Södra Sälöfjordsgatan 4

1939

Denna unika funkisvilla med vacker insynsskyddad trädgård i Kyrkbyn/Bräcke ligger endast ett stenkast från Krokängsparken och tio minuters promenad från Norra Älvstranden med sin charmiga hamnpromenad med restauranger, folkliv och älven. Med spårvagn tar det mindre än en kvart in till Centralstationen. Ett hus så vackert att det var värt att flyttas på, detta skedde omkring 1950. Då flyttades denna funkispärla, ursprungligen uppförd 1939, från Färjenäs till sin nuvarande plats i det gemytliga och trivsamma villaområdet i Kyrkbyn. Huset är förbesiktigat. Tillträde önskas i sep-okt -23 enligt överenskommelse.

 • Pris: 7 150 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 6 varav 4 sovrum
 • Boarea: 128 kvm + 89 kvm
 • Areakälla: Taxeringsinformation
 • Objekttyp: 1-familjs friliggande villa
 • Område: Kyrkbyn/Bräcke
 • Tomtarea: 559,7 kvm
 • Ventilation: Självdrag
 • Byggnadstyp: 2-plansvilla med källare
 • Byggår: 1939
 • Driftkostnader: 62 518 kr/år, varav uppvärmning 20 549 kr/år, försäkring 6 151 kr/år, elektricitet 20 618 kr/år, vatten och avlopp 15 200 kr/år. Personer i hushållet 3. I posten VA ingår även sophämtning samt extra kärl för trädgårdsavfall. I posten EL ingår även laddning av elbil.

Grundfakta

Adress: Södra Sälöfjordsgatan 4

Fastighetsbeteckning: Kyrkbyn 41:6

Area: 128 kvm

Upplåtelseform: Friköpt

Typ: 1-familjs friliggande villa

Pris: 7 150 000 kr (utgångspris)

Interiör

Rum: 6 varav 4 sovrum

Boarea: 128 kvm

Biarea: 89 kvm

Källa för area: Taxeringsinformation

Tomt

Tomtarea: 559,7 kvm

Summa pantbrev: 2 328 000 kr

Planbestämmelser: Stadsplan (1948-11-26) Tomtindelning (1929-03-19)

Servitut, GA, samfälligheter, etc: Samfällighet: Göteborg Bräcke S:16, Samfällighet: Göteborg Bräcke S:17, Samfällighet: Göteborg Kyrkbyn S:23, Samfällighet: Göteborg Kyrkbyn S:74, Samfällighet: Göteborg Kyrkbyn S:75

Energideklaration

Energideklaration: Utförd. 2023-05-30

Energiförbrukning: 87 kWh/kvm/år

Energiklass: C

Driftkostnader: 62 518 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: 2-plansvilla med källare

Byggår: 1939

Fönster: 3-glas isoler & 2-glas kopplade

Tak: Shingel & plåt

Fasad: Trä

Bjälklag: Trä

Uppvärmning: Fjärrvärme

Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt

Grund: Betongplatta

Grundmur: Betonghålsten

Stomme: Trä

Vatten/Avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Självdrag

Driftkostnad fördelas enligt följande: 62 518 kr/år, varav uppvärmning 20 549 kr/år, försäkring 6 151 kr/år, elektricitet 20 618 kr/år, vatten och avlopp 15 200 kr/år. Personer i hushållet 3. I posten VA ingår även sophämtning samt extra kärl för trädgårdsavfall. I posten EL ingår även laddning av elbil.

Renoveringar: Se besiktningsprotokoll

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Magnus Josefsson

Fastighetsmäklare villor

0766-44 55 38 | magnus@staging.alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Entréplan –

Den väderskyddade entrén leder till ett vindfång varifrån man når köket, hallen och trappan ner till källaren. I hallen finns gott om utrymme för både ytterkläder och skor. Hallen är dessutom möblerbar med t.ex. en byrå och en fåtölj. Härifrån leder en trappa upp till övre plan. åde vindfång och hall har ett fint vitpigmenterat nyslipat brädgolv, väggarna i hallen är målade i Little Greens färg 'Stone Pale Cool'.

Rakt fram från hallen öppnar sig den magnifika och spatiösa avdelningen med både vardagsrum och matsal i en öppen planlösning. I vardagsrumsdelen ryms en rejäl soffgrupp med tillhörande soffbord utan problem. Burspråket, som vetter ut mot den fantastiska trädgården, skänker förutom ett härligt ljusinflöde även en extra karaktär åt detta rum. Med ett strategiskt läge mellan matsal och vardagsrum står den öppna spisen, vacker i all sin enkelhet och signifikanta funkisstil, som har försetts med en insatskamin.

I matsalen finns plats för ett riktigt stort matbord och vid fest kan man duka långbord vidare in i vardagsrummet. Det stora glasade altandörrspartiet, som leder ut till den väderskyddade terrassen med härligt västerläge och kvällssol, gör att matsalen fullkomligen badar i ljus. Genomgående ljusa toner på väggarna i både matsal och vardagsrum, golvet pryds av en vacker, fiskbensmönstrad ekparkett som har slipats och behandlats varsamt med vitpigmenterat vax.

Med direkt access till matsalen finner vi köket, som erbjuder gott om både förvaring och arbetsytor. Här finns utrymme för ett köksbord intill fönstret och i den gamla pigkammaren har det blivit en skön plats för häng före eller efter maten, på en platsbyggd sittbänk med förvaring. I detta utrymme finns även en toalett med wc och handfatskommod. Köket består av vita luckor, en grå bänkskiva av tåligt laminat och ovanför köksbänkarna sitter frostat glas som stänkskydd. Vitmålade väggar med vissa inslag i turkost och ett modernt parkettgolv i ek.

Övre plan –

Trappan upp till denna våning är klädd med en grön heltäckningsmatta, vem vet vad som döljer sig under denna? Med stor sannolikhet en gedigen trätrappa likt den som leder ner till källaren.

Väl uppe för trappan så möts vi av en rymlig övre hall som förbinder samtliga rum på detta plan. Väggarna i hallen är målade i en vit nyans och här, liksom i resten av rummen på övervåningen, ligger ett ljust, fint brädgolv som är vitvaxat och såpskurat.

Direkt till vänster ligger det första av tre sovrum på denna våning, med fönster åt både söder och öster. Här ryms en stor säng, skrivbord, fåtölj samt diverse övrigt möblemang. Klädförvaring o.d. i de två rymliga klädkamrarna som finns i passagen in till rummet. I detta rum är väggarna strukna med en pigg, ljusblå färg.

Lite längre in i hallen på höger sida hittar vi det fräscha, helkaklade badrummet som renoverades 2016. Utrustat med en separat duschhörna, vägghängd wc, handfatskommod samt ett vägghängt skåp för diverse förvaring. Ett vitt kakel i liggande format samt ett randigt klinkergolv i grått och vitt. Både golvvärme och handdukstork för extra komfort.

Nästa sovrum ligger förbi badrummet på samma sida. Bra storlek, plats för både säng och skrivbord utan problem. Klädförvaring o.d. i en inbyggd klädkammare. Fönster som vetter ut mot väster och trädgården. Väggarna är målade i behaglig, ljusbeige ton.

Mittemot finner vi övervåningens tredje och sista sovrum, som också är väldigt luftigt och rymligt. Även ett generöst flöde av ljus från fönstren som vetter åt både söder och väster. Gott om utrymme för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt diverse övrigt möblemang. Finns en bra väggyta för en hel garderobsvägg för den som vill komplettera med förvaring.

Rummets väggar går i en mellangrå nyans.

I en passage längst ner i den ljusa hallen nås ut, via en glasad altandörr, till den härliga och stora balkongen med soligt västerläge. Härifrån har man en trevlig utsikt över nejden och det idylliska grannskapet.

Källare -

Källaren nås dels via trappan i vindfånget vid entrén men det finns även en trappförbindelse upp till det vidbyggda garaget via tvättstugan.

En avdelning perfekt för tonåringen eller gäster med både ett allrum och ett separat sovrum. Ekparkett och ljusa, putsade väggar i dessa rum.

Rymlig tvättstuga med ett ljust klinkergolv och vitputsade väggar. Arbetsbänk med förvaring under samt ytterligare ett skåp intill.

Ifrån tvättstugan nås in till verkstad/förråd, även här ett ljust klinkergolv och vita, putsade väggar.

I pannrummet sitter fjärrvärmeanläggningen och här finns gott om utrymme för diverse förvaring m.m. Betonggolv och putsade väggar.

Innanför pannrummet finns ytterligare ett förrådsutrymme. Även här putsade väggar och målat betonggolv.

Med tanke på den generösa takhöjden i källaren (ca 2.10 m) och de stora utrymmena finns det en stor potential att förädla ytterligare med t.ex. relaxavdelning, vinkällare eller liknande. För god boende-ekonomi skulle det gå att installera enklare kök och badrum för att hyra ut hela eller delar källaren.

Trädgården -

På den friköpta tomten om ca 560 kvm finns en insynsskyddad, grönskande oas. Här vilar ett skönt lugn och extra rogivande är den porlande dammen. Trädgården är uppvuxen med flera stora fruktträd och en imponerande artrikedom för övrigt. Se trädgårdsarkitektens förslag för ytterligare förädling/utveckling av denna redan vackra trädgård.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.