Landerigatan 4B

Bagaregården | 1925 | Arkitekt Karl M Bengtson

Ljuvlig etagetrea (som enkelt och naturligt kan bli en fyra) med både balkong och takterrass i solläge, fungerande vacker kakelugn, framtagna trägolv och fönster med munblåst glas. På övervåningen finns förberett för badrum, gästtoalett eller installation av tvättmaskin och kan enkelt delas av för ytterligare ett sovrum. Köket är platsbyggt, trappan är i stilren design och sovrummet en William Morris-dröm. Läget är lugnt men här bor man samtidigt nära spårvagn - och innergården precis så där vacker som gårdarna är i Bagaregården. Varmt välkommen hem! OBSERVERA: Lägenheten inväntar slutbesked från Stadsbyggnadskontoret och ska efter det registreras om hos förvaltaren (Riksbyggen) med nytt andelstal och avgift. Först efter att det är klart kan lägenheten säljas.

 • Pris: 6 100 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 90 kvm
 • Areakälla: Uppmätning enl norm SS 14141
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Bagaregården
 • Månadsavgift: 5 627 kr inkl värme (nedervåning) och VA. Ett obligatoriskt tillägg på 200kr/mån tillkommer för kabel-TV och bredband.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: (Ej fastställd.)
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1925
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 18
 • Balkong/Uteplats: Ja. Balkong samt takterrass med sol hela dagen.
 • P-plats/parkering: Nej. Boendeparkering.
 • Fönster: 2- och 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag samt mekanisk frånluft

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Christina Arnesdotter

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0731-58 65 55 | christina@staging.alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Lägenheten är resultatet av när en finsnickare/byggare och en estet slår sig samman; här återfinns en öppen och luftig planlösning, profilerade lister och foder i vackra kulörer, smidesarbeten av högsta kvalitet, genomtänkta lösningar som infrästa uttag på bjälkar, diskret belysning i kupor och pärlspontsinklädda garderober. Det nytillverkade fönsterpartiet mot takterrassen kommer från Kulturfönster i Lenhovda och är i klassisk stil med äkta spröjs. Pardörrarna såväl som sidofönstren är öppningsbara och har spanjoletthandtag från Byggfabriken.

LÄGENHETEN

ENTRÈPLAN

Hall: Härlig, öppen hall mot vardagsrum och kök med plats för avhängning. Hatthyllan kommer från Essem Design och är en klassiker designad av Gunnar Bolin. Denna plats kan också byggas in om man önskar en mer diskret och funktionell förvaring.

Vardagsrum och kök: Kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning med stort ljusinsläpp från två stora fönster med munblåst glas. Det vackra köket är platsbyggt 2014 av Stilkök i Olofstorp i tidlös Shaker-stil. Köket går i en ljusgrå nyans med en svart marmorskiva. Knoppar från Byggfabriken. Vitvarorna består av integrerad kyl/frys, kolfilterfläkt, induktionshäll, ugn och integrerad diskmaskin.

Den stilrena kakelugnen är i bruk och nyligen sotad och godkänd av sotare/ föreningen.

Underbart, ljust och harmoniskt sovrum med balkong mot innergården. Två rejäla pardörrar med spröjs ger ett härligt ljusinsläpp. Förvaring finns i form av en platsbyggd dubbelgarderob samt en inbyggd garderob (ett fd kallskafferi). Allt inramat av en fint mönstrad William Morris tapet. Plats finns för dubbelsäng och nattduksbord.

Badrum: Helkaklat badrum med WC, dusch med vikdörrar och kommod.

ÖVERVÅNING

Övervåningen disponeras idag som ett stort, härligt L-format allrum med högt i tak (3,7m i nock), bevarade takbjälkar, stort ljusinsläpp från såväl stora fönsterpartier mot terrassen som takfönster samt fönster i stora takkupor. (med inbyggd belysning). På tal om takfönstret så öppnas och stängs det med fjärrkontroll, och här finns också regnsensor; står fönstret öppet när det börjar regna stängs det automatiskt.

Den bortre delen av rummet (hörnet mot trapphuset) går att dela av om köparen önskar ha ytterligare ett sovrum, en gästtoalett, ett badrum till eller varför inte en tvättmaskin och torktumlare i ett diskret skåp? Vatten och avlopp, samt ventilation (Paxfläkt) finns förberett om det blir aktuellt.

Övervåningen värms upp av effektiva oljefyllda elradiatorer.

Från vinden finns en brandklassad dörr för eventuell evakuering ut i trapphuset.

Takterrass: Från takterrassen i sydväst har man en överblick över den vackra innergården och med sol större delen av dagen och kvällen blir detta en naturlig plats att avsluta dagen med ett glas! Belysning finns för höst- eller vintermånaderna och var hellre skålar man in nyåret är här?

(Alternativ planlösning: Övervåningen lämpar sig enkelt och naturligt att delas av, om så önskas. Rummet kan bli ett extra sovrum, kontor eller gästrum.)

Förråd: Lägenheten disponerar ett stort källarförråd.

EL och BELYSNING

All belysning på vindsplanet går att reglera via appen Plejd, som är både dimbar, röst- och timer-styrd, och med möjlighet att ställa in kallt eller varmt ljus. Även badrummet är kopplat till Plejd. Självklart fungerar det utmärkt med brytarna också. Elen på övervåningen är helt ny med dold belysning på takbjälkarna och flertal uttag. Även elen på nedre plan är uppdaterad med ny central med jordfelsbrytare. Fler uttag har satts in och nya spotlights i badrummet. Samtliga brytare och uttag är i bakelit och kommer från Byggfabriken.

SMIDESARBETEN

Samtliga smidesarbeten är utförda av Askeroths Trappor och Räcken AB i Göteborg. Den påkostade, platsbyggda trappan är stilren med trappsteg i massivt trä. Handledare i samma smide följer trappan upp till övervåningen där en smidesstolpe i smide är förankrad på murstocken. Även det vackra smidesräcket runt terrassen kommer från Askeroths.

KULÖRER, TAPET och GOLVBEHANDLINGAR

Hall – North Brink Grey 291, Little Greene.

Vardagsrum/kök – väggar: Ceviche, Jotun / Snickerier: Cool Arbour, Little Greene.

Sovrum – väggar: Pure Honeysuckle & Tulip, William Morris / Snickerier: Cool Arbour, Little Greene.

Övervåning – väggar: Vit poesi, Jotun. Fondvägg: Scree, Little Greene.

Golv – nedervåning: Osmo hårdvaxolja 3044 raw matt med vitt pigment / övervåning: såpskurade med vitt pigment

FÖRRÅD

Lägenheten disponerar ett stort källarförråd i trapphuset bredvid.

ÖVRIGT

Lägenheten ör registrerad i föreningen som 94 kvm, men uppmätt till 90 kvm.

Område

Bagaregården

År 1911 fastställdes en medeltidsinpirerad stadsplan för Bagaregården. Gatustrukturen skapades av stadsingenjören Albert Lilienberg och har lätt krökta gator, som är signifikant för honom. Här finns något för alla – de charmiga landshövdingehusen blandas med pampiga stenhus, smart folkhemsarkitektur och stilig funkis. För att inte tala om alla mysiga villor…

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.