Västergatan 4B

Vasastaden / Annedal | 1946 | Arkitekt Nils Einar Eriksson

Arkitektritad, mycket välplanerad genomgångstrea om hela 79 kvadratmeter, nyinredd år 2010. Två bra sovrum. Badrum med tvättmaskin. Ekparkettgolv och fullutrustat, stort kök med köksö i öppen planlösning mot vardagsrum samt matplats. Ett hem med "townhousekänsla" mitt i Vasastan/Annedal. Riktigt bra förening med låg belåningsgrad, parkeringsmöjligheter med laddstolpar, gemensam relaxavdelning som bokas privat, ett gym - och högt upp bland trädkronorna - en gemensam bokningsbar takterrass med vidunderlig vy över vårt goa Göteborg. Välkommen till Västergatan 4B, du kommer att gilla detta och välkommen hem! Snabbt tillträde möjligt vid önskemål.

 • Pris: 4 449 500 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 79 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Vasastaden / Annedal
 • Månadsavgift: 4 264 kr inkl värme, vatten och kabel-tv (grundutbud)
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 341 434 kr (Enligt uppgifter från årsredovisningen 2022)
 • Byggnadstyp: Funkishus
 • Byggår: 1946
 • Övriga utrymmen: Parkeringarna hyrs ut endast till medlemmar. Avgiften för parkeringsplatserna är 825 kr/mån plus ytterligare 200 kr för plats med laddbox. För el-platserna tillkommer även kostnad för elen. Föreningen har 14 p-platser varav 5 st har laddbox. Gemensam bokningsbar takterrass på våning 6
 • Våning: 0 av 6, Markplan
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 43 / 1001
 • Andel i föreningen: 2,8372%
 • Andel av årsavgift: 2,8372%
 • Balkong/Uteplats: Nej. Gemensam bokningsbar takterrass på våning 6
 • P-plats/parkering: Ja. Parkeringarna hyrs ut endast till medlemmar. Avgiften för parkeringsplatserna är 825 kr/mån plus ytterligare 200 kr för plats med laddbox. För el-platserna tillkommer även kostnad för elen. Föreningen har 14 p-platser varav 5 st har laddbox. Svårt att säga hur lång kötid det är hälsar ordföranden. Boendeparkering "M" finns för ca 935 kr/månad. (Kontrollerat 2023-06-22.)
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Annedal 2:8

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Anna Wählisch

Fastighetsmäklare i Vasastaden och Nedre Johanneberg

0766-44 64 65 | anna@staging.alvhem.com

Extra kontakt

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden, Lorensberg och Nedre Johanneberg

0766-44 66 15 | sara@staging.alvhem.com

Byggnadsstilen

Funkis

Få arkitektoniska stilar har fått ett sådant genomslag som funktionalismen. Även om flera inriktningar återspeglades inom konsten och…

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

I hjärtat av populära Vasastaden, med storstadens rika utbud runt knuten men ändå med närhet till lummig grönska, har Alvhem nöjet att presentera en fantastiskt välplanerad funkistrea med det mesta man kan önska sig. Arkitekten bakom detta hem förstod verkligen vikten av funktioners vikt i harmoni med dagens krav på estetik. Härlig genomgående planlösning som arkitektsritades och inreddes år 2010. Här finner ni stora sociala ytor, kök i öppen planlösning, bra förvaringsmöjligheter och två stora sovrum. Rejält tilltaget badrum med tvättmaskin.

Endast en kort promenad bort nås både grönskande Slottsskogen, upprustade Övre Husargatan med dess populära restauranger, affärsstråken kring Kungsgatan, Avenyn och Vasastans charmiga kvartersbutiker samt restauranger. Närmaste spårvagnshållplats heter Brunnsgatan och ligger bara några steg bort. Läroverk som Handelshögskolan, KTB och Göteborgs Universitet finns i området. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns flera grönskande parker att tillgå, bland annat Vasaparken och Kungsparken.

Brf Päronet 1 erbjuder sin medlemmar ovanligt bra förmåner: i huset finns nämligen både en ny bastu med relaxavdelning som bokas privat, ett gym - och högt upp bland trädkronorna - en gemensam terrass med vidunderlig vy över Göteborgs innerstad.

Västergatan börjar där backen vid Haga Kyrkogata slutar och vår lägenhet ligger i en fint bevarad fastighet från mitten av 40-talet när funkisarkitekturens fana vajade som högst. Stiligt trapphus, kolmårdsmarmor och praktiska planlösningar kännetecknar byggnadsstilen och detta hus är välskött från källaren hela vägen upp till den gemensamma takterrassen.

HALL

Svart klinker på golv och säkerhetsdörr in. Bra garderobsförvaring vilken rymmer många plagg.

VARDAGSRUM

Rejält tilltaget vardagsrum med ekparkett på golv och vitmålade väggar. Genomgående fräscha ytskikt. Vackra fönsternischer och rejält tilltagna fönsterpartier. Alla Persienner alternativt rullgardiner kvarlämnas hälsar ägaren.

KÖK

Stort fullutrustat kök i öppen planlösning mot matplats och soffmöbel. Här finner ni kyl/frys, integrerad mikro samt ugn. Köksö med trevlig sittyta och bra förvaringsmöjligheter inunder. Diskmaskin, dubbelvask, spishäll och köksfläkt i rostfritt. Vitt kakel ovan bänkar och spis. Riktigt bra med skåpsförvaring.

SOVRUM

Ekparkett på golv och vitmålade väggar. Ett stort Master bedroom med härlig känsla. Bra garderobsförvaring även här.

BADRUM

Ett generöst tilltaget helkaklat badrum med svart klinker på golv och vitt kakel på vägg. Här har ni kommod, bra skåpsförvaring, handdukstork, WC, duschhörna och tvättmaskin.

SOVRUM II

Även detta rum i bra storlek och rymmer till och med dubbelsängen om så önskas. Ekparkett på golv vilket du finner genomgående i hela bostaden samt vitmålade väggar.

MÖBLERBAR MELLANHALL

Även den med ekparkett på golv och vitmålade väggar. Bra garderobsförvaring bakom skjutdörrar.

LITE MER OM ALLT:

Funktionalismen fick sitt stora genombrott på Stockholmsutställningen 1930. Funkishusen med ljusa släta fasader, stora fönster och platta tak var då något helt nytt.

Byggnaden på Västergatan 4 uppfördes 1945-1946 efter ritningar av arkitekt Nils Einar Eriksson som vid tiden var en framstående funkisarkitekt i Göteborg och ligger bakom flera välkända byggnader. År 1935 hade Eriksson fått uppdraget att rita konserthuset vid Götaplatsen efter att ha lagt fram det vinnande tävlingsbidraget i en stor arkitekttävling. Ett år efter att Eriksson ritat bostadshuset på Västergatan fick han även uppdraget att rita ett "internationellt storhotell" i Lorensberg, i dag känt som Hotel Park Avenue. Innan 1940-talet var slut hade han även hunnit med att rita Folkets Hus vid Järntorget och några av de för tiden toppmoderna funkishusen i Sandarna.

Nils Einar Erikssons förkärlek för funkis avspeglas i byggnaden på Västergatan. Fasaderna av gult tegel är släta och enkla och fönstren regelbundet placerade. Interiört i lägenheten finns även flera tidstypiska originaldetaljer.

Västergatan sträcker sig längs kanten av Nilssons Berg som är namnet på höjden intill. Fram till 1800-talets slut var det här ett område med gles bebyggelse som bestod av större trävillor omgivna av trädgårdar. En av dessa villor kan fortfarande ses där Västergatan möter Lilla Bergsgatan. Mellan 1890 till 1940 bebyggdes Västergatan successivt med större stenhus.

Område

Vasastaden

Vasastaden är en av Göteborgs mest pampiga och eleganta stadsdelar med välbevarade sekelskifteshus i sten från perioden 1870 och 1920. Vasagatan, som brukar beskrivas som en pulsåder eller ryggrad, löper mellan Haga i väster och Avenyn och Heden i öster och den har ett gångstråk i mitten i en allé.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.