Vedbackagården 1

Rödbo | 1909 | Arkitekt - Okänd lokal förmåga

I början av det förra seklet, omkring 1907, lades grunden till denna underbara villa. Rykten gör gällande att just grunden utgörs av överbliven sten från Bohus fästning. Här bor man med en mycket hög livskvalitet i en grönskande oas med bra pendlingsmöjligheter med både buss och bil till Göteborg, vilket tar ca 20 min. Huvudbyggnaden har oändligt med originaldetaljer bevarade och återskapade. Här finns bl.a. tre fungerande kakelugnar, en vedspis i köket och en vedugn i källaren, underbara plankgolv och en vacker punschveranda bara för att nämna något. Altanområde för avkoppling och umgänge med uppvärmd pool, bastu med utedusch, utekök, pergola och solsäng. Vacker utsikt över Bohus fästning och älven med dess broöppningar m.m.

 • Pris: 6 900 000 kr (accepterat pris)
 • Antal rum: 8 varav 5-6 sovrum
 • Boarea: 184 kvm + 51 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 021054
 • Objekttyp: 1-familjs friliggande villa
 • Område: Rödbo
 • Tomtarea: 3129 kvm
 • Ventilation: Självdrag
 • Byggnadstyp: 1½-plansvilla med källare
 • Byggår: 1909
 • Driftkostnader: 42 712 kr/år, varav, försäkring 6 725 kr/år, elektricitet 34 337 kr/år, sotningsavgift 450 kr/år, renhållning 1 200 kr/år. Personer i hushållet 2

Grundfakta

Adress: Vedbackagården 1

Fastighetsbeteckning: Oxhagen 8:2

Area: 184 kvm

Upplåtelseform: Friköpt

Typ: 1-familjs friliggande villa

Pris: 6 900 000 kr (accepterat pris)

Interiör

Rum: 8 varav 5-6 sovrum

Boarea: 184 kvm

Biarea: 51 kvm

Källa för area: Faktisk uppmätn norm SS 021054

Tomt

Tomtarea: 3129 kvm

Summa pantbrev: 4 930 000 kr

Servitut, GA, samfälligheter, etc: Förmån: Officialservitut Väg, 14-RÖD-410.1

Energideklaration

Energideklaration: Utförd. 2023-08-24

Energiförbrukning: 93 kWh/kvm/år

Energiklass: D

Driftkostnader: 42 712 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla med källare

Byggår: 1909

Fönster: 2-glas

Tak: Tegel

Fasad: Trä

Bjälklag: Trä

Uppvärmning: Bergvärme

Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt

Grundmur: Natursten

Stomme: Trä

Vatten/Avlopp: Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

Ventilation: Självdrag

Driftkostnad fördelas enligt följande: 42 712 kr/år, varav, försäkring 6 725 kr/år, elektricitet 34 337 kr/år, sotningsavgift 450 kr/år, renhållning 1 200 kr/år. Personer i hushållet 2

Visning

lördag 9 mars 10:0011:00

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Magnus Josefsson

Fastighetsmäklare villor

0766-44 55 38 | magnus@staging.alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Här finns även ett gårdshus/stall, jordkällare/garage samt ett växthus.

På fastigheten finns bergvärme installerat för låga driftskostnader samt även Fiber indraget.

Rödbo är ett mysigt, avskilt och naturskönt område endast ca 5 minuter från Kungälv C och ca 20 minuter till Göteborg C. Det är endast ca 200 meter till busshållplats.

Entréplan –

VERANDA

Den rustika dubbeldörren leder oss in till den inbyggda verandan som utgör huvudentré till huset, denna bjuder på ett härligt ljusinsläpp från de vackra fönstren. Här finns plats för en sittbänk e.d. på ena sidan och en byrå på den andra. Ett klinkergolv som målats i en ljusgrå nyans pryder golvet.

HALL

Från verandan nås in till hallen via en elegant, glasad dubbeldörr. Här finns gott om utrymme för både ytterkläder och skor. I detta utrymme återfinns trappan upp till övervåningen samt även källartrappan. Här, liksom i hela entréplanet, har det fina brädgolvet varsamt slipats och därefter behandlats med vitpigmenterad hårdvaxolja.

MASTER BEDROOM

Direkt till vänster sett från hallen finner vi detta master bedroom som är väl tilltaget i storlek och utan problem rymmer en dubbelsäng, ett stort skrivbord, diverse förvaringsmöbler m.m. Här finns även två garderober till kläder o.d. Den vackra kakelugnen pryder sin plats och kan dessutom skänka extra mys under ruskiga och kalla höst-/vinterdagar. Väggarna är strukna med en sober mörkgrå färg som matchar väl med de fina brädgolven.

KÖK/MATSAL

Till höger från hallen ligger det underbara köket med en rymlig matsal i en öppen planlösning. Köket bjuder på generöst med förvaring och rejäla arbetsytor, den stora köksön har förutom diskbänk och diskmaskin även fyra sittplatser. Platsbyggda kökssnickerier i vitt från Alsike med bänkskivor i natursten/trä samt ett vitt kakel ovanför köksbänken. Den maskinella utrustningen lämnar inget i övrigt att önska (frys finns i källaren) och som kronan på verket finner den härliga vedspisen från Husqvarna.

I matsalen ryms ett stort matbord för 8-10 personer och här står ännu en kakelugn, som enligt uppgift är omkring 300 år gammal. Oavsett ålder så skänker den en härlig karaktär till rummet.

Kök/matsal fullkomligen badar i ljus från de höga, vackra fönstren som vetter åt inte mindre än tre väderstreck. De vitpigmenterade brädgolven har fint sällskap av vitmålade väggar och panel.

PUNSCHVERANDA

I direkt anslutning till matsalen finner vi den inglasade punschverandan som är lika mysig oavsett årstid och tid på dygnet, här kan både morgonkaffet och kvällsdrinken avnjutas med lika stort välbehag. Den magnifika utsikten över Bohus Fästning blir man aldrig trött på. Den glasade dubbeldörren leder ut till det härliga, insynsskyddade altanområdet.

VARDAGSRUM

Förbi punschverandan nås in till vardagsrummet där det ryms en hörnsoffa med tillhörande soffbord utan problem. Bröstpanel och väggar i vitt som skapar en fin harmoni med de ljusa brädgolven.

BADRUM

Det lyxiga och smakfullt renoverade badrummet i äldre stil är från 2021, helkaklat med grön marmor på golv och nedre halvan av väggarna samt ett vitt kakel ovan en vit bröstlist. För att fullborda den klassiska stilen har mässing använts till blandare, krokar m.m. Givetvis skön golvvärme (el) för extra komfort.

Övre plan –

HALL/ALLRUM

Direkt efter den robusta trätrappan nås den övre hallen som övergår i ett stort och mysigt allrum. Här är det öppet upp till nock med synliga takbjälkar vilket ger en skön känsla och karaktär till rummet. Från soffa och fåtöljer kan man sitta och mysa framför braskaminen och njuta av utsikten över den grönskande omgivningen. Det härliga brädgolvet har extra breda tiljor med handslagna spik synliga, man känner nästan historiens vingslag när man går på detta vackra golv. Både innertaks- och väggpanel är vitmålade.

SOVRUM 1/KONTOR

I ena hörnet av allrummet återfinns ett lite mindre sovrum lämpligt även som hemmakontor e.d. Samma fina golv och väggbeklädnad som i allrummet.

SOVRUM 2

Ett rymligt sovrum med kanske husets bästa utsikt? Den över poolområdet och bort mot Bohus Fästning. Ett potentiellt master bedroom om man väljer att inte ha sovrum på entréplan. En garderobsvägg erbjuder generöst med klädförvaring. Ett traditionellt brädgolv som slipats och behandlats med vitpigmenterad hårdvaxolja och en svalt grå nyans på väggarna. Potential finns att riva innertak och öppna upp till nock, på så sätt får man även fram det vackra trekantiga fönstret.

SOVRUM 3 & 4

Två rum i ett som vetter mot infarten, ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och innanför det ett lite mindre sovrum lämpligt som barnkammare eller varför inte som en walk-in closet? Vita väggar med en gråmålad bröstning bakom sängen i det stora rummet, ett modernt och tåligt golv i en gråbrun nyans – som med stor sannolikhet är lagt ovanpå ett gammalt brädgolv.

SOVRUM 5

Detta rum vetter mot parkeringen, här finns plats för en säng under snedtaket och kanske ett skrivbord vid fönstret. Här är en av de rejäla timmerväggarna exponerad och visar tydligt vilken gedigen konstruktion huset har. Samma fina golv som i allrummet och resterande väggar är vitmålade.

TOALETT

Även här är en timmervägg framtagen, vitmålade väggar och en ljus våtrumsmatta. Toalett är inredd med wc, handfatskommod och ett platsbyggt skåp.

Källare –

Den praktiska och rymliga källaren nås dels från entréhallen och dels utifrån via matkällaren.

Här finns bl.a. ett hobbyrum, stort förråd, relax med ny duschkabin, pannrum/tvättstuga och matkällaren belägen under punschverandan.

I tvättstugan finns en fungerande vedugn för den som vill baka eget bröd på traditionellt vis.

Genomgående sten och betong på golv och väggar samt även en bra takhöjd vilket ger källaren många tänkbara användningsområden såsom vinkällare, utökad relaxavdelning m.m.

Altanområde –

På den insynsskyddade bakgården finner vi en underbar oas för umgänge och rekreation. Här finns förutom den stora poolen även en pergola med en stor hänggunga, ett topputrustat utekök med vackert Ängstak, bastu med utedusch i anslutning samt en stor solsäng. Dessutom ett flertal utrymmen, på olika nivåer, lämpliga för lounge- och andra utemöbler. Här kan man följa solen från tidig morgon till sen kväll.

Övriga byggnader –

På fastigheten står även ett gårdshus/stall. Här kan man med fördel ha en verkstad e.d. i gårdshuset och i det sammanbyggda stallet kan man ha egna djur i lite mindre format som kanske höns, ankor eller något annat som skänker livskvalitet.

Här finns också en stor jordkällare som även har nyttjats som garage.

Sedan en tid tillbaka står det även ett trivsamt växthus på tomten.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.