Slätvarsgatan 5

1960 | Arkitekt Johannesson/Matsson

”En god bostad är en nödvändig förutsättning för trivsel och ett harmoniskt hemliv.” Så inleds Riksbyggens broschyr från slutet av 50-talet om det nya radhusområdet Källängen. Nu drygt 60 år senare har vi äran att återigen få presentera ett av de mycket attraktiva enplansradhusen i Källängen. Med en total boarea om ca 167 kvm fördelade på 7 rum och kök varav 4-5 möjliga sovrum. En mycket flexibel och inbjudande planlösning med generösa sociala ytor kombinerat med flera avskilda utrymmen med sovrum. En trivsam och insynsskyddad atriumgård och en mindre, lättskött trädgård bredvid carporten vid entrén. Huset är förbesiktigat och säljaren avser att teckna en s k Dolda fel-försäkring. Önskat tillträde enligt överenskommelse.

Högsta bud: 7 275 000 kr

 • Pris: 7 200 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 7 varav 4 sovrum
 • Boarea: 167 kvm + 0 kvm
 • Areakälla: Bedömd area
 • Objekttyp: Radhus
 • Område: Hinsholmen/Källängen
 • Tomtarea: 343,2 kvm
 • Ventilation: Självdrag
 • Byggnadstyp: 1-plans radhus
 • Byggår: 1960
 • Driftkostnader: 45 250 kr/år, varav uppvärmning 20 000 kr/år, försäkring 3 850 kr/år, elektricitet 5 000 kr/år, vatten och avlopp 3 000 kr/år, vägsamfällighet 11 400 kr/år, renhållning 2 000 kr/år. Personer i hushållet 1

Grundfakta

Adress: Slätvarsgatan 5

Fastighetsbeteckning: Älvsborg 5:11

Area: 167 kvm

Upplåtelseform: Friköpt

Typ: Radhus

Pris: 7 200 000 kr (utgångspris)

Interiör

Rum: 7 varav 4 sovrum

Boarea: 167 kvm

Biarea: 0 kvm

Källa för area: Bedömd area

Tomt

Tomtarea: 343,2 kvm

Summa pantbrev: 665 000 kr

Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan

Servitut, GA, samfälligheter, etc: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Älvsborg GA:47 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning Avtalsservitut Ledning Avtalsservitut Väg Avtalsservitut Värmecentral Last: Avtalsservitut: Ledning, 14-IM1-59/5082.1 Last: Avtalsservitut: Väg, 14-IM1-27/156.2 Last: Avtalsservitut: Värmecentral, 14-IM1-59/5936.1

Energideklaration

Energideklaration: Utförd. 2023-03-14

Energiförbrukning: 104 kWh/kvm/år

Energiklass: D

Driftkostnader: 45 250 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: 1-plans radhus

Byggår: 1960

Fönster: 2-glas kopplade

Tak: Papp

Fasad: Trä

Uppvärmning: Fjärrvärme

Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt

Grund: Betongplatta

Stomme: Trä/Tegel

Vatten/Avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Självdrag

Driftkostnad fördelas enligt följande: 45 250 kr/år, varav uppvärmning 20 000 kr/år, försäkring 3 850 kr/år, elektricitet 5 000 kr/år, vatten och avlopp 3 000 kr/år, vägsamfällighet 11 400 kr/år, renhållning 2 000 kr/år. Personer i hushållet 1

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Magnus Josefsson

Fastighetsmäklare villor

0766-44 55 38 | magnus@staging.alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

I Källängen bor man med både havet och naturen runt knuten. Nära till flera fina badställen och bara några hundra meter bort nås Skärvallsberget som erbjuder spännande och vacker natur.

Flera skolor och förskolor i närområdet. Även bekvämt avstånd till Engelska skolan med Internationell inriktning.

Ca 600 meter till närmaste spårvagnshållplats (linje 11).

Planlösning:

Innanför den av carporten väderskyddade entrén möts vi av en rymlig entréhall. Här finns gott om plats för både ytterkläder och skor. En vacker mörkbrun klinker i originalutförande pryder golvet i hallen och väggarna är målade i vitt.

Till vänster i hallen nås in till tvättstugan samt även vidare in till ett kombinerat pannrum/förråd i vilket vi hittar fjärrvärmeanläggningen samt ett torkskåp. I tvättstugan finns en tvättbänk med vask med en tvättmaskin placerad under.

Till höger från hallen nås det rymliga köket, som har gott om både arbetsytor och förvaring. Om man tar bort ett av högskåpen så finns det utrymme för ett enklare köksbord vid fönstret om så önskas. Vita skåp med gråmålade luckor & lådor med ett matchande grått kakel ovanför diskbänken samt bänkskivor av trä. Vita väggar och en modern ekparkett. Köket nås även från matsalen.

Lite längre in i hallen, mittemot klädavhängningen, ligger ett nyrenoverat (2022) badrum, utrustat med en duschhörna, wc och handfat. Ett ljusgrått klinkergolv och ett vitt kakel på väggarna. Både golvvärme och en handdukstork för extra komfort.

En utanpåliggande skjutdörr leder oss in från hallen till matsal och vardagsrum, som är i en öppen planlösning. Det första man slås är det fantastiska ljuset som kommer från de många fönstren som vetter ut mot atriumgården. Till höger är matsalsdelen som med enkelhet rymmer ett rejält matsalsbord för 10-12 personer, är man fler vid fest går det att duka långbord vidare in i vardagsrummet. I denna sektion finns en av tre utgångar till atriumgården. Ljusa toner på väggarna och den fina, ursprungliga ekparketten med en tidstypisk läggning.

Vardagsrummet går i vinkel och har fönster ut mot atriumgården åt två håll. De stora, härliga ytorna ger en god flexibilitet avseende möblering osv. Samma fina ekparkett som i matsalen och även här ljusa väggar med en fondvägg bestående av gult murtegel som skänker extra karaktär till rummet.

I direkt anslutning, via ett större valv, till vardagsrummet ligger biblioteket. En perfekt plats för avkoppling och kontemplation. Ljusa väggar och en modern ekparkett.

Förbi biblioteket väntar en passage in till den tillbyggda delen. I denna passage finns ett större förråd. Korkoplastplattor på golvet och väggarna målade i en vit nyans.

Ett stort allrum med en fungerande öppen spis, generöst ljusinsläpp med fönster dels in mot atriumgården men även på motstående sida ut mot den stora fina ängen som finns på baksidan av huset. En dörr in till atriumgården och här finns även en separat entré som leder ut till ängen. En strukturtapet och ett trägolv med breda plank.

Innanför allrummet finner vi ett sovrum som även det har fönster åt två håll. Här finns en platsbyggd garderob för diverse förvaring. Samma fina trägolv som i allrummet och ljusa, subtilt mönstrade tapeter.

Tillbaka till matsalen, härifrån nås in till en sovavdelning med tre sovrum, en stor klädkammare och ett badrum, samtliga dessa rum förbinds av en inre hall. I denna hall finns ett linneskåp. Ekparkett och en klarblå tapet.

Det första av tre sovrum i denna sektion har utgång till atriumgården samt två inbyggda garderober. Tapeter i blått och vitt utförande och en modern ekparkett på golvet.

Nästa sovrum har fönster ut mot gatan och vetter mot nordväst. Här finns tre inbyggda garderober för kläder m.m. En modern ekparkett och väggarna är strukna i en bruten vit nyans.

Det tredje sovrummet har också det fönster i nordvästläge, här finns en platsbyggd garderob.

Även här ljusa väggar och en modern ekparkett.

Mellan två av sovrummen finner vi badrummet, som är av ett äldre datum och utrustat med badkar och handfat i ett ljusblått utförande. Dessutom wc och en handdukstork. Ett vitt klinkergolv och kaklat upp till ca ¾ av väggarna med ett blått kakel.

Trädgård:

Atriumgården nås alltså från tre olika ställen i huset; matsalen, allrummet och ett av sovrummen. Här kan man, helt insynsskyddad, följa solen från morgon till sen eftermiddag/kväll. Här finns en enklare bod för gräsklippare, verktyg m.m.

På framsidan intill carporten finns också en trädgård med bl.a. planteringar och ett äppleträd.

Även på baksidan finns det en liten trädgårdsyta ut mot den stora och lekvänliga ängen.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.