Mobilbild

Nordhemsgatan 65A

1904-1907

Charmig och ytterst väldisponerad sekelskiftestrea om ca 70 kvm som måste upplevas på plats. Mycket fint badrum och kök. Genomgående brädgolv, högt i tak och fina listverk samt två kakelugnar, varav en är i bruk. Stor västerbalkong in mot gården. Välskött bostadsrättsförening med en fastighet i mycket bra skick.

 • Pris: 5 800 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 70 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 021054
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 4 028 kr Inkl värme och va. Obligatoriskt tillägg för bredband, tv och telefoni 305 kr, och 149 kr obligatoriskt tillägg för balkong.
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1904-1907
 • Våning: 2 av 5, 1,5 trappor upp
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 396-1-6503
 • Andel i föreningen: 3,03%
 • Andel av årsavgift: 3,03%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Olivedal 7:5

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Anna-Kajsa Nylander

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0703-95 95 26 | anna-kajsa@staging.alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Hm, kan detta verkligen stämma? En trea på 70 kvm? Absolut! Kom hit och upplev, du kommer att bli förvånad! Extremt välplanerad med samma funktioner som du har i en trea som är större. Här erbjuds en oerhört charmig sekelskifteslägenhet belägen på en av de mest eftertraktade adresserna i Göteborg. Genomgångslägenhet med ljusinsläpp från både öster och väster. Originalbrädgolv i nästan hela lägenheten, höga listverk och kakelugnar. Stor västerbalkong mot den välskötta innergården.

Kök och badrum är mycket smakfullt renoverat 2019. Vill du ha ett större kök finns möjligheten att flytta ut det till nuvarande vardagsrum. Den kringgående planlösningen gör att lägenheten känns rymlig och luftig.

Utanför porten finns det mesta! Perfekt placerad i Nordhemsbacken, lagom högt upp i backen för att få lugnet men inte så högt upp så man blir andfådd. Femtio meter ner korsar Nordenskiöldsgatan, här finner du en välsorterad matbutik med en bra delikatessavdelning. Fyra av stans bästa italienska restauranger ligger på samma gata och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste.

Sedan föreningen tog över fastigheten 2008 har många stora renoveringar klarats av och de boende kan numera stoltsera med ett vackert och välmående sekelskifteshus. Väl innanför den tunga röda träporten som tystar sorlet från gatan, välkomnas du av en prydlig innergård i etage. Här finns plats för både cykelförvaring och trivsamma grillkvällar. Ryktet säger dessutom att ett av områdets bästa plommonträd växer här. Samtliga trapphus har genomgått en varsam renovering i tidstypisk stil.

Hall

Hallen som möter dig har en praktisk skjutdörrsgarderob, klinkers på golvet precis innanför dörren och infällda spotlights i taket. Plats för avhängning finns. Härifrån når man alla lägenhetens rum.

Vardagsrum

Mot Nordhemsgatan ligger det luftiga och välbevarade vardagsrummet. Brädgolv, höga listverk och en fungerande kakelugn. Väggarna är målade i en en varmt beigegrå kulör som lyfter fram snickerierna fint.

Sovrum

I fil med vardagsrummet ligger ett av sovrummen och det når man via ett vackert spegeldörrspar. Även här finns det en kakelugn, dock ej i bruk nu men möjligheten finns att göra iordning den. Här får det plats dubbelsäng om man vill ha det som huvudsovrum, fina brädgolv även här.

Kök

In mot gården ligger köket. Renoverat 2019 (Ikea kök). Grå snickerier, induktionshäll, varmluftsugn, integrerad diskmaskin samt kyl/frys och en svart stenkomposit som bänkskiva. Ovanför arbetsbänkarna sitter ett rektangulärt vitt kakel med fasade kanter, i halvt förband. Ett mycket praktiskt och mysigt vinkelkök med matplats för 3-4 personer. Fönster och utgång till balkongen mot det lummiga gården.

Balkong

In mot den välskötta gården ligger balkongen, väderstrecket är nästan rakt väster med sol från lunch fram till kvällen. Balkongen är hela 4,5 m lång med plats för allt man kan önska.

Sovrum

I fil med köket ligger det andra sovrummet som har ett lugnt läge in mot gården. Rundningen från trapphuset ger karaktär åt rummet. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett senare lagt furugolv. När huset byggdes 1904 låg köket här och vid den rundade trapphusväggen låg det gamla kallskafferiet.

Badrum

Från hallen når man badrummet. Det är ovanligt stort för att vara i en sekelskifteslägenhet i den här storleken. Vackert grönkaklade väggar med högkvalitativt kakel, ett keramiksten klinker på golvet med underliggande golvvärme, handfat och wc från Burlington och påkostade blandare och detaljer i mässing. Tvättmaskin.

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Lägenheten är i föreningens uppgifter 68Kvm, vilket avgift och andelstal bygger på. Medans den är uppmätt till 70kvm, intyg finns.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.