Mobilbild

Riddaregatan 19B

Bagaregården | 1925

Renoveringsobjekten är sällsynta i Bagaregården, så missa inte chansen att ge den här charmiga ettan den kärlek den önskar sig för att bli sitt bästa jag. Mängder av bevarade originaldetaljer borgar för att bostaden har alla förutsättningar att bli en riktig pärla efter renovering. Om potentialen inte är uppenbar kan du ta del av den längre objektsbeskrivningen för att får mäklarens tips och rekommendationer kring hur den här lägenheten kan återfå sin glans.

Högsta bud: 1 550 000 kr

Budhistorik

Bud
Budgivare
Datum
1 550 000 kr
Budgivare 1
29/09 12:47
1 500 000 kr
Budgivare 1
27/09 14:36
 • Pris: 1 650 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 1 rum och kök
 • Boarea: 37 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Bagaregården
 • Månadsavgift: 2 247 kr inkl. värme, VA. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer med 165 kr/mån.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 102 858 kr
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1925
 • Våning: 2 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 9 / LM 1101
 • Andel i föreningen: 4,93%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Från- och tilluft med återvinning

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@staging.alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Den här ettan om 37 kvadrat disponeras på klassiskt vis med ett lättmöblerat rum, och ett luftigt kök med plats för en ordentlig matplats. Det finns fina exempel på när ettor av det här stuket har byggts om till en mindre tvåa, ta gärna del av den alternativa planlösningen för att få inspiration. Köket i lägenheten gjordes iordning för ett år sedan sedan, med ny skåpsinredning, bänkskiva, blandare, och diskho, men i övrigt är lägenheten förhållandevis orörd. Den uppenbara fördelen är att originaldetaljer i form av vackra snickerier finns bevarade, och utgör en perfekt bas att utgå ifrån när vi nu tillsammans visualiserar den här lägenhetens framtida utförande.

Nedan följer några förslag, tänkta att ge lite inspiration kring hur man kan förvandla detta till en kanonlägenhet:

Golv - De så hett eftertraktade brädgolven är redan framtagna, och det får de gärna fortsätta vara. Få saker är så trevligt som att gå barfota över ett mjukt trägolv! Slipa dem, och såpskura för det allra härligaste resultatet om du orkar. Det kräver lite skrubbande nämligen men det är nästan värt det enkom för mandeldoften från Gysinges linoljesåpa. Den som är för trött i armarna för att skura kan få ett liknande och mycket fint resultat genom att luta golvet och därefter behandla det med en lätt vitpigmenterad olja.

Väggar - I köket låter vi gärna originalpanelen sitta kvar. I rummet bredspacklas väggarna för ett slätt och fint resultat. När underarbetet gjorts är det dags för färgsättningen. Om det känns klurigt att få ihop färgschemat för lägenheten har vi på Alvhem en expert på området, som kan guida dig genom färgkodsdjungeln. Ett tips är att gärna välja nyanser som bryter av mot snickerierna så att dessa får framträda, det blir oväntat effektfullt.

Lister och foder - Tacksamt nog är de ursprungliga snickerierna kvar, och ger en fin inramning till bostaden. Allt som krävs är att fräscha till dem med lite ny färg.

Köket

Köksstommar och luckor är i fräscht skick efter att ha renoverats för ett år sedan. Önskar du omdisponera köket kan dessa återanvändas. Naturlig plats finns för att utrusta köket med diskmaskin, och förslagsvis även en större kyl/frys. Den nuvarande står i det tidigare kallskafferiet, och den som önskar återställa det kan istället låta kyl/frys ta plats bredvid skåpen. I den alternativa planlösningen visas exempel på hur man kan dela av köket för att skapa ett separat sovrum. Det är en lösning som både brukar bli väldigt trevlig, och även tenderar att vara en god investering.

Badrum

Vad som sker med badrummet får vi låta styras av renoveringsbudgeten. Visst hade det varit tjusigt med ett helkaklat badrum med rutigt golv, fasat kakel i halvförband, och en glasdörr in till duschhörnan? Men även med en mindre plånbok kan vi åstadkomma ett kraftigt förbättrat intryck med hjälp av våtrumsfärg till väggarna (det finns även färg som går att måla på våtrumsmattan, om du inte älskar klarblått), att måla till rören, byta kaklet över handfatet, och förbättra förvaringen genom att sätta in en kommod och ett spegelskåp.

Förvaring

Flera inbyggda garderober finns i lägenheten, men det finns även gott om plats för att sätta in flera. För en platsbyggd känsla, köp färdiga stommar från Ikea, och bygg sedan in dem med täcksidor och likadana lister. Avsluta med att måla in dem i samma nyans som väggfärgen.

Övrigt

Lägenheten står tom i väntan på sin nya ägare, och snabbt tillträde kan ske.

Bostadsrättsinnehavaren nyttjar ett källarförråd.

Område

Området kring Redbergsplatsen

Redbergsplatsen är idag en av Göteborgs knutpunkter och binder ihop Bagaregården, Lunden och Olskroken. Under de senaste åren har området blommat upp med nya restauranger som gör att området lever även kvällstid.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.