Richerts väg 32

Lerum - | 1966 | Arkitekt - okänd

KOMMANDE FÖRSÄLJNING - prel. säljstart aug-sep -24. Välkomna till en spännande fusion mellan klassisk 60-talsstil och modern inredning/design i nordisk tappning. Ett hus i toppskick efter en mycket omfattande renovering utförd 2021-22. Layouten är tilltalande med stora, öppna sociala ytor men samtidigt möjlighet till många sovrum för den stora familjen. En fullutrustad lägenhet, nu separerad från övriga huset men går att återställa, i bottenplan ger möjlighet till uthyrning och stärkt boende-ekonomi. Går även att nyttja som utslussningsenhet för en tonåring eller kanske som ett generationsboende om det behovet finns. Stor tomt med möjlighet till både lek och umgänge. Här finns plats att parkera minst 4 bilar på garageuppfarten men möjlighet att anlägga fler platser om behov finns. Välkomna att läsa vidare om det underbara huset på Richerts väg 32!

 • Antal rum: 10 varav 6-7 sovrum
 • Boarea: 182 kvm
 • Biarea: 80 kvm
 • Areakälla: Taxeringsinformation
 • Objekttyp: 1-familjs friliggande villa
 • Tomtarea: 907 kvm
 • Ventilation: Mekanisk (frånluft)
 • TV & bredband: Förberett för fiber
 • Byggnadstyp: 1-plansvilla med suterräng-/källarplan
 • Byggår: 1966
 • Driftkostnader: 42 200 kr/år, varav, försäkring 7 200 kr/år, elektricitet 21 000 kr/år, vatten och avlopp 14 000 kr/år. Personer i hushållet 5. I posten VA ingår även Renhållning. I posten El ingår även uppvärmning.

Grundfakta

Adress: Richerts väg 32

Fastighetsbeteckning: Hallsås 34:1

Area: 182 kvm

Upplåtelseform: Friköpt

Typ: 1-familjs friliggande villa

Interiör

Rum: 10 varav 6-7 sovrum

Boarea: 182 kvm

Biarea: 80 kvm

Källa för area: Taxeringsinformation

Tomt

Tomtarea: 907 kvm

Summa pantbrev: 3 100 000 kr

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1963-11-01)

Energideklaration

Energideklaration: Utförd. 2021-05-23

Energiförbrukning: 113 kWh/kvm/år

Energiklass: D

Driftkostnader: 42 200 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: 1-plansvilla med suterräng-/källarplan

Byggår: 1966

Fönster: 3-glas isoler

Tak: Betongpannor

Fasad: Tegel (trä)

Bjälklag: Trä

Uppvärmning: Bergvärme

Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt

Stomme: Trä

Vatten/Avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Mekanisk (frånluft)

Driftkostnad fördelas enligt följande: 42 200 kr/år, varav, försäkring 7 200 kr/år, elektricitet 21 000 kr/år, vatten och avlopp 14 000 kr/år. Personer i hushållet 5. I posten VA ingår även Renhållning. I posten El ingår även uppvärmning.

Renoveringar: Se besiktningsprotokoll

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Magnus Josefsson

Fastighetsmäklare villor

0766-44 55 38 | magnus@staging.alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Entréplan

En väderskyddad passage mellan hus och garage leder fram till entrén. Väl innanför ytterdörren väntar en rymlig hall med gott om plats för både ytterkläder och skor m.m. Ifrån hallen finns även en utgång till trädgården. Ljusa väggar i vitt och grått som matchas väl av de ljusgrå klinkerplattorna i storformat med vattenburen golvvärme, som för övrigt är genomgående i hela huset även nere i lägenheten.

Från hallen nås ett par trappsteg ner ett sovrum som även är perfekt som gästrum, hobbyrum e.d. Här ryms säng, skrivbord samt diverse övrigt möblemang. Väggarna strukna med en svalt blå ton och golvet pryds av en vitpigmenterad fiskbensparkett från Bjelin.

Intill detta sovrum hittar vi den fräscha tvättstugan, utrustad med tvättmaskin, torktumlare, tvättbänk med vask och ett förvaringsskåp. Samma fina klinker som i hallen, även här med vattenburen värme, och vitmålade väggar.

Från hallen nås även in till det magnifika köket som erbjuder generöst med både förvaring och arbetsytor och den maskinella utrustningen lämnar verkligen inget i övrigt att önska, här finns t.ex. både vinkyl och kaffemaskin. Vid den storstilade köksön, med samma finna bänkskiva i exklusiv kompositsten som i övriga köket, finns minst tre sittplatser. Ifrån finns även utgång till altan/trädgård. En dekorativ vägg bestående av rött tegel, övriga väggar är målade i en vit nyans. Vitpigmenterad fiskbensparkett med vattenburen golvvärme.

I direkt anslutning till köket ligger matplatsen där det ryms ett matbord för 6-8 personer utan problem. Ifrån matsalsfönstret har man en mycket trivsam och vidsträckt utsikt över nejden. Som en förlängning av matplatsen återfinns vardagsrummet som kan möbleras med en rejäl soffa med tillhörande soffbord. TV-n placeras med fördel intill den öppna spisen, antingen på en TV-bänk eller på väggen. Även i denna del finner vi en utgång till altanen. I både matsal och vardagsrum är väggarna målade i subtilt grå ton och även här samma fiskbensmönstrade parkett med golvvärme som i övriga delar av huset.

I utrymmet mellan kök/matsal och avdelningen med sovrum och bad återfinns trappan som leder ner till suterrängplan, denna trappa ramas in av ett specialbeställt smidesräcke i tidstypisk 60-talsstil.

I en lång korridor återfinns tre sovrum, ett badrum samt en separat toalett.

Två barnsovrum i snarlik storlek och ett lite större sovrum lämpligt som föräldrasovrum, där det finns ett antal garderober för diverse förvaring. Samtliga rum har den vitpigmenterade fiskbensparketten med vattenburen golvvärme. Rosa och greige väggar i barnrummen och i det största rummet en behagligt grön nyans.

I det lyxigt stora badrummet hittar vi både dubbla duschar och en dubbel handfatskommod, dessutom finns här en wc. Helkaklat med en grå mönstrad klinker på golv och delvis på väggarna, resterande väggar har ett vitt kakel. Givetvis både golvvärme och handdukstork?? för extra komfort.

Intill badrummet ligger en separat toalett med wc, handfatskommod och en spegel. Samma fina klinkergolv som i badrummet, även på en av väggarna. Resterande väggar är strukna med en vit våtrumsfärg.

Suterräng-/källarplan

Detta plan nås delvis inifrån, via trappan från kök/matsal, och härifrån nås ett rymligt och ljust nedre allrum med en fungerande öppen spis. Ett perfekt rum för lek och umgänge för barn i alla åldrar men kanske även för de vuxna som vill smyga undan lite och mysa framför brasan. Även här vitpigmenterad parkett (vattenburen golvvärme) i fiskbensmönster och genomgående ljusa toner på väggarna.

Innanför det nedre allrummet återfinns ett par rejäla förrådsutrymmen varav i det ena står bergvärmepumpen.

I resterande del av detta plan finns en fullutrustad och mycket fräsch lägenhet med egen ingång på huset nordostgavel. Passagen in till övriga delar har satts igen men kan med enkla medel öppnas upp för den som vill integrera denna del och nyttja för eget bruk.

En rymlig entréhall med gott om möjlighet till förvaring av kläder, skor m.m. Ett ljusgrått klinkergolv, med vattenburen golvvärme även här och som i resten av lägenheten. Väggarna är både i hallen samt i övriga delar av lägenheten målade i vitt.

Ifrån hallen ett av lägenhetens två sovrum samt det helkaklade badrummet som är utrustat med en separat duschhörna, en handfatskommod med tillhörande spegelskåp, en kombimaskin (tvätt/tork), ett vägghängt skåp samt en wc. Ett klinker i mellangrått pryder golvet och vitt kakel i liggande format på väggarna.

Ifrån hallen nås även in till vardagsrum och kök/matplats med öppen planlösning.

Köket är fullutrustat med bl.a. kyl & frys, diskmaskin, häll, ugn m.m. Bra med både arbetsytor och möjlighet till förvaring. Matplatsen invid fönstret rymmer ett matbord för 4-6 personer utan problem och i vardagsrumsdelen finns plats för soffa med tillhörande soffbord samt en stor TV-möbel/bokhylla.

Innanför vardagsrummet ligger lägenhetens andra sovrum, här ryms förutom säng även en stor fåtölj eller kanske en byrå e.d. om man hellre vill ha det.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.