Storhöjdsgatan 15

Strömmensberg | 1944

Ljus och charmig hörnlägenhet med inglasad balkong och öppen och social planlösningen. Bra förvaring finns i flertal garderober i sovrummet samt en inbyggd garderob i hallen. Arbetar du hemma finns dessutom en naturlig plats i vardagsrummet. Kan det bli bättre? Ja! Tillträde är flexibelt. Varmt välkommen på visning!

 • Pris: 2 495 000 kr (accepterat pris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 49 kvm
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Strömmensberg
 • Månadsavgift: 4 088 kr inkl V/A kabel-Tv. Obligatoriskt värmetillägg på 394 kr/mån.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 227 095 kr (Baserat på årsredovisningen för 2022/2013)
 • Byggnadstyp: Punkthus
 • Byggår: 1944
 • Våning: 1 av 6
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 5
 • Andel i föreningen: 3,5268%
 • Balkong/Uteplats: Ja. Inglasad, mysig balkong.
 • P-plats/parkering: Nej. På Storhöjdsgatan finns en parkeringsförening där p-plats kan hyras för 200 kr/mån.
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Christina Arnesdotter

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0731-58 65 55 | christina@staging.alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Välkommen till lummiga Strömmensberg och denna mycket trivsamma hörntvåa en trappa upp i ett punkthus från 1944. Lägenheten har en luftig känsla, och vardagsrummet och köket är i enhet i en öppen planlösning som tillvaratar kvadratmetrarna på allra bästa sätt. Det finns plats för både soffa och matgrupp, och köksön bjuder in till umgänge. Rundgången – där man kan gå från hallen in i vardagsrummet, vidare in i köket och tillbaka till hallen – är tilltalande. Ljuset strömmar in genom fönster i två väderstreck, och ute på den inglasade balkongen kan man njuta av vädret in på hösten. Det finns även möjlighet att stänga om sig i ett mysigt sovrum med utrymme för både dubbelsäng och skrivbord. Ljumma sommarnätter kan man sova med öppet fönster utan att störas av trafik eller andra oljud. De tjocka ytterväggarna gör lägenheten sval och fönstren har djupa originalbänkar att fylla med blommor och annat vackert. Köket är utrustat med diskmaskin och i det helkaklade badrummet finns bekväm vardagslyx i form av en tvättmaskin.

Strömmensberg är en trygg och rofylld stadsdel mitt emellan innerstadens puls och Delsjöområdets natur. På promenadavstånd har man Skatås motionsmöjligheter och Härlanda tjärns badplats. Ännu närmare är det till Bagaregårdens och Kålltorps mysiga kafé- och restaurangstråk, och till Munkebäckstorget med bland annat mataffär, grönsakshandlare och konditori. Närmsta busshållplats är Stockholmsgatan (ca 3-4 minuter genom trappa i slutet av Storhöjdsgatan). Egen parkeringsplats finns att hyra genom Strömmensbergs Parkeringsplatsförening för endast 200 kr/månad.

Vardagsrum

Vardagsrummet och köket är som nämnts i enhet i en öppen planlösning med härligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Rummet har gott om plats för både soffa och matgrupp, och från vår till höst kan man även sitta ute och äta på den inglasade balkongen. Väggarna är vitmålade och golvet belagt med parkett. Genomgående för lägenheten är de djupa fönsterbänkarna i original från husets byggnadsår.

Kök

I köket är det väl tilltaget med förvaring och bänkyta, och vid köksön kan kompisgänget samlas och laga mat tillsammans. Köksön passar även perfekt som serveringsbänk under middagsbjudningarna. Bänkskivorna är i ek och skåpen har släta luckor och lådor i en ljuvlig grön kulör. Partiet ovanför spisen och den breda arbetsbänken med infälld diskho är klätt med vitt kakel. Spisen och fläkten är vita medan diskmaskinen är integrerad i inredningen. Väggarna är vitmålade och i samband med att köket öppnades mot vardagsrummet i fjol belades golvet med ny parkett.

Sovrum

Det mysiga sovrummet har plats för en dubbelsäng, och tack vare lägenhetens lugna läge sover man gott om natten. Det finns även utrymme för ett skrivbord eller för att komplettera rummets tre garderober med en rejäl byrå. Garderoberna sväljer det mesta i klädväg, och takhöjden tas till vara genom överskåp. Golvet är belagt med parkett och rummets väggar målade i en rogivande gammalrosa kulör.

Badrum

Lägenhetens badrum inrymmer duschkabin, toalett, tvättkommod, spegelskåp, handdukshylla och en toppmatad tvättmaskin. Golvet är belagt med mörk klinker och väggarna helkaklade i vitt med svart kakeldekor som mittbård.

Hall

Hallen binder samman lägenheten och härifrån når man alla rum. Direkt innanför ytterdörren finns en avhängningshörna med hatthylla, och lite längre in ett inbyggt städskåp. Golvet är belagt med parkett och väggarna tapetserade med William Morris vackra tapet Willow Boughs Leaf.

Förråd

Lägenheten disponerar ett stort vindsförråd om ca 4,5 kvm och ett källarförråd om 1,8 kvm.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.