Nordhemsgatan 74B

Linnéstaden | 1905

Sekelskiftesdröm med högt läge där ljuset flödar in från stora södervända fönster. Balkong med solchanser i stora delar av dagen. Högt till tak, stuckatur, brädgolv, runtgående planlösning och en vacker vit kakelugn (ej i bruk). Sovrum mot den tysta innergården. Stor brf med välskött fastighet från 1905. Ej hiss.

 • Pris: 3 950 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 58 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 4 289 kr inkl värme, VA, kabel-tv
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 406 854 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1905
 • Våning: 3 av 5
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 7414
 • Andel i föreningen: 2,12426%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Olivedal 13:12 och Olivedal 13:13

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden samt villor

0766-44 66 15 | sara@staging.alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Sugen på en sekelskiftestvåa med stor söderbalkong, kök och vardagsrum i fil, brädgolv och en vacker vit kakelugn? Lägenheten ligger ett par steg upp i backen och den närmaste omgivningen består av hus byggda alldeles i början av 1900-talet. Nordhemsgatan har på senare år seglat upp som en av de allra mest populära gatorna i Linnéstaden. Anledningarna till detta är flera, men här är några:

* Här står sekelskifteshusen i långa led från hamnen ända upp till Slottsskogen.

* Gatans supercentrala - men ändå så lugna - läge ett snäpp in från Linnégatan.

* Närservicen är bra. Man behöver inte gå långt för att hitta fik, systembolag, Hemköp, bagerier, nöjen, krogar, spårvagnar och sånt som gör livet lite enklare.

Brf Nordhemsgatan 72-74 är en av de större i Linnéstaden med sina 42 lägenheter. Under 2022 ombildades en av föreningens hyresrätter till bostadsrätt, vilket inbringade 4,3 mkr till kassan. Denna försäljning syns inte i den bifogade årsredovisningen, ny årsredovisning kommer längre fram i vår och där framgår att kassan uppgå till cirka 9 mkr. Den kommande reliningen av vatten- och avloppsstammar med start i november är således gott och väl finansierad.

Hall

Välkommen upp till ljuset på våning 3. Vi öppnar dörren och möts av klinker som övergår i brädgolv. Det här börjar bra! Häng av dig jackan och följ med vidare in i lägenheten.

Sovrum

Ljust målade väggar och brädgolv. Ett stort fönster med överljus vetter ut mot gården. I sovrummet finns en dubbelgarderob och plats för ytterligare förvaringsmöbel. Sovrummets läge in mot gården är alldeles tyst, inte ett ljud från staden därutanför. Här ryms en rejäl dubbelsäng med sängbord.

Badrum

Badrum renoverat ca 2008 i klassiskt grått och vitt. Här vinns duschhörna, wc-stol och handfat med kommod.

Kök

Ett socialt kök där tidigare ägare öppnat upp ut mot hallen och på så sätt skapat en "bardel" där man gärna hänger. Inrett med vita släta skåpsluckor med rostfria handtag, svart mosaikkakel och arbetsbänk i betsad ek. Integrerad diskmaskin, kombinerad kyl/frys, varmluftsugn och häll. Matplatsen vid fönstret är perfekt för 4 personer. Blir ni fler rekommenderas vardagsrummet där ni kan bjuda alla vännerna på fest runt det större bordet.

Vardagsrum

En vit dröm, väl utnyttjat med plats för både soffgrupp och matsalsdel. Vardagsrummet ligger i fil med köket, men nås även från hallen, vilket gör lägenheten runtgående. En vacker vit kakelugn finns bevarad men ej i bruk och tillsammans med bred stuckatur och takrosett skapas en tidstypisk känsla. Vi sparar det bästa till sist, för nu är det dags att gå ut på balkongen.

Balkong

Svart smidesräcke ramar in extrarummet som ligger i spikrakt söderläge med sol från tidig morgon till 17-tiden under försommaren och så länge som till 19-tiden under högsommaren. Trätrall på golvet och en given samlingsplats nu när balkongsäsongen börjar på allvar. Välkommen, du kommer att gilla detta!

Övrigt

Föreningen har två nyrenoverade innergårdar med flertalet utemöbler, grönska och grillmöjligheter. På innergården finns soprum och cykelställ. Det medföljer ett källarförråd till lägenheten om cirka 3-4 kvadratmeter. Föreningen har två tvättstugor, en på varje innergård. 74:ans tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Det finns också ett cykel- och barnvagnsförråd i föreningen. Kabel-tv och bredband finns att tillgå via Comhem.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.