Slingergatan 11

Mölndal - Toltorpsdalen | 1918 | Arkitekt Okänd

Kommande försäljning - planerad säljstart maj-juni -24. Denna charmiga villa med bästa läge i mycket populära Toltorpdalen uppfördes ursprungligen 1918. Huset är ett mycket gott skick såväl in- som utvändigt och här finns mängder av originaldetaljer bevarade och återskapade som fina golv, höga fotlister och en kakelugn från Cronspisen. Entréplan med generösa sociala utrymmen och en trivsam planlösning. På övre plan finns i dagsläget tre sovrum och ett allrum i hallen som kan bli ett fjärde sovrum om så önskas. Dessutom ett kombinerat badrum och tvättstuga. I den fräscha källaren så finns, förutom ett antal förrådsutrymmen, en separat och fullutrustad lägenhet. Perfekt för uthyrning och därmed en god boende-ekonomi eller som generationsboende e.d. En härlig tomt om hela 973 kvm som är friköpt, med bl.a. en stor gräsmatta för lek och umgänge. På uppfarten, belagd med vacker gatsten, finns utrymme att parkera 5-6 bilar. Huset är förbesiktigat och säljaren avser att teckna en Dolda fel-försäkring. Tillträde enligt överenskommelse.

 • Pris: 10 500 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 7 varav 4 sovrum
 • Boarea: 154 kvm + 92 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 021054
 • Objekttyp: 1-familjs friliggande villa
 • Område: Toltorpsdalen
 • Tomtarea: 973 kvm
 • Ventilation: Självdrag
 • Byggnadstyp: 1½-plansvilla med källare
 • Byggår: 1918
 • Driftkostnader: 35 493 kr/år, varav, försäkring 9 343 kr/år, elektricitet 16 190 kr/år, vatten och avlopp 6 720 kr/år, renhållning 3 240 kr/år. Personer i hushållet 4

Grundfakta

Adress: Slingergatan 11

Fastighetsbeteckning: Vindruvan 11

Area: 154 kvm

Upplåtelseform: Friköpt

Typ: 1-familjs friliggande villa

Pris: 10 500 000 kr (utgångspris)

Interiör

Rum: 7 varav 4 sovrum

Boarea: 154 kvm

Biarea: 92 kvm

Källa för area: Faktisk uppmätn norm SS 021054

Tomt

Tomtarea: 973 kvm

Summa pantbrev: 4 800 000 kr

Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning

Servitut, GA, samfälligheter, etc: Samfällighet: Mölndal Bosgården S:1, Samfällighet: Mölndal Toltorp S:1, Samfällighet: Mölndal Toltorp S:13

Energideklaration

Energideklaration: Utförd. 2022-11-23

Energiförbrukning: 95 kWh/kvm/år

Energiklass: D

Driftkostnader: 35 493 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla med källare

Byggår: 1918

Fönster: 2/3-glas

Tak: Tegel

Fasad: Trä

Bjälklag: Trä

Uppvärmning: Bergvärme

Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt

Stomme: Trä

Vatten/Avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Självdrag

Driftkostnad fördelas enligt följande: 35 493 kr/år, varav, försäkring 9 343 kr/år, elektricitet 16 190 kr/år, vatten och avlopp 6 720 kr/år, renhållning 3 240 kr/år. Personer i hushållet 4

Visning

lördag 27 april 11:0012:00

måndag 29 april 17:0018:00

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Magnus Josefsson

Fastighetsmäklare villor

0766-44 55 38 | magnus@staging.alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Populära Toltorpsskolan (F-5) ligger på bara några hundra meters avstånd. Nästan lika nära ligger busshållplatsen, varifrån man snabbt och lätt tar sig till centrala delar av Göteborg och Mölndals Centrum med buss 753 och 25. Dessa bussar går även till både Sahlgrenska och Chalmers. Dessutom bekvämt cykelavstånd till centrala Gbg, ca 3 km till Linnéplatsen och ungefär lika långt till Götaplatsen. Här bor man dessutom bokstavligen vid foten av Änggårdsbergen med dess vidsträckta och underbara natur.

Entréplan

I den rymliga entréhallen finns gott om plats för både ytterkläder och skor. Här finner vi trappan upp till övervåningen samt även en trappa som leder ner till en matkällare i källaren.

Ljusgrå väggar med mörkgrå klinkers.

Köket renoverades 2016-17 med snickerier från Marbodal. Plats för ett rejält köksbord. Ljusgråa väggar och ett nåtat brädgolv.

Ett rymligt rum lämpligt som t.ex. hemmakontor eller sovrum. Vitmålat golv och mellangrå väggar.

I matsalen ryms ett stort matbord, en fin detalj här är det platsbyggda elementskyddet. Vitvaxade golv och väggarna tapetserade med Pimpernel från William Morris.

Vardagsrummets naturliga medelpunkt är den vackra kakelugnen från Cronspisen. Här finns även en platsbyggd bokhylla/elementskydd. Ljusgråa väggar och vitvaxat golv.

Badrummet har en extra bred dörr. En vägghängd wc och möbler (kommod, spegel och skåp) från Ballingslöv. Här finns både golvvärme och handdukstork för extra komfort.

Övre plan

En möblerbar övre hall och i förlängningen av denna ett öppet allrum, lämplig som TV-hörna e.d. Detta allrum kan med relativt enkla medel göras om till ett separat sovrum om det behovet finns. Vitvaxade golv och ljusgrå väggar.

I det kombinerade badrummet och tvättstugan finns i badrumsdelen både badkar och dusch, samt dubbelhandfat och en separat toalett.

Tvättutrymmet är utrustat med en tvättpelare, ett torkskåp samt en arbetsbänk med vask och förvaring. I anslutning finns en klädkammare, som tidigare var en bastu. Oljat teakgolv, vitt kakel på väggarna och grafitfärgade mindre klinkers i våtutrymmen och förvaringsdel.

Det första av tre sovrum på detta plan har utgång till balkong. Ljusgrå väggar med vitmålat trägolv.

Sovrum nummer två har en skön heltäckningsmatta och grönmålade väggar.

I det tredje sovrummet finner vi bl.a. en platsbyggd säng med diverse förvaring och inbyggd belysning. Dessutom en stege som leder upp till ett mysigt loft. Heltäckningsmatta, grönmålade snickerier och en härlig matchande tapet – Rock on från Lisa Bengtsson.

Källare

Ifrån den utvändiga källartrappan nås in till en fullutrustad lägenhet med kök från IKEA, badrum med dusch, separat sovrum samt ett stort allrum. I anslutning till köket finns dessutom en tvättmaskin. Genomgående ett terrakottafärgat klinkergolv och vita väggar (puts/träpanel).

I källaren finns dessutom två stora förrådsutrymmen varav det ena utgörs av det ursprungliga garaget och detta nås utifrån under altanen.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.