Kungälvsgatan 15

Bagaregården | 1921

Beläget i ett lummigt och idylliskt bostadsområde finner vi detta härliga parhus som uppfördes 1921 På den enkelriktade delen av lugna Kungälvsgatan i hjärtat av Bagaregården ligger denna inssynsskyddade pärla. De dryga 155 (ca 102 + 54) kvadratmetrarna hyser bland annat en mysig entrévåning med matsal och vardagsrum med öppen planlösning samt ett separat, fräscht kök (renoverat 2018) med rymlig matplats/köksö. Övervåningen hyser tre sovrum, ett fint badrum (renoverat 2012) och en separat toalett intill samt en klädkammare. En delvis inredd källare med ett stort sovrum/allrum och ett kontor i trapphallen. Dessutom en tvättstuga, badrum med dusch och ett rymligt pannrum/förråd. I huset finns ett flertal fina originaldetaljer bevarade såsom innerdörrar med speglar, fina golv, dörr & fönsterfoder m.m. Plats att parkera en bil på den egna uppfarten. Friköpt tomt om 358 kvm med en mysig uppvuxen trädgård, med flera fruktträd. Trädgården har sol från tidig morgon till kväll, den allra sista kvällssolen avnjutes med fördel från den nybyggda terrassen invid entrén. Bergvärme installerat vilket ger låg driftskostnad. Även Fiber är installerat. Parhuset är förbesiktigat och säljaren avser att teckna en Dolda fel-försäkring. Önskat tillträde är månadsskiftet jan-feb 2022.

 • Antal rum: 5 varav 3-4 sovrum
 • Boarea: 102 kvm
 • Biarea: 54 kvm
 • Areakälla: Bedömd area
 • Objekttyp: Parhus
 • Område: Bagaregården
 • Tomtarea: 357,9 kvm
 • Ventilation: Självdrag
 • Byggnadstyp: 1½-plans parhus med delvis inredd källare
 • Byggår: 1921
 • Driftkostnader: 28 803 kr/år, varav, försäkring 4 945 kr/år, elektricitet 16 558 kr/år, vatten och avlopp 7 300 kr/år. Personer i hushållet 2. I posten El ingår även Uppvärmning (Bergvärme). I posten VA ingår även Renhållning.

Grundfakta

Adress: Kungälvsgatan 15

Fastighetsbeteckning: Bagaregården 13:13

Area: 102 kvm

Upplåtelseform: Friköpt

Typ: Parhus

Interiör

Rum: 5 varav 3-4 sovrum

Boarea: 102 kvm

Biarea: 54 kvm

Källa för area: Bedömd area

Tomt

Tomtarea: 357,9 kvm

Summa pantbrev: 4 133 000 kr

Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan

Energideklaration

Energideklaration: Utförd. 2021-09-21

Energiförbrukning: 75 kWh/kvm/år

Energiklass: C

Driftkostnader: 28 803 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plans parhus med delvis inredd källare

Byggår: 1921

Fönster: Kopplade & 3-glas isoler

Tak: Tegel

Fasad: Trä

Bjälklag: Trä

Uppvärmning: Bergvärme

Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt

Grund: Källare

Grundmur: Cementhålsten

Stomme: Trä

Vatten/Avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Självdrag

Driftkostnad fördelas enligt följande: 28 803 kr/år, varav, försäkring 4 945 kr/år, elektricitet 16 558 kr/år, vatten och avlopp 7 300 kr/år. Personer i hushållet 2. I posten El ingår även Uppvärmning (Bergvärme). I posten VA ingår även Renhållning.

Mäklare

Magnus Josefsson

Fastighetsmäklare villor

0766-44 55 38 | magnus@staging.alvhem.com

Område

Bagaregården

År 1911 fastställdes en medeltidsinpirerad stadsplan för Bagaregården. Gatustrukturen skapades av stadsingenjören Albert Lilienberg och har lätt krökta gator, som är signifikant för honom. Här finns något för alla – de charmiga landshövdingehusen blandas med pampiga stenhus, smart folkhemsarkitektur och stilig funkis. För att inte tala om alla mysiga villor…

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.