Majorsgatan 1 / Kastellgatan 9

Linnéstaden | 1904-06

Något så ovanligt som en välplanerad familjevåning med alla tidstypiska sekelskiftesattribut på högsta ordinarie våningsplan där hissen öppnar upp rakt in i hallen. Tre utmärkta sovrum, smakfullt renoverat kök (2018) och badrum (2022), gästtoalett med tvättpelare och snart en alldeles egen västerbalkong på plats i lugnt gårdsläge.

 • Antal rum: 4 rum och kök
 • Boarea: 120 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 6 774 kr inkl värme, VA, kabel-tv. Obligatoriskt tillägg om 231 kr för bredband tillkommer.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 1 013 764 kr (Baserat på årsredovisningen för 2023)
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1904-06
 • Våning: 4 av 5, 2 trappor upp
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 241 / 1401
 • Andel i föreningen: 6,7%
 • Andel av årsavgift: 6,7%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Göteborg Kommendantsängen 3:6

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden, Lorensberg och Nedre Johanneberg

0766-44 66 15 | sara@staging.alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Vår lägenhet ligger på våning fyra (högsta ordinarie våningsplan under vinden) och hissen tar oss bekvämt hela vägen upp och rakt in i lägenheten - ganska unikt i en fastighet från 1904. Lägenhetens ca 120 kvm är fördelade på ett härligt stort sällskapskök med utrymme för hela familjen att samlas kring bordet, intill det ett charmigt badrum med badkar och fint naturligt ljusinsläpp tack vare ett stort fönster åt gården, inte mindre än tre utmärkta sovrum - samtliga med utrymme för dubbelsäng, vardagsrum med bevarad kakelugn (ej i bruk) och fantastisk vy ut över kvarteret, en gästtoalett med tvättpelare och lagom till julafton har tomten lovat (och nuvarande ägare betalat för) en alldeles egen balkong med utgång från sovrummet in mot gården i västerläge. Den som flyttar in i brf Vaktpostens vackra sekelskifteshus, beläget mitt i Göteborgs kanske mest attraktiva stadsdel, har verkligen något att se fram emot.

Hall

Vaktpostens entré består av en rejäl träport från början av 1900-talet. Schack-rutigt klinker i original på golvet och tidsenliga färger på väggarna. Vi trycker på fyran i den fint renoverade hissen och blir glatt överraskade när vi kliver ut i hallen. En klassisk tapet från William Morris, i kombination med vitmålad bröstpanel, ger ett hemtrevligt och tidsenligt första intryck som bara förstärks av vyn in mot det platsbyggda köket. Hallen slingrar sig vidare in i lägenheten och öppnar upp till samtliga rum. Här erbjuds bra förvaring, både direkt i entrén och längre in i hallen, samt plats att hänga av sig ytterkläderna.

Kök

Smakfullt renoverat sällskapskök med platsbyggd inredning från 2018. Här ryms ett ordentligt matbord där hela familjen kan samlas. Ett stort fönster släpper in eftermiddagssolen och ger en fin vy ut över gården och kvarteret runt omkring. Ett praktiskt skafferiskåp i ena hörnet ger fantastiska förvaringsmöjligheter i vackert format. Utrustat med induktionshäll, integrerad diskmaskin, varmluftsugn samt dubbla kyl/frys. Rustikt brädgolv, köksinredning samt tre väggar målade i ljusgrått medan den fjärde väggen är målad i en grågrön ton.

Badrum

I anslutning till entréhallen lägger lägenhetens badrum - helrenoverat i tidstypisk stil så sent som 2022. Klassiskt vitt 15/15-kakel i halvförband på väggarna som avslutas med en svart bård, stilsäkert kombinerat med ett inmålat tak i grågrönt. Golvet pryds av schack-rutigt betongklinker i rostrött och benvitt. En platsbyggd kommod med ovansittande spegelskåp ger fin förvaring. Utrustat med vägghängd wc, handdukstork, badkar samt golvvärme.

Vardagsrum

Hallen leder vidare in i det första av de tre rummen som vetter åt Kastellgatan - nämligen vardagsrummet. Nära 3,10 m till tak, en vacker vit kakelugn (ej i bruk), brädgolv, stuckatur, takrosett och fina listverk. Listan av sekelskiftesattributen kan göras lång och dessa framhävs av sobert gråmålade väggar. Två höga fönster ger rikligt med ljusinsläpp och en vy ut över idel vackra fastigheter i det omgivande kvarteret.

Sovrum 1

Det första av de tre sovrummen, vägg i vägg med vardagsrummet (stängt där emellan idag men enkelt att öppna upp för den som så önskar). Stort nog för dubbelsäng eller så som det nyttjas idag - ett kreativt arbetsrum. Vackra massiva spegeldörrar skiljer av mot både hall och det intilliggande sovrummet. Här inne pryds väggarna av bröstpanel och golvet består även här av brädgolv.

Sovrum 2

Det största av de tre sovrummen bjuder dessutom på en rymlig klädkammare. Två höga fönster, vackert välvda upptill, blickar ut mot lugna Kastellgatan. Vilsamt ljusa väggar och laminatgolv.

Sovrum 3 med utgång till blivande balkong

Det sista av de tre sovrummen ligger i knäpptyst gårdsläge och rymmer även det dubbelsäng samt förvaring. Härifrån kommer man nå den blivande balkongen i västligt läge. Här inne är det lite lägre till tak och laminatgolv. Balkongen som blir 3,50 m x 1,50 m kommer nås via dubbla glasade dörrar. Som högst belägna balkong i vridet nordvästligt läge kommer man här kunna njuta av solen långt in på kvällen.

Gästtoalett

I slutet av hallen och i nära anslutning till samtliga sovrum, ligger den lilla gästtoaletten. Fint tapetserad väggar signerade William Morris och schack-rutig våtrumsmatta på golvet. En nätt kommod med handfat, toalett och tvättpelare ryms här inne.

Övrigt

Kabel-tv från Tele2 ingår i avgiften. Bredband om 1000 Mbit erbjuds mot 231 kr/månaden.

I denna lägenhet finns en tvättmaskin och en torktumlare. Det finns också en gemensam tvättstuga i källaren. Den är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och ett torkskåp och bokas via en app i telefonen.

Till lägenheten medföljer ett förråd i källaren.

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet att köpa boendeparkering (M4) eller hyra garageplats i närliggande garage (kösystem).

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.