Lokföraregatan 3

1924 | Arkitekt Gunnar Jonsson

Gedigen friliggande villa som uppfördes 1924 i populära och barnvänliga Kålltorp som är ett lugnt och mysigt område perfekt beläget mellan stad och natur. Friköpt tomt om ca 392 kvm med bl.a. en stor altan i soligt sydvästläge. En praktisk förrådsbod samt en grusad parkering med plats för 3 bilar. Trivsam disposition med en rundgående planlösning och generösa sociala ytor på entrévåningen med bl.a. en härlig matsal i direkt anslutning till det rymliga köket, här finns även utgång till altanen. Ett rymligt vardagsrum i öppen planlösning med matsalen, mellan matsal och vardagsrum står en härlig täljstenskamin. På övervåningen finner vi tre sovrum, ett generöst tilltaget badrum med både hörnbadkar och separat duschhörna, samt ett öppet allrum med trappa upp till vinden. Vindsvåningen är inredd och kan nyttjas som t.ex. sovrum, lekrum, hemmakontor e.d. Den fräscha källaren har en separat entré vilket möjliggör uthyrning helt eller delvis. Här finns gästsovrum, verkstad, rymlig tvättstuga samt diverse förrådsutrymmen Ett flertal bra skolor och förskolor finns i närområdet. Dessutom finns Munkebäckstorget med bl.a. Coop, apotek, bageri/café och frukthandel finns på ett bekvämt promenadavstånd. Krypavstånd till de mysiga och trendiga restaurangerna Oizo och Intill och närmaste spårvagnshållplats (linje 3 & 5) ligger ca 300 m bort. Detta hus är förbesiktigat och säljaren avser att teckna en s k Dolda fel-försäkring. Önskat tillträde är enligt överenskommelse under våren -23.

 • Pris: 10 500 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 8 varav 5 sovrum
 • Boarea: 131 kvm + 55 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 021054
 • Objekttyp: 1-familjs friliggande villa
 • Område: Kålltorp
 • Tomtarea: 391,5 kvm
 • Ventilation: Självdrag
 • Byggnadstyp: 1½-plansvilla med inredd vind och källare
 • Byggår: 1924
 • Driftkostnader: 46 762 kr/år, varav uppvärmning 19 776 kr/år, försäkring 5 906 kr/år, elektricitet 10 680 kr/år, vatten och avlopp 9 400 kr/år, sotningsavgift 1 000 kr/år. Personer i hushållet 4

Grundfakta

Adress: Lokföraregatan 3

Fastighetsbeteckning: Kålltorp 17:4

Area: 131 kvm

Upplåtelseform: Friköpt

Typ: 1-familjs friliggande villa

Pris: 10 500 000 kr (utgångspris)

Interiör

Rum: 8 varav 5 sovrum

Boarea: 131 kvm

Biarea: 55 kvm

Källa för area: Faktisk uppmätn norm SS 021054

Tomt

Tomtarea: 391,5 kvm

Summa pantbrev: 4 500 000 kr

Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan

Energideklaration

Energideklaration: Utförd. 2022-12-01

Energiförbrukning: 79 kWh/kvm/år

Energiklass: C

Driftkostnader: 46 762 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla med inredd vind och källare

Byggår: 1924

Fönster: Kopplade 2-glas

Tak: Tegel

Fasad: Trä

Bjälklag: Trä

Uppvärmning: Fjärrvärme

Utvändigt plåtarbete: Plåtisol

Stomme: Trä

Vatten/Avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Självdrag

Driftkostnad fördelas enligt följande: 46 762 kr/år, varav uppvärmning 19 776 kr/år, försäkring 5 906 kr/år, elektricitet 10 680 kr/år, vatten och avlopp 9 400 kr/år, sotningsavgift 1 000 kr/år. Personer i hushållet 4

Renoveringar: 2013 Takomläggning, ny skorstenshuv och målning plåt 2014 Förråd, byte fasad nederkant samt målning fasad 2015 Anlagt parkering, altantak 2016 Telia öppen fiber indraget 2019 Eldstad installerad + rökkanal renoverad/glidgjuten, nytt parkettgolv entrévåning 2021 Fönsterrenovering

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Magnus Josefsson

Fastighetsmäklare villor

0766-44 55 38 | magnus@staging.alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Entréplan

Entréhall med plats för både skor och ytterkläder, en platsbyggd sittbänk mot ena väggen.

Mörkgrått klinkergolv med golvvärme och vitmålad träpanel.

I den inre hallen finns trappa både till källare och till övervåningen och en fräsch gästtoalett med vitt klinkergolv, vit bröstpanel samt en beige tapet. I hallen ligger samma fina klinkergolv som i entrén på väggarna sitter en vitmålad träpanel.

Köket har gott om både förvaring och arbetsytor. Gediget Marbodalkök i ekutförande med bänkskivor av granit och rostfria vitvaror. I kök, matsal och vardagsrum lades en ny ekparkett in 2019 och väggarna i dessa rum pryds av en vitmålad träpanel.

Matsalen har direkt access till köket och här finns plats för ett rejält matbord. Utgång till den härliga altanen, som delvis är under tak, och vidare till den mysiga trädgården med bl.a. en gräsmatta för lek och umgänge.

Öppen planlösning mellan matsal och vardagsrum och mellan dessa rum står den magnifika täljstenskaminen som installerades 2019.

Övre plan

Vi möts av en möblerbar övre hall/allrum perfekt som läshörna e.d. Här finns trappan som leder upp till den inredda vinden.

Sovrum 1 har fönster åt nordost, plats för både säng och skrivbord. En kombinerad garderob/bokhylla för diverse förvaring. Ekgolv och ljusa väggar.

Sovrum 2 har fönster åt sydväst , även ett litet fönster som skänker extra karaktär. Här ryms säng, skrivbord och även en fåtölj. En dubbelgarderob för kläder och annat. Ekgolv och ljusmålade väggar.

Sovrum 3, även det med fönster åt sydväst, nyttjas som föräldrasovrum och här ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Förvaring i trippelgarderob. Även här ekgolv och ljusa väggar.

Det mycket rymliga badrummet är helkaklat med både kakel och klinker i vitt kvadratiskt utförande. WC och handfat i äldre stil, ett hörnbadkar och en separat duschhörna. En platsbyggd bänk med förvaring längs ena väggen. Golvvärme för extra komfort.

Vindsplan

Den inredda vinden är uppdelad i två sektioner på varsin sida om murstocken, dessa kan användas efter behov som t.ex. sovrum, TV-rum, kontor eller liknande.

Vitmålad panel på både väggar och innertak och en modern ekparkett.

Källare

Den fräscha källaren nås både inifrån och via egen entré även utifrån, detta möjliggör uthyrning och på så sätt en bättre boende-ekonomi.

Ett gästrum, eller sovrum för en tonåring, med egen klädkammare/förråd. Vit träpanel på väggar och ett tåligt laminatgolv.

Tvättstugan har likt övriga delar i källaren ett ljusgrått klinkergolv. Här finns en praktisk tvättbänk med vask. Både tvättmaskin och torktumlare samt gott om utrymme för att hänga kläder på tork.

En rymlig verkstad med en praktisk arbetsbänk.

Dessutom finns det diverse förrådsutrymmen.

Område

Kålltorp

Kålltorp är en lummig och ljus stadsdel som präglas av en familjär och gemytlig stämning. Området består av blandad bebyggelse med såväl villor, radhus, klassiska landshövdingehus, och funkisbyggnader vilket ger området en charmig och ombytlig karaktär.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.