Kornhall 290

1958 | Arkitekt Åke Sundberg

En charmig 50-talsvilla i toppskick med vidunderlig älvutsikt. Belägen med ett lugnt och vackert läge intill ett naturreservat. Några hundra meter från Kornhalls färjeläge ligger detta härliga hus med en vackert anlagd trädgård med ett stort altanområde ifrån vilket man kan följa solen från tidig morgon till kvällen. Energisnålt hus med bl.a. bergvärme installerat ger låga driftskostnader.

  • Pris: 6 500 000 kr (utgångspris)
  • Antal rum: 5 varav 3 sovrum
  • Boarea: 134 kvm + 7 kvm
  • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 021054
  • Objekttyp: 1-familjs friliggande villa
  • Område: Kornhall
  • Tomtarea: 1706 kvm
  • Byggnadstyp: 1-plansvilla med suterrängplan
  • Byggår: 1958
  • Driftkostnader: 28 621 kr/år, varav, försäkring 6 233 kr/år, elektricitet 15 528 kr/år, vatten och avlopp 1 032 kr/år, vägsamfällighet 4 140 kr/år, renhållning 1 688 kr/år. Personer i hushållet 2. I posten El ingår även Uppvärmning

Grundfakta

Adress: Kornhall 290

Fastighetsbeteckning: Hammar 6:20

Area: 134 kvm

Upplåtelseform: Friköpt

Typ: 1-familjs friliggande villa

Pris: 6 500 000 kr (utgångspris)

Interiör

Rum: 5 varav 3 sovrum

Boarea: 134 kvm

Biarea: 7 kvm

Källa för area: Faktisk uppmätn norm SS 021054

Tomt

Tomtarea: 1706 kvm

Summa pantbrev: 3 190 500 kr

Planbestämmelser: Landskapsbildsskydd (1968-11-01)

Servitut, GA, samfälligheter, etc: Gemensamhetsanläggning: Kungälv Hammar GA:3 ändamål: Vägar Avtalsservitut Fiberoptisk Kabel Last: Avtalsservitut Kraftledning, Fiberoptisk Kabel, D202000228905:1.1

Energideklaration

Energideklaration: Utförd. 2023-08-23

Energiförbrukning: 81 kWh/kvm/år

Energiklass: C

Driftkostnader: 28 621 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: 1-plansvilla med suterrängplan

Byggår: 1958

Fönster: 3-glas isoler

Tak: Betongpannor

Fasad: Tegel

Uppvärmning: Bergvärme

Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt

Grundmur: Lättbetong

Stomme: Trä/lättbetong

Vatten/Avlopp: Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

Driftkostnad fördelas enligt följande: 28 621 kr/år, varav, försäkring 6 233 kr/år, elektricitet 15 528 kr/år, vatten och avlopp 1 032 kr/år, vägsamfällighet 4 140 kr/år, renhållning 1 688 kr/år. Personer i hushållet 2. I posten El ingår även Uppvärmning

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Magnus Josefsson

Fastighetsmäklare villor

0766-44 55 38 | magnus@staging.alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Huset har drygt 140 kvm fördelade på två plan med 3 sovrum och generösa sociala ytor. Stor tomt om 1.706 kvm som är friköpt.

Förbesiktning är utförd och säljaren avser att teckna en s k Dolda fel-försäkring. Tillträde enligt överenskommelse

Boendet i Kornhall ger en hög livskvalitet, förutom att man i princip är ett med naturen så finns all tänkbar service på bekvämt avstånd. Affärer, omsorg, kommunikationer (pendeltåg ca 17 min in till Gbg C) samt övrig service finns i både Kärna och Ytterby.

ENTRÉPLAN –

Entréhall

I den ljusa och inbjudande entréhallen finner vi trappan som leder upp till övervåningen. Direkt till vänster väntar en rymlig yta för att hänga av sig ytterkläder m.m. Det gör man med fördel i den snygga, platsbyggda möbeln i ekfanér/oljad ek bestående av två garderober och en sittbänk mellan dem. Samtliga väggar och även innertakspanelen, med infällda spotlights, är vitmålade och det matchas fint av den ljusa klinkern i storformat som även har vattenburen golvvärme för extra komfort.

Inre hall

Entréhallen leder vidare in till en inre hall där det finns ytterligare platsbyggd förvaring i form av en garderobsvägg i vinkel sammanbyggd med en byrå, allt i en tidlöst, vackert ekutförande. Lyxigt och ger nästan en hotellkänsla ihop med den vackra klinkern, samma som i entréhallen. Panelen i innertaket, med spotlights även här, och väggarna är målade i en vit nyans.

Badrum

I anslutning till den inre hallen ligger det rymliga och fräscha badrummet som renoverades av föregående ägare 2015. Helkaklat med ett svart, blankt klinkergolv och ett vitt kakel. Här finns förutom wc och duschhörna även en bred handfatskommod och ett väggskåp för diverse förvaring. Både handdukstork (el) och golvvärme (vattenburen) för extra komfort.

Sovrum

Till höger sett från entréhallen väntar ett sovrum, plats för både säng och ytterligare möblemang i form av byrå, skåp e.d. Samma fina klinkergolv som i hallen och även här vitmålade väggar.

Tvättstuga/pannrum

Innanför sovrummet ligger den kombinerade tvättstuga/pannrum. Här står bergvärmepumpen samt en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Detta rum nås även utifrån via källartrappa på baksidan av huset. En ljus klinkermosaik på golvet och vitputsade väggar.

ÖVRE PLAN –

Trappan upp till denna våning har renoverats med nya sättsteg utav oljad ek, som matchar de fina handledarna i originalutförande av teak.

Matsal

Tack vare de glasade trappräckena möts man direkt av ett härligt ljus och en vidunderlig utsikt över Nordre Älv när man kommer upp till detta plan. Till vänster från trappan nås matsalen med plats för ett rejält matbord för 8-10 personer, här finns även utrymme för en bokhylla e.d. Det stora fönstret som vetter ut mot naturreservatet blir nästan som en tavla där man aldrig tröttnar på motivet som ändras utifrån årstiderna. Golvet är en borstad och vitoljad 1-stavig ekparkett med en härlig karaktär som harmonierar väl med de vitmålade väggarna och innertakspanelen.

Vardagsrum

Från matsalen är det en öppen planlösning in till vardagsrum och kök. Ifrån vardagsrummet har man en ännu bättre utsikt bort över älven genom de många och höga fönstren, som även ger ett härligt ljusinflöde. Möblerbart på flera vis med soffa, fåtöljer, TV-möbel m.m. Härifrån nås också ut till det härliga altanområdet. Precis som i matsalen så är väggarna vitmålade och här ligger även den borstade och vitoljade ekparketten, här är innertaket målat i en Lindblomsgrön ton.

Kök

I anslutning till vardagsrummet med öppen planlösning ligger det härliga köket som har generöst med både arbetsytor och förvaring, den maskinella utrustningen lämnar inte heller något i övrigt att önska. Skåp och luckor i en blågrå ton, eleganta bänkskivor av vit Carraramarmor och vitvaror i rostfritt utförande. Vid den stora köksön finns ett par sittplatser där man kan äta en snabb frukost eller heja på kocken när denne tillreder kvällens supé.

Samma fina ekparkett och vitmålade väggar samt den Lindblomsgröna takpanelen som i vardagsrummet.

Master bedroom

Det största av de två sovrummen på denna våning har en glasad altandörr ut till den fantastiskt trivsamma bakgården. I detta rum ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord utan problem, här finns även plats för diverse förvaringsmöbler och även en fåtölj. Notera det charmiga och äldre innerfönstret ut matsalen samt den matchande innerdörren i samma stil. På golvet ligger en mjuk och behaglig ullmatta i en cremevit nyans vilken samsas väl med de vita väggarna och den vita innertakspanelen.

Sovrum/kontor

Detta sovrum är något mindre men har ändå plats för både säng och ett skrivbord samt även en kanske någon förvaringsmöbel om man önskar. Samma fina ullmatta som i master bedroom, här har de vitmålade väggarna fått sällskap av en greige bröstpanel samt en fondvägg med en mönstrad, storblommig tapet – Midsummer bloom från Cole & Son.

Balkong

Mittemot trappan finns utgång till en balkong med soligt sydvästläge ifrån vilken man med fördel kan avnjuta eftermiddagskaffet under tak.

ALTANOMRÅDET –

Det stora altanområdet vetter åt två väderstreck och härifrån får man den härliga och rogivande utsikten över dels Nordre Älv samt även det underbara naturreservatet som gränsar till fastigheten. I trädäcket finns berg i dagen som ger en härlig karaktär. Här finns generöst med utrymme för diverse loungemöbler, matgrupp m.m. Ett utekök med pizzaugn och en bra arbetsbänk.

ÖVRIGA BYGGNADER –

Ner mot vattnet finns ett praktiskt förråd som renoverades utvändigt 2023 med ny panel, dörr, trall samt sedumtak.

Under en del av huset finns ett källarutrymme, här kan man med fördel ha en liten mysig vinkällare eller nyttja som trädgårdsförråd e.d.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.