Sekelskiftescharm från 1905

Dilgeet & Stefan | Storkgatan 7C

Renoverade tillbaka sekelskifteskänslan

I den charmiga sekelskifteslägenheten från 1905 bor Dilgeet och Stefan. Här ser man spår av tider från förr i de vackra tegelväggarna, de stora fönstrena och originalgolven som fortfarande finns kvar från när huset byggdes. Men så har det inte alltid sett ut. När paret först flyttade in var taket sänkt i två omgångar i vissa rum, och det vackra brädgolvet var täckt med tre lager plastgolv.

Planlösningen hade också ändrats, något som Dilgeet fick reda på genom att ta ut ritningar från när huset byggdes. Vissa rum återställde de till originalplanlösningen för att lägenheten skulle få tillbaka den sekelskifteskänsla den en gång hade. Varje epok har sin charm och det är synd att renovera bort hemmets historia, även om vissa delar såklart behöver moderniseras.

“Ibland kan man gå på visningar och direkt veta vilken stylingfirma de använt för man har varit på så många där allt ser likadant ut. Men efter Alvhems styling kändes det som att det lika gärna kunde varit hemma hos oss. När vi kom hem och såg hur det såg ut sa vi till varandra att nu vill vi ju inte flytta längre.“
Ville inte bli en i mängden

Dilgeet och Stefan väntar sitt första barn, och bestämde sig därför för att flytta till ett radhus utanför stan. De har sedan 1,5 år tillbaka pratat med alla stora mäklarbyråer i Göteborg. Men valet föll på oss då Dilgeet gillade vår mjuka säljmetod och kände att hennes lägenhet inte bara blev en i mängden. För henne var det viktigt att hitta någon som förstod den här typen av äldre lägenheter och som kunde visa upp den på ett sätt där den får komma till sin fulla rätt.

En del kunder vill gärna vara med under alla delar av försäljningen. Det ville inte Dilgeet och Stefan. De lämnade över nycklarna till oss och lät oss ta hand om styling, fotografering, marknadsföring och försäljning. Dilgeet fick regelbundet uppdateringar om hur det gick och kände sig trygg med att låta oss ta hand om hela bostadsaffären.

Lunchvisningen blev en succé

När det var dags för visning föreslog vår mäklare Ann att hålla den under lunchtid, något som Dilgeet aldrig tidigare varit med om. Men våra mäklare har bra koll på sin målgrupp, och Ann visste att många av de här köparna jobbar hemma och gärna tittar på lägenheter mitt på dagen. Och visst blev det en succévisning! När budgivningen kom igång hade paret ett pris de sagt att de var nöjda med, men det priset överträffades snabbt tack vare flera intresserade budgivare.

Nu börjar ett nytt kapitel i parets liv med en ny liten människa på väg. När vi stylade deras hem inför försäljning fick ett av rummen bli ett barnrum. Och Dilgeet blev så kär i den stylingen att hon kommer ta inspiration från det till sitt nya hem.

Vill du sälja ditt hem med oss?

Hör av dig till oss på info@staging.alvhem.com eller 031-757 06 20. Du är också varmt välkommen att komma förbi något av våra kontor eller butiken på Södra Vägen 51.

Hitta till oss.

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta? Eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.