiga och lite hemliga trädgården på baksidan som familjen Algede förälskade sig i.

Här har sonen Alfonso sparkat boll, planterat blommor och sovit middag under björken till ljudet av fågelkvitter och tjattrande ekorrar. Det var grannen Lars föräldrar som byggde huset en gång i tiden och rummet han växte upp i fick även bli Alfonsos sovrum. Där hänger fortfarande lampan som Lars föräldrar satte upp när han var en liten pojke. Och den kommer hänga kvar och fortsätta lysa för den nya familjen som flyttar in.

“Jag har lagt in så mycket själ i alla mina boenden och för mig var det viktigt att det omhändertogs på rätt sätt. Och det vet jag att Alvhem gör.”
Försäljningen gick långt över förväntan

Pernilla har lagt ner mycket själ och kärlek i villan och att flytta var inget enkelt val. Men med förändrade familjeförhållanden var det till slut den bästa vägen att gå. För Pernilla var det viktigt att hemmet skulle säljas till människor som förstod och uppskattade allt det vackra med den äldre villan och som kunde förvalta den på ett respektfullt och kärleksfullt sätt. Därför valde hon oss som mäklare. 

Pernilla fick känslan av att vi kunde förmedla allt det speciella med hemmet som gör att rätt personer kommer på visning. Våra mäklare är bra på att ta fram målande texter och vackra bilder som visar hemmet från sina bästa sida. Mäklaren och fotografen som jobbade med Pernillas försäljning lyckades fånga hemmets själ i text och bild och marknadsförde det i flera digitala kanaler. Det bidrog till att många till slut kom på visningarna och att slutpriset blev långt över förväntan.

Ett romantiskt avslut

När budgivningen var över och Pernilla bjöds in till Alvhems butik för att skriva kontrakt fick hon en lång och fin stund tillsammans med familjen som precis köpt hennes hem. Pernilla beskriver det hela som “lite romantiskt” eftersom allt kändes så fint och rätt. 

Familjen som köpte villan var precis som hon hade hoppats på, och det var med glädje hon lämnade över nycklarna till någon som kommer förvalta hemmet och föra dess historia vidare så som det förtjänar.

Vill du sälja ditt hem med oss?

Hör av dig till oss på info@staging.alvhem.com eller 031-757 06 20. Du är också varmt välkommen att komma förbi något av våra kontor eller butiken på Södra Vägen 51.

Hitta till oss.

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta? Eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.