Räntmästaregatan 26F

Lunden | 1944

Perfekt planerad tvåa med underbar balkong. Hela bostaden är i fint skick, och är renoverad med smakfulla val som ger en skandinaviskt sval känsla till hemmet. Fina detaljer såsom trägolv, gjutjärnsradiatorer, och fönsterbänkar i sten ger en charmig inramning. Lugnt och tryggt område med närhet till det mesta, och goda kommunikationer. Välskött förening vars hus har renoverats till absolut toppskick, och många faciliteter för medlemmarna att nyttja såsom övernattningslägenhet, bastu/relax, snickerirum, och parkeringsplatser att hyra. För den som önskar finns möjlighet till snabbt tillträde. Varmt välkommen på visning!

 • Pris: 2 800 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 51 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Lunden
 • Månadsavgift: 3 562 kr inkl. värme, VA, kabel-tv. Obligatoriskt tillägg för fiber, 216 kr/månad för 1000/1000 Mbit/s, samt balkongtillägg om 50 kr/mån tillkommer.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 392 017 kr
 • Byggnadstyp: Funkis
 • Byggår: 1944
 • Våning: 3 av 4
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 460
 • Andel i föreningen: 0,99167%
 • Andel av årsavgift: 1,06391%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Ja. Föreningen hyr ut 52 parkeringsplatser till en kostnad av 300 kr/mån. Separat kösystem till dessa.
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Fastighetsbeteckning: Lunden 39:2

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@staging.alvhem.com

Byggnadsstilen

Funkis, 1930-tal

Få arkitektoniska stilar har fått ett sådant genomslag som funktionalismen. Även om flera inriktningar återspeglades inom konsten och…

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

På Lundens höjder, omgärdade av lummig grönska, ligger de välskötta husen som ägs av Brf Solgården. Föreningens tre hus är uppförda vid mitten av 1940-talet, och har tydliga karaktärsdrag av funktionalismen. Läget är lugnt och helt ostört, samtidigt som det är nära till Göteborgs mest centrala delar. Det är ett trivsamt närområde, och strax nedanför höjden ligger Danska vägen som kantas av caféer och restauranger. Närmsta hållplats är Hogenskildsgatan, som trafikeras frekvent av buss 60, och Redbergsplatsen med sina många buss- och spårvagnslinjer ligger en kort promenad bort.

Brf Solgården är en ordningssam förening vars hus renoverats till absolut toppskick under senare år. Det finns gott om faciliteter för medlemmarna att nyttja, såsom övernattningslägenhet, bastu med relaxavdelning, snickerirum, parkeringar att hyra, och en trevlig uteplats med grill. Ekonomin är god, och avgifterna har sänkts vid upprepade tillfällen.

På tredje våningen ligger den här hemtrevliga tvåan. Här är det lätt att bo och trivas. Varenda kvadratmeter finns på exakt rätt plats, och lägenheten är perfekt för såväl singel som par. Därtill är hela lägenheten i gott skick, så här behöver inga åtgärder vidtas innan man flyttar in. Tack vare stora fönster i två väderstreck upplevs lägenheten luftig och ljus, och den höga takhöjden som finns genomgående i lägenheten förstärker det intrycket. Massiva trägolv från Dalafloda är ljusvliga att gå barfota på, och färgsättningen är sval, behaglig, och lätt att inreda mot. Pricken över i:et är den stora balkongen, som nås genom helglasade dubbeldörrar från köket. En underbar förlängning av bostaden under sommarhalvåret!

Hall

Hallen finns centralt placerad i bostaden, och härifrån nås alla rum. Här finns bra plats för avhängning, och ytterligare förvaring i två inbyggda garderober. Här är väggarna vita, och det ljusa trägolv som möter oss här följer sedan vidare in i sovrum och vardagsrum, vilket skapar ett lugnt och tilltalande intryck.

Kök

Rymligt kök där hemmakockarna ges gott om yta för att skapa kulinariska mästerverk. Köket är i ett fräscht och fint skick med luckor i nyansen Pale Linden, och en bänkskiva i massiv ek. I köket finns en självklar plats för ett matbord för fyra personer. Vid större middagar dukar man med fördel upp i vardagsrummet istället, där plats finns för ett riktigt stort bord. Praktiskt klinkergolv, och vita väggar. Från köket nås balkongen, och de helglasade dubbeldörrarna suddar ut gränsen mellan inom- och utomhus. Så oerhört trevligt att laga mat med dörrarna öppna och låta solljus och fågelkvitter komma in.

Balkong

Underbar, stor balkong i lummigt gårdsläge som blir den självklara platsen att spendera varma dagar på. Tack vare den väl tilltagna ytan finns här plats för bord, soffa, och krukor för blomsterprakt. Balkongen är soldränkt fram till tidig eftermiddag ungefär, så frukostarna och luncherna här lär bli många.

Vardagsrum

Vardagsrummet har en fördelaktig form som gör att det går utmärkt att möblera med både en ordentlig soffa och ett stort matbord. Ett rejält fönster fyller rummet med ljus, och trädet utanför ger en lummig fond. Massivt trägolv, och väggar målade i Jotuns "Morgondis", behaglig ljusgrå nyans.

Sovrum

Detta får sägas vara ett sovrum av helt perfekt storlek. Det rymmer utan problem en fullstor dubbelsäng, och det blir ändå gott om luft kvar runt sängen. Dubbelgarderoben löser förvaringsfrågan, och precis utanför sovrummet finns två klädkammare. Trägolv, och väggar i nyansen "Pilasterblå" från Jotun.

Badrum

Badrummet renoverades i föreningens regi i samband med stambytet 2002, och känns fräscht och välhållet. Duschhörna, vägghängd WC, handfat, och förvaring i spegelskåp samt högskåp. Fönstret släpper in dagsljuset, vilket är trevligt.

Övrigt

Bostadsrättsinnehavaren nyttjar ett rymligt källarförråd.

Tillträde

Enligt överenskommelse. Snabbt tillträde är möjligt om så önskas.

Område

Örgryte med omnejd

Örgryte med omnejd består till största delen av flerfamiljshus, radhus och villor uppförda mellan 1920 och 1950. Sankt Sigfridsgatan kantas av vackra trähus i 20-talsklassicism, ett resultat av stadsarkitekt Albert Lilienberg.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.