Kvigvallen 58

2005 (1953) | Arkitekt Hermansson

Välkomna till Brännö, denna mytomspunna ö i Göteborgs södra skärgård. Huset ligger mitt på ön med nära till allt inklusive Brännö Rödsten varifrån man med en kort båttur når storstan. Ändå känns det som en lantlig idyll där huset ligger med utsikt över ängarna på Brännö Gärde med sina betande får. Ett mycket charmigt hus som passar lika bra för året runt-boende som till fritidshus och är beläget på en fantastiskt mysig trädgårdstomt med fruktträd och bärbuskar, sol från tidig morgon till sen kväll. Huset är förbesiktigat och säljaren avser att teckna en s k Dolda fel-försäkring. Tillträde enligt överenskommelse.

Högsta bud: 6 000 000 kr

 • Pris: 6 000 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 6 varav 4 sovrum
 • Boarea: 110 kvm + 0 kvm
 • Areakälla: Taxeringsinformation
 • Objekttyp: 1-familjs friliggande villa
 • Område: Brännö
 • Tomtarea: 970 kvm
 • Ventilation: Självdrag
 • Byggnadstyp: 1½-plansvilla
 • Byggår: 2005 (1953)
 • Driftkostnader: 33 669 kr/år, varav, försäkring 4 865 kr/år, elektricitet 20 000 kr/år, vatten och avlopp 6 204 kr/år, vägsamfällighet 2 600 kr/år. Personer i hushållet 3. Posten VA avser även Renhållning.

Grundfakta

Adress: Kvigvallen 58

Fastighetsbeteckning: Brännö 3:120

Area: 110 kvm

Upplåtelseform: Friköpt

Typ: 1-familjs friliggande villa

Pris: 6 000 000 kr (utgångspris)

Interiör

Rum: 6 varav 4 sovrum

Boarea: 110 kvm

Biarea: 0 kvm

Källa för area: Taxeringsinformation

Tomt

Tomtarea: 970 kvm

Summa pantbrev: 3 800 000 kr

Planbestämmelser: Byggnadsplan

Servitut, GA, samfälligheter, etc: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Brännö GA:18 ändamål: Vägar Förmån: Officialservitut Väg, 14-STY-920.1

Energideklaration

Energideklaration: Utförd. 2016-04-27

Energiklass: E

Driftkostnader: 33 669 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla

Byggår: 2005 (1953)

Fönster: 3-glas isoler

Tak: Tegel

Fasad: Trä

Bjälklag: Trä

Uppvärmning: Direktverkande el/ luft-luftvärmepump

Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt

Grund: Krypgrund/plintgrund

Stomme: Trä

Vatten/Avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Självdrag

Driftkostnad fördelas enligt följande: 33 669 kr/år, varav, försäkring 4 865 kr/år, elektricitet 20 000 kr/år, vatten och avlopp 6 204 kr/år, vägsamfällighet 2 600 kr/år. Personer i hushållet 3. Posten VA avser även Renhållning.

Renoveringar: Se besiktningsprotokoll - Fiber indraget

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Magnus Josefsson

Fastighetsmäklare villor

0766-44 55 38 | magnus@staging.alvhem.com

Extra kontakt

Tony Henschel

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 13 | tony@staging.alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Boarean på ca 110 kvm är fördelade på två plan med 4 sovrum, vardagsrum, matsal, övre allrum, kök, badrum samt en tvättstuga. Huset uppfördes ursprungligen i början 1950-talet, men har genomgått en omfattande om- och tillbyggnation på början av 2000-talet.

En fantastisk trädgård med en stor artrikedom, på en friköpt tomt om ca 970 kvm. Här finns både gräsmatta för lek och annat umgänge samt även flera trivsamma uteplatser, varav bl.a. en stor altan på baksidan och en mysig veranda vid entrén ifrån vilka man kan följa solen från tidig morgon till sen kväll. På tomten finns även en gäststuga samt två förråd, en snickarbod och en trädgårdsbod.

Innan vi går in på en närmare beskrivning av interiören några ord om ölivet i Södra skärgården. Vi befinner oss alltså mitt på mysiga Brännö, någon kilometer eller så från båda färjelägena Rödsten och Husvik. Trafiken är maklig minst sagt. Det är familjer på flakmoppe, cyklar och ett och annat får och någon höna på rymmen. Men mest promeneras det, för här är nära till allt: Välsorterade Brännö handel (öppet året runt!) ligger nästgårds, Värdshuset lite längre upp på gatan. Skolan (F-6), fotbollsplanen, Café Varvet, handelsträdgården, fotvården, badplatserna, tennisbanan, naturstigarna, kyrkan, Utkiken, utegymmet, Brännö brygga - ön har mycket att erbjuda och det råder en inkluderande atmosfär bland de drygt 900 åretruntboende.

Planlösning -

Entrévåning:

Den mysiga och väderskyddade verandan, som vetter åt väster, leder oss upp till entrén. Väl innanför entrédörren nås en rymlig hall med gott om plats för både ytterkläder och skor. En lika snygg som praktisk klinker, med skön golvvärme (el), i en mörkgrå nyans pryder golvet. Väggarna är tapetserade med William Morris klassiker Crysanthemum Toile, ett par av väggarna är målade i en matchande ton.

Till vänster i hallen nås badrummet som är helkaklat och fräscht. Utrustat med badkar, wc, handfatskommod och ett vägghängt skåp för diverse förvaring. Ett vitt kakel och ett mellangrått klinkergolv med skön golvvärme (el) samt även en handdukstork för extra komfort.

Lite längre in i hallen hittar vi tvättstugan, med en tvättbänk, vägghängda skåp, varmvattenberedare och ett torkskåp. Mörkgrått klinkergolv och vitmålade väggar.

Mittemot tvättstugan ligger ett större sovrum med gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Generöst med klädförvaring o.d. i den inbyggda garderobsväggen. Ett gediget brädgolv, som lades in av nuvarande ägare 2019 och väggarna är strukna i en harmonisk, greige ton.

Den inre hallen leder in till vardagsrum och matsal som är i en öppen planlösning. I vardagsrumsdelen ryms ett par soffor och ett soffbord utan problem. I denna sektion finns en av två utgångar till altanen och trädgården. I denna del skulle man med fördel kunna regla upp en vägg och på så sätt få ytterligare ett sovrum om det behovet finns.

I mitten, i ytan mellan vardagsrum och matsal, finns en murstock som är förberedd för sätta in en braskamin e.d. Här skulle en eldstad skapa en trivsam atmosfär och skänka en extra karaktär till huset.

I matsalsdelen kan man med enkelhet möblera med ett matbord för 8-10 personer. Vid fest kan man duka långbord vidare bort mot vardagsrumsdelen. Här finns den andra altandubbeldörren som även denna leder ut till den mysiga altanen samt vidare ned till trädgården.

Gemensamt för både matsal och vardagsrum är att golvet pryds av samma fina brädgolv som i sovrum och inre hall, väggarna är målade i en vit nyans.

Med direkt access från matsalen nås köket, som är ett U-format arbetskök. Yteffektivt och fullutrustat med kyl/frys, ugn, spishäll och diskmaskin. Lådor och luckor i en cremevit ton, svarta bänkskivor, ett ljusgrått kakel ovanför diskbänken och övriga väggar målade i en matchande grå nyans. Ett mörkgrått klinkergolv utrustat med golvvärme (el).

För den som önskar så kan man flytta ut köket till matsalen, se alternativ planskiss, och det befintliga köket kan då i så fall bli ytterligare ett sovrum.

Mellan murstocken och trappan som leder upp till övervåningen finns ett förrådsutrymme.

Övervåning:

Trätrappan leder oss upp till ett övre allrum med plats för bl.a. soffa, fåtölj, TV-möbel, bokhylla och byrå. Obehandlad takpanel, syrénfärgade väggar och ett ljust golv.

För den kreative finns det utrymme för enklare badrum med wc och dusch, förslagsvis intill murstocken och då kan man kanske även komplettera med ett takfönster eller en takkupa.

Generöst med förvaringsutrymme i den stora stickvinden.

Ut mot södergaveln finns ett sovrum med utgång till balkong, ifrån vilken man har en trivsam vy över grannskapet. I detta sovrum ryms en rejäl säng med nattduksbord, en byrå och ett skrivbord med stol. Samma ljusa golv som i allrummet, vitmålad takpanel, en vit tapet på väggarna med en fondvägg målad i en sandfärgad nyans. Även här finns en lucka in till stickvindsutrymmet.

På motsatta sidan av detta våningsplan, i gaveln som vetter mot norr finner vi ett sovrum/kontor. För kläder o.d. finns här en platsbyggd dubbelgarderob. Vitmålad innertakspanel, ljust golv och väggarna är målade i en moccabrun ton.

Från kontor/sovrum nås ytterligare ett sovrum med fönster åt väster och utsikt ut över ängen där fåren släpps ut på sommarbete???. Här finns plats för två sängar och diverse övrigt möblemang som t.ex. en byrå. Ljusbetsad innertakspanel, vita väggar och samma ljusa golv som i övriga rum på detta plan.

Trädgård:

I den plana och fina trädgården, med en tomtstorlek om ca 970 kvm, finns förutom väl tilltagna gräsytor även bl.a. äppel- och plommonträd, bärbuskar i form av röda vinbär och björnbär.

På tomten står även en isolerad gäststuga samt ett rymligt trädgårdsförråd och en snickarbod.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.