Viktoriagatan 22B

1883

Här, högst upp i huset ligger 119 kvadrat total sekelskiftesdröm i pampig etage. Öppen planlösning, en takhöjd på övervåningen är bortåt fyra meter och två vackra sovrum samt två lyxiga badrum. Fantastiskt kök med tre meter i takhöjd. Fungerande kakelugn. Riktigt generöst tilltagen balkong och vy över det bedårande gårdshuset i rött tegel. Vi har inte nämnt föreningen än; den är fantastisk. Mycket låg belåningsgrad och extremt låg månadsavgift. Garageplatser på innergården. Välkommen till Viktoriagatan 22B, välkommen hem.

 • Pris: 8 495 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 119 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Vasastaden
 • Månadsavgift: 3 899 kr Obligatoriskt tillägg tillkommer på 70 kr för kabel TV.
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 279 666 kr
 • Byggnadstyp: Nyrenässansstil
 • Byggår: 1883
 • Våning: 4 av 4, Etagevåning
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 32 / 1301
 • Andel i föreningen: 4,95002%
 • Andel av årsavgift: 7,44775%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Ja. Föreningen har garageplatser, separat kö. Kostnad 1210 kr/månad. Boendeparkering i området.
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Vasastaden 15:12

Visning

tisdag 3 oktober 17:0017:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Anna Wählisch

Fastighetsmäklare i Vasastaden och Nedre Johanneberg

0766-44 64 65 | anna@staging.alvhem.com

Extra kontakt

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden samt villor

0766-44 66 15 | sara@staging.alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Välkommen till Viktoriagatan 22B. Välkommen hem.

Viktoriagatan fick sitt namn som en hyllning till Viktoria av Baden, som kom till Göteborg första gången 1881 som Sverige och Norges blivande kronprinsessa. Innan det hade gatan kallats Övre Magasinsgatan då den i praktiken är en förlängning av Magasinsgatan.

Vasastans höga sten- och tegelhus, visst är det något speciellt. Här trängs kaféer, restauranger, butiker och bostäder. Mitt i myllret slingrar sig Vasaallén, grön och grönskande om sommarhalvåret, livlig året om. Cyklar som plingar, vänner som joggar, barnvagnar som rullar. Mitt i allt detta ligger Viktoriagatan. Området är optimalt beläget nära så väl Kungshöjd som Linné och Haga. Avenyn med sitt rika utbud av affärer och butiker nås inom kort, likaså det varierande butik- och restaurangutbudet innanför vallgraven. Kollektivtrafiken nås med lätthet och tar dig smidigt runt i staden. Läroverk som Handelshögskolan, KTB och Göteborgs Universitet finns i området. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns flera grönskande parker att tillgå, bland annat Vasaparken, Hagaparken och Kungsparken. När du väl satt din fot i Vasa är det svårt att släppa taget!

Och här, högst upp ligger 119 kvadrat total sekelskiftesdröm i pampig etage. Bevarade detaljer, helt otroliga original fönster, stor balkong, brädgolv, och så kanske det som är svårast att återskapa: känslan. Det är något visst att gå genom porten här och komma ut på gården med dess gatsten och gulliga gårdshus. Nu går vi trapporna upp, fossilerna i varje trappsteg vittnar om en tid långt innan byggåret 1883.

Bostaden på fina adressen Viktoriagatan 22 är något utöver det vanliga. Extrem omsorg har lagts om detaljer och renoveringen som gjordes för några år sedan präglas av noggrannhet och känsla för material.

HALL

Golv och väggar i linje med resten av lägenheten. Toalett direkt in till höger. Garderob med en generös skohylla och lyxig vinhylla.

BADRUM NERE

Sober gästtoalett med Carraramarmor på golvet och laserskuret vitt kakel på väggarna med minimal fog. Handslipande skarvar. Unidrainbrunn. Golvvärme. Inbyggd Tapwell dusch/handfatsblandare. Vägghängd toa (rörfritt).

SOVRUM NERE

Sober kulör ACC F2.05.65 (Simplicity Greige Sevalac Matt) på väggarna. Inmålade tavellister och skrivbord som sitter fast i väggen. Inmålade hyllor. Golvvärme.

KÖK

Minimalistiskt kök ”LESS” design Gert Wingårdh. Luckor är ommålade med ACC F2.05.65 (Simplicity Greige Sevalac Matt) år 2020. Bänkskivor av Corian. Franska designade exklusiva vitvaror av märket De Dietrich med inbyggd kaffemaskin. Vinkyl från Kitchenline. Fläkt från Fjäråskupan.

Kyl och frys 2014, De Dietrich

Ugn 2014, De Dietrich

Spis/spishäll 2014, De Dietrich

Fläkt – Kopplad, Fjäråskupan

Diskmaskin – bytt 2020, Siemens

Micro – 2014, De Dietrich

kaffemaskin – 2014, De Dietrich

Vinkyl – 2014, Kitchenline

Utgång till balkong. Glasade dubbeldörrar modell större (som öppnas inåt) ger ljus så det räcker och blir över. Balkongen är tre meter bred och ramas in av ett svart smidesräcke. Väderstreck i nordväst så här kan ni njuta av kvällssolen ca mellan kl 17-21 hälsar ägarna.

VARDAGSRUM

Tegelvägg och vit väggfärg som resterande av lägenheten. Inbyggda högtalare som funkar till TV såväl som via radio eller Bluetooth. Fungerande kakelugn med inbyggt vedställ bredvid.

Takhöjden är nästan svindlande, 300 centimeter är det mellan golv och tak och det skapar en underbar rymd.

Låt oss stanna upp en stund och titta på lägenhetens fönster. De har hängt med sedan fastigheten byggdes på 1880-talet, renoverats och målats enligt tidens standard. Munblåsta, delningsbara och hela 220 centimeter höga. För oss fönsterfetischister är denna lägenhet inget annat än en ren njutning.

Solkatterna på väggarna och skuggorna på golvet är nästan filmiska. Här får en härligt stor soffgrupp plats, tänk en fluffig matta på golvets mjuka brädor. Väggarna är målade i vitt och harmonierar perfekt med ljuset. Längs med det renoverade originalgolvet smiter de vackra höga golvlisterna, de ser ut att alltid ha suttit här, men så är det inte, nej de vackra är återskapade in i perfektion!

KAKELUGN

Fungerar, sotades senast 21 maj 2018.

ÖVERVÅNING OCH SOVRUM II

Övervåning med synliga takbjälkar, framtagen mur och öppet i nock (ca 4 m). Vattenburen golvvärme som går på föreningens fjärrvärme.

2 stora takfönster som ger otroligt ljusinsläpp, finns persienn vid tak i sovavdelningen. Stor walk in closet från IKEA. Fondvägg bakom säng. Inbyggda högtalare. Inbyggd punktbelysning på hela planet, även vid dusch och bad.

BADRUM UPPE

Tapwelldusch, unidrain golvbrunn. Silestonehandfat vid två stora speglar och med gott om utrymme. Bosch kombinerad tvätt och tork (ny från 2019) i skåpet bredvid badkaret. Bubbelbadkar från märket jacuzzi (mao originalet) framför tv:n. Separat toalett. Golvvärme (el) vid dusch och toalett.

ÖVRIGT

Till lägenheten tillhör ett vindsförråd och ett källarförråd, nyttjanderätt, båda generösa i storlek. Vinden nås med en dörr bakom stora spegeln på övervåningen, väldigt händigt och bekvämt. I vindsförrådet finns två stora IKEA garderobs-stommar med bra förvaring för jackor etc.

Fastigheten har tillgång till kabel-tv genom Comhem. Obligatoriskt tillägg för detta är 70 kr/mån.

Föreningen tillhandahåller ingen tvättstuga, utan alla lägenheter har egen tvättmaskin. Vår aktuella lägenhet har en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Electrolux.

På innergården finns fem garageplatser som hyrs ut av föreningen. Kostnaden är 1 210 kr/mån. Separat kö till dessa platser, i nuläget är samtliga upptagna den här bostaden har en. Viktoriagatan 22 är berättigad boendeparkering inom zon ”M” för cirka 860 kronor/månad. Boendeparkering finns längs hela Viktoriagatan. Ni har även direkt närhet till Viktoriagaraget som garage på Karl Gustavsgatan.

Föremål vilka kvarlämnas av ägarna är; Klädhängare i hall. Tavellister och skrivbord i gästrum. Garderob inklusive inredning i hall. Garderob inklusive inredning på övervåning. Badrumsspegel badrum nere.

2014 totalrenoverades lägenheten av tidigare ägare.

December 2019: Insättning av kombinerad tork- och tvättmaskin.

Augusti 2020: Målning av tak och väggar samt samtliga ytskikt. Slipning och oljning av golv med OSMO olja.

Juli 2022: Ny duschblandare på övervåning.

Februari 2023: Byte av lås i ytterdörr.

Juli 2023: Byte av trasiga spottar etc.

Område

Vasastaden

Vasastaden är en av Göteborgs mest pampiga och eleganta stadsdelar med välbevarade sekelskifteshus i sten från perioden 1870 och 1920. Vasagatan, som brukar beskrivas som en pulsåder eller ryggrad, löper mellan Haga i väster och Avenyn och Heden i öster och den har ett gångstråk i mitten i en allé.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.