Övre Djupedalsgatan 9B

Linnéstaden | 1904 | Arkitekt Gustaf Elliot

Oerhört charmigt sekelskifteshem, lugnt beläget på toppen av återvändsgatan och med tillgång till den privata parken Kråkängen. Underbar öppen planlösning och välutnyttjade kvadratmeter. Många fint bevarade sekelskiftesdetaljer så som brädgolv, stuckaturer, takrosetter och fungerande kakelugn. Stabil och välskött förening. Ej hiss.

Högsta bud: 5 850 000 kr

Budhistorik

Bud
Budgivare
Datum
5 850 000 kr
Budgivare 1
28/06 12:16
 • Pris: 5 950 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 77 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 021054
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 4 024 kr inkl värme och VA. Tillägg för balkong 87,50 kr, kabel-tv 60 kr samt bredband 183 kr tillkommer.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 305 298 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1904
 • Våning: 2 av 4
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 10
 • Andel i föreningen: 2,56917%
 • Andel av årsavgift: 2,3884%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk
 • Fastighetsbeteckning: Olivedal 3:26

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Anna-Kajsa Nylander

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0703-95 95 26 | anna-kajsa@staging.alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Med lugnt läge på återvändsgatan ligger Brf Kråkängen. Den rogivande stämningen följer oss in i detta hem som erbjuder det mesta som kan önskas av en sekelskiftestrea. Alvhem Mäkleri har nöjet att presentera denna härliga, kvadratsmarta lägenhet, belägen på våning två. Genomgående planlösning med ljusinsläpp och utsikt i två väderstreck, Fungerande kakelugn och två bra sovrum samt goda förvaringsmöjligheter med hela två vindsförråd. Fina originaldetaljer från förra seklet finns bevarade i form av generös takhöjd, stuckaturer, takrosetter och vackra brädgolv. Ljuset från fönstren i söder flödar in och gör att lägenheten känns större än vad den är. Hela lägenheten andas en charm. Att lägenheten är belägen i en äldre förening med stabil ekonomi och trevliga grannar är också en stor fördel. När man bor i Brf Kråkängen har man dessutom tillgång till en privat park. Parken bär namnet Kråkängen och med dess vackra grönska är detta en oas mitt i Linnés stadspuls. Det är endast de som bor i intilliggande hus som har tillgång till parken och det är många göteborgare som inte vet om att den finns. Det är en fascinerande känsla att kunna växla mellan stadsliv och avkoppling bara genom att stänga den massiva porten bakom sig.

Hall

När porten går igen bakom ryggen tystnar storstadssorlet och man slås av hur oerhört välskött och mysigt allt är. Om sommaren står planteringarna i full blom och det finns en mängd utemöbler att nyttja. Efter att ha passerat trapphuset i originalutförande och öppnat ytterdörren välkomnar en ljus och luftig hall med gott om svängrum. Hallen blir lite av lägenhetens nav då man når lägenhetens samtliga rum genom de fyra separata öppningarna. Båda sidor erbjuder plats för avhängning, möbler eller garderober. Välkommen!

Sovrum

Direkt in till höger i hallen ligger ett av lägenhetens två sovrum. Charmigt och oregelbundet till formen erbjuds här plats för en dubbelsäng, fåtölj, byrå och en arbetsplats. Den rundade väggen mot trapphuset skänker karaktär. Rummet pryds av en tapet som bryter snyggt mot det mörkbetsade brädgolvet. Här fanns tidigare en öppning mot vardagsrummet, som nu fungerar som platsbyggd bokhylla. För den som vill kan man alltså få en ingång till till detta sovrum.

Sovrum

Bakom en massiv profilerad spegeldörr når man det andra rummet, som även det gott och väl rymmer en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Garderoben längs ena väggen erbjuder bra förvaring. Via pardörrar når du hemmets sköna balkong med gårdsläge och en stunds morgonsol.

Balkong

Ovanligt stor balkong som är enormt användbar. Här ryms utan problem möbler och planteringar. Balkongen gör att gränsen mellan ute och inne minimeras och denna innergården bjuder på en kontinental känsla. Det svarta smidesräcket ger balkongen och utsikten en fin inramning. Njut av detta extra uterum, tystnaden och fåglarnas kvitter.

Kök

Med ljuset och rymden blir köket till den självklara samlingsplatsen. Köket ligger i fil med vardagsrummet och en stor öppning har tagits upp i väggen mellan de båda rummen, vilket ger en social planlösning med möjlighet att duka till långbord. Själva köket är mycket fint med platsbyggd känsla och stil som flörtar med byggåret. Funktionellt och välutrustat med hel kyl och frys samt en diskmaskin. Övriga vitvaror består av induktionshäll, fläkt och ugn. Rummet ramas in av stuckaturen. Två höga fönster åt söderljuset och lugnt läge mot återvändsgatan nedanför.

Vardagsrum

Vägg i vägg med köket ligger vardagsrummet. Här finns plats för både soffgrupp, bokhylla och ett par fåtöljer. Ena hörnet pryds av en vacker och fungerande kakelugn. Kakelugnen är ett smycke i sig och en stämningshöjare under Göteborgs regniga och kalla dagar. Två höga fönster i söder släpper in rikligt med ljus och när man tittar ut mot Övre Djupedalsgatan inser man hur skönt det är att bo på en kort återvändsgata. Tystnaden är slående och insynen i princip obefintlig. Fönstren ger tillsammans med den bevarade stuckaturen en genuin känsla och man ser att huset är varsamt restaurerat med stor respekt och kunskap. Nyslipade plankgolv och underbar tapet.

Badrum

Helkaklat badrum med klinkers på golvet. Mycket smakfullt och välgjort. Här finns dusch, tvättställ, golvvärme, handdukstork och wc.

Gästlägenhet

Föreningen har en mycket fin gästlägenhet som får nyttjas av de boende. Intill gästlägenheten ligger den uppskattade bastun.

Kråkängsparken

En trappa ner från den gemensamma innergården nås Kråkängsparken. En privat park som anlades för hundra år sedan. Till för rekreation för de boende i de hus som omger den. Här finns flera uteplatser, gungor och sandlåda.

Tvättstuga

Föreningen har två bra tvättstugor.

Barnvagnsförråd

Nås från gården.

Cykelförråd

Nås från gården.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.